Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-08-2007, 11:56 PM   #11
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by occamsrazor View Post
I just found this on the Voipfone forums...

My Phone keeps un-registering (NR)

Most is generic stuff, but I notice this section:

"2. Another thing to check quickly is that registration expiry is set to 60 seconds; many phones are set at 3600 seconds as default."

Could this be linked to the problem?

Ben
Looks like a distinct possibility. Voxalot re-registers every 3600 seconds however this is not something we can change without some serious consideration as this will put 60 times more load on our infrastructure.
.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 07-09-2007, 08:01 AM   #12
occamsrazor
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
occamsrazor is on a distinguished road
Default

Martin,

Understand what you say about server load... and thanks for your reply. Is there a way to verify from logs if this is indeed the case?

If so, can you think of any workaround at all?

Cheers,

Ben
occamsrazor is offline   Reply With Quote
Unread 07-09-2007, 07:39 PM   #13
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by occamsrazor View Post
. . . If so, can you think of any workaround at all? . . .
Ben,

You might like to try my workaround (it seems to be working at present). I have an FWD account that forwards to sip:<myuserid>@eu.voxalot.com.

Because Voipfone peers with FWD I have set my Voipfone account to divert to *393<myFWDuserid>.

Incoming calls to my Voipfone number now ring on my Voxalot-registered device.

I hope this helps.

ataboy
ataboy is offline   Reply With Quote
Unread 07-09-2007, 08:18 PM   #14
occamsrazor
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
occamsrazor is on a distinguished road
Default

ataboy,

I'm not totally sure I understand peering, but if you're talking about the SipBroker peering here:

SIPBroker - Provider White Pages

Would it not be possible to divert Voipfone directly to Voxalot (skipping the FWD step) by diverting to *031<yourvoxalotID> ?

To be honest I didn't realise it was possible to divert Voipfone to a SIP number like this...

Rgds,

Ben
occamsrazor is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2007, 06:06 AM   #15
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default

As you have probably discovered, this doesn't work. Voipfone obviously don't have a peering setup with Sipbroker (though we could ask them to set one up, I suppose). Consequently access codes such as *031, *010 won't work in their divert box.

I chose FWD because it appears in their peering list.

ataboy

Last edited by ataboy; 07-10-2007 at 06:21 AM. Reason: Typo (I wrote Voxalot instead of Sipbroker)
ataboy is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2007, 07:24 AM   #16
occamsrazor
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
occamsrazor is on a distinguished road
Default

Ah, yes... you're right. It's all rather annoying....
occamsrazor is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2007, 09:39 AM   #17
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default

I notice on some of the Voipfone forums that Sipbroker peering has been asked for in the past. Rather than add another request on the forum I have emailed Voipfone support directly and asked for it. Let's see if anything happens!

ataboy
ataboy is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2007, 07:28 PM   #18
occamsrazor
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
occamsrazor is on a distinguished road
Default

I've also now emailed them about SipBroker peering...
occamsrazor is offline   Reply With Quote
Unread 07-18-2007, 05:44 PM   #19
occamsrazor
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
occamsrazor is on a distinguished road
Default

Well... they responded to my request for SipBroker peering, saying "I've referred your request to the directors."... hmm... we'll see.

I also just posted a message in their user forums that may be worth keeping an eye on, or adding your voice to:

Peering, again...

In the meantime I've managed to cobble together a rather inelegant hack by call-forwarding Voipfone to a Gizmo/SipPhone number and then having that registered in Voxalot:

In VOIPfone control panel go to the "Set Call Divert" button, then in the box saying "Divert all calls to" enter your Gizmo/SipPhone number in this format:

*747xxxxxxx

Then add your Gizmo/SipPhone provider details as a Voxalot VSP, and set SIP register to "yes"

Like I say, it's not a great solution, but it does seem to work...

Cheers,

Ben
occamsrazor is offline   Reply With Quote
Unread 07-18-2007, 06:46 PM   #20
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by occamsrazor View Post
Well... they responded to my request for SipBroker peering, saying "I've referred your request to the directors."... hmm... we'll see.
Yup, I got that too. Maybe we'll hear the news (or not) at the same time.

ataboy
ataboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Pap2 v2 not registering with Voxalot kingfisher1111 Voxalot Support 1 03-11-2007 09:15 PM
Astratel not registering Hally Voxalot Support 6 01-23-2007 02:17 AM
Registering VoXaLot for outbound calls only tomblandford Voxalot Support 2 01-08-2007 09:17 PM
Second Port not registering? MarkLL Voxalot Support 4 09-17-2006 09:58 AM
Problems registering with Skypho (voip.eutelia.it) MrFusion Voxalot Support 1 09-14-2006 08:51 AM


All times are GMT. The time now is 11:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.