![]() |
|
Polski Support Voxalot Pomoc, porady i opinie o Voxalot w jezyku polskim. |
![]() |
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
![]() Join Date: May 2007
![]() Dzialajace konfiguracje operatorów pod VoXaLot w Advanced Mode:
Description - VoipDiscount From User - nazwa uzytkownika From Domain - 194.221.62.198 Username - nazwa uzytkownika Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw SIP Proxy - 194.221.62.198 SIP Port - 5060 Active - yes SIP Register - yes Description - FreeConet From User - nazwa uzytkownika From Domain - sip.freeconet.pl Username - nazwa uzytkownika Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw SIP Proxy - sip.freeconet.pl SIP Port - 5060 Active - yes SIP Register - yes Description - Actio From User - 4889674xxxx From Domain - actio.pl Username - 4889674xxxx Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw SIP Proxy - sip.actio.pl SIP Port - 5060 Active - yes SIP Register - yes Description - HaloSwiat From User - nazwa uzytkownika From Domain - 213.218.118.232 Username - nazwa uzytkownika Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw SIP Proxy - 213.218.118.232 SIP Port - 5060 Active - yes SIP Register - yes |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
![]() Mam konto w VoipDiscount i Freeconet wraz z numerem.
Wychodzące chyba potrafię ustawić ale przychodzące nie mam pojęcia gdzie się ustawia. Moża prosić o dwa słowa na ten temat. Pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() W zasadzie na wszystkie numery ktore masz podlaczone do Voxalota i Freeconetu beda dzwonic urzadzenia ktore sa zalogowane na Voxalot. W moim przypadku to sa jednoczesnie telefon IP i analogowy telefon podlaczony do bramki.
Niewiem jak zachowa sie klon Betamaxu na rozmowy przychodzace. Jeszcze nieprobowalem jak by to bylo w przypadku ze by ktos dzwonil z komunikatorka albo po loginie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
![]() Mam numer prepaid w tlenofonie (wybralem ze wzgledu na duży wybór numerów kierunkowych).
Samo konto z tlenofonu na softphonie X-lite dziala bez problemu (nie przez voxalot). Po (poprawnym) zarejestrowaniu konta (jest aktywne) na voxalot rozmowy nie sa przekierowywane. Jak ktos dzwoni na moj numer to slychac tylko ze numer jest zajety. Ustawienia na voxalot: Description - Tlenofon From User - nazwa uzytkownika From Domain - sip.tlenofon.pl Username - nazwa uzytkownika Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw SIP Proxy - sip.tlenofon.pl SIP Port - 5060 Active - yes SIP Register - yes Uzywam telefonu Siemens C450. Ale to chyba nie ma znaczenia... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Mariusz jest mi przykro ale od 16 lipca weszly nowe zasady korzytania z VoXaLoTa.
Dobre czasy juz sa za nami, mysle ze wyczerpujaca odpowiedz znajdziesz w innym watku: http://forum.voxalot.com/polski-supp...ca-2007-a.html
![]() |
#6 |
Junior Member
![]() To piersza sprawa. A druga - to nawet za najlepszych czasów, nie wiem czemu mi też tlenofon (w odróżnieniu od innych operatorów) nie chciał działać na Voxalocie (z tego co pamiętam nie chciał się rejestrować).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
![]() Postaram się to sprawdzić do końca weekendu. Jeśli rzeczywiście nie działa to dam znać "wyżej".
![]() |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
[Inni operatorzy] sygnal zajetosci gdy dzwoni sie na voxalot | valdman | Polski Support Voxalot | 8 | 06-29-2007 10:47 PM |