Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-28-2006, 01:36 AM   #101
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by fozzie
Err no, Martin's saying that the 'Not Registered' status occurs either when 'Register' has not been set to 'Yes', or the registration attempt has yet to be processed by Voxalot.
So, what status if 'Register' has been set to 'Yes' and the registeration attempt actually fails?

It looks like 'Registered' is reported if the provider has been set to 'Register' and Voxalot has attempted to actually register. I hope that is wrong, so that a failed registration shows as failed.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2006, 02:00 AM   #102
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

A failed registration attempt will be either "Request Sent" or "Auth Sent" and some others.... The only time you will ever see "Registered" is if the registration was successful. Craig is putting together a list of status msgs as we speak.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.

Last edited by martin; 06-28-2006 at 05:04 AM.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2006, 04:26 AM   #103
craig
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 243
Thanks: 8
Thanked 130 Times in 72 Posts
craig is a jewel in the roughcraig is a jewel in the roughcraig is a jewel in the rough
Default

We will put these states on the status page, but for your reference, these are the states that are currently returned:

"Not Registered" - Not registered
"Request Sent" - Sent a registration request
"Auth. Sent" - Sent authorization details
"Registered" - Registered
"Rejected" - Rejected by provider
"Timeout" - Time out
"No Authentication" - No authorization details provided
"Unreachable" - Failed after several attempts

--
Craig
craig is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2006, 04:36 AM   #104
richard
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 153
Thanks: 37
Thanked 7 Times in 7 Posts
richard is on a distinguished road
Default

Craig

Couple questions on the status results:

Not Registered" - Not registered - Does this ONLY applied to those providers where SIP Register was set to "No"?

"Request Sent" - Sent a registration request
"Auth. Sent" - Sent authorization details

What the different between "Request Sent" and "Auth. Sent"?

Thanks

Richard
richard is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2006, 06:32 AM   #105
craig
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 243
Thanks: 8
Thanked 130 Times in 72 Posts
craig is a jewel in the roughcraig is a jewel in the roughcraig is a jewel in the rough
Default

Not Registered - Does this ONLY applied to those providers where SIP Register was set to "No"?

I believe that you should only see this if you have set SIP register to "No". If you see this, and you have selected "Yes", then there is most likely a problem with the VoXaLot setup.

To try to fix it, you can set your SIP Register flag to "No", Save, and change back to "Yes". This will trigger VoXaLot to try to re-register (we are thinking of adding a button that automates this process, but as I said, you shouldn't get this status if everything is working OK). You'll need to wait 5 minutes for the change to become effective, though.

Edit: One thing I did forget was that you may see this status in the 5 minute window between when you set your SIP Register flag to Yes and when the Asterisk server picks up the change.

What the different between "Request Sent" and "Auth. Sent"?

Good question. The statuses that we return are based on the registration status of our backing Asterisk server. I am wading through the Asterisk code to determine under what conditions these messages are applicable. Stay tuned...

Edit: Just had a quick chat to Martin about this - the "Request Sent" means that VoXaLot has sent the register request to your provider, and is waiting for a response. "Auth. Sent" means that VoXaLot has received a reply to the registration request, and has now sent your authentication details to your provider and is awaiting a response. In any case, these statuses should normally only be active for a few seconds at most. If you are seeing this for an extended period, it means that VoXaLot has not received a reply from your provider. Hope that helps.

--
Craig

Last edited by craig; 06-28-2006 at 06:41 AM.
craig is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2006, 11:01 AM   #106
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by richard
Hi Martin

My voip.eutelia.it is also listed as "Not Registered" and it has been set Active = "Yes" and Register = "Yes" for over a week without changes.

If there is a problem registering, shouldn't it say "Authorization Sent" or "Failed"?

What are all of the status results and their meaning?

Thanks in advance

Richard
PM sent with answer.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 07-10-2006, 12:43 AM   #107
Kars
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Kars is on a distinguished road
Default

Hello Martin,

My provider budgetphone.nl is listed as "Not Registered" with Active = "Yes" and Register = "Yes", just like Richard experienced.

Kars, who bought el-cheapo hardware which doesn't support GW setting or a decent dial plan and didn't know he'd need that.

Edit: I think it has something to do with "SIP proxy" vs. "Domain/Realm". In my ATA I have to specify "Domain/Realm" as "budgetphone.nl" and "SIP Proxy" as "sip.budgetphone.nl". Setting either to be the same doesn't work. With "SIP Proxy" set to "budgetphone.nl" there is no DNS A record.
With "Domain/Realm" set to "sip.budgetphone.nl" the authentication fails with "Domain is not served here".
A way to specify both would be nice

Last edited by Kars; 07-10-2006 at 04:42 PM. Reason: Additional info
Kars is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2006, 08:06 PM   #108
clundestad
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Oslo, Norway
Posts: 43
Thanks: 4
Thanked 10 Times in 8 Posts
clundestad is on a distinguished road
Default

I have the same problem with Budgetphone.nl/Talkin2Ya as Kars, so I would also welcome more advanced provider configuration options.

And it's also a bit inconvenient to have enter the password (twice even) every time I want to change Register from Yes to No or the other way around?

Other than that, great service!
clundestad is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2006, 09:24 PM   #109
Kars
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Kars is on a distinguished road
Talking

Wohoo! Got it to work! Excellent, I love this service !
The Status field on the Provider List page still shows "Not registered" but it definitely is registered.

I had to create two accounts to be able to handle PSTN numbers: one for the registration (to receive calls from the PSTN) and one for actually calling a PSTN number.

Registration Provider settings
------------------------------
Username: <budgetphone number>@budgetphone.nl
Password: <budgetphone password>
Hostname: sip.budgetphone.nl
SIP Register: Yes

SIP-to-PSTN Provider settings
-------------------------------
Username: <budgetphone number>
Password: <budgetphone password>
Hostname: budgetphone.nl
SIP Register: No

Now in your dial plan use the SIP-to-PSTN Provider for outgoing calls.
My dial plan looks like this:

Code:
Priority Pattern  Replacement  Provider             ENUM Replacement
-------- -------- -----------  -------------------- ----------------
1        _112     ${EXTEN}     Budget Phone Company 31${EXTEN}
10       _0031.   0${EXTEN:4}  Budget Phone Company ${EXTEN:2}
20       _00. 	  ${EXTEN}     Budget Phone Company ${EXTEN:2}
30       _0.      ${EXTEN}     Budget Phone Company 31${EXTEN:1}
40       _ZXXXXXX 074${EXTEN}  Budget Phone Company 3174${EXTEN}
The first entry is meant for the Dutch emergency number.
The second entry is for all international format Dutch PSTN phone numbers.
The second entry is for all other international PSTN phone numbers.
The third entry is for all national PSTN phone numbers.
The last entry is to facilitate "local" calls (without area code) in Hengelo (where I live).

Kars, happy puppy now that he doesn't have to buy more expensive hardware.

Last edited by Kars; 07-13-2006 at 08:41 AM.
Kars is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2006, 10:53 PM   #110
clundestad
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Oslo, Norway
Posts: 43
Thanks: 4
Thanked 10 Times in 8 Posts
clundestad is on a distinguished road
Default

It works for me too, even though the provider list indeed says "Not registered".

Excellent work, Kars!
clundestad is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
SPA to Voxalot REDIRects? Tslam Voxalot Support 12 11-17-2009 08:25 PM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
Which VoXaLot services are B2BUA? v164 Voxalot Support 6 07-23-2007 01:48 PM


All times are GMT. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.