Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-30-2006, 12:13 PM   #1
gwizz
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gwizz is on a distinguished road
Default Web Callback with VOIP Buster

Hi,

I've been trying to get Web Callback working with VOIP Buster but not much success.

I added the provider:
Description: VoipBuster
Username: username
Password: password
Codecs: ulaw;alaw;g729
Host: sip1.voipbuster.com
Port: 5060

And attempted a web callback:
Your Number: 00country code+my number
via: VoipBuster
Number To Dial: *393613
via: SIP Broker

Anyone had any luck with this?

You may be interested to know VOIP Buster, Voip Discount, Internet Calls, VoIPcheap, VoIPstunt, etc. are all the same company.
gwizz is offline   Reply With Quote
Unread 03-30-2006, 01:25 PM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Have not tried that particular provider. If they work on a GW slot of an ATA then they should work in VoXaLot.

Hopefully someone else that has tried them can help out.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 05:40 AM   #3
blackbile
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blackbile is on a distinguished road
Default

gwizz!

I tried my sparvoip account (which is the same company) and my phone has rang, I picked up and has rang the called number which was picked up too, but we could not hear anything ...
blackbile is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 06:52 AM   #4
Ron
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Ron will become famous soon enough
Default

gwizz,

I had VoIPBuster (outbound only) until they took away my unused credit yesterday. The end-to-end delay with it was so horrendous I won't be giving them any more.

I'm not 100% sure of what you're expecting, but....

If you have a DID with VoiPBuster, it will not ring directly into VoXaLot even though you have set up a VoXaLot Provider entry for VoIPBuster . If it can be forwarded via SIP URI, you can point it to VoXaLot and you will receive those incoming calls on your VoXaLot phone.

From the VoXaLot Web Callback perspective, there are only outgoing calls. VoXaLot uses the "Your Number" provider to make the first outgoing call. Once it's completed, VoXaLot uses the "Number to Dial" provider to make the second call. It then bridges the two calls together (at least conceptually).

Ron

Last edited by Ron; 03-31-2006 at 07:34 AM.
Ron is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 07:05 AM   #5
blackbile
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blackbile is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by anominous
gwizz,

It then bridges the two calls together (at least conceptually).

Ron
yes but unfortunatelly after the bridge is built I cant hear the other side...
blackbile is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 07:30 AM   #6
Ron
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Ron will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by blackbile
I tried my sparvoip account (which is the same company) and my phone has rang, I picked up and has rang the called number which was picked up too, but we could not hear anything ...
I've had a lot of experience with this situation over the past week or so. The problem is almost certainly with your router (its firmware, to be more exact). I found that DD-WRT v23 firmware works almost perfectly without any port forwarding. HyperWrt (+tofu13c) firmware without port forwarding exhibits the symptoms you describe. I had to forward both SIP and RTP port ranges to make Web Callback work (with sound) using HyperWRT firmware.

I also have to use a STUN server with my PAP2 with either firmware and must set 'Substitute VIA Addr' to Yes.

I've also experimented with D-Link (DI-524/DI-604) and Belkin (F5D7230-4) routers and come to the conclusion there is no reasonable way to make these work properly with all VoIP capabilities.

The Network Address Translation (NAT) used in most current home routers is just not VoIP friendly. Even the simplest configuration of a single provider with no expectation other than to be able to make and receive a call can be very problematic. If you also want to have multiple providers and things like 3-way calling, call forwarding, Web Call, etc. to work, you may find there's a fair amount of learning and experimentation required in order to be successful.

Ron

Last edited by Ron; 03-31-2006 at 07:36 AM.
Ron is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 07:38 AM   #7
blackbile
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blackbile is on a distinguished road
Default

you are wrong,

I dont use router, I try the Webcallback service which doesnt need any hardware device I think, isnt it?
blackbile is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 07:47 AM   #8
gwizz
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gwizz is on a distinguished road
Default

All I want to do is OUTGOING to the free countries listed for this provider.

I put in the details and get
"Your call has been initiated."

and no phones ring... ARG!

It would be nice if the system would give me some more information on the connection process. i.e. where it is going wrong.
gwizz is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 07:53 AM   #9
blackbile
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blackbile is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by gwizz
All I want to do is OUTGOING to the free countries listed for this provider.

I put in the details and get
"Your call has been initiated."

and no phones ring... ARG!

It would be nice if the system would give me some more information on the connection process. i.e. where it is going wrong.
for me it was ringing...

I tried sip.sparvoip.de see here http://tf1999.uw.hu/
blackbile is offline   Reply With Quote
Unread 03-31-2006, 08:04 AM   #10
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by gwizz
It would be nice if the system would give me some more information on the connection process. i.e. where it is going wrong.
We agree, however we decided to release a functional system for the trial. Over time we will add features such as those you suggest.

If you use Web Callback via 2 providers i.e. PSTN<-->PSTN there is no VoIP devices in the picture.

However you might want to check whether the numbers you are calling are in an ENUM registry because the Web Callback checks ENUM for a free call route before using the asociated provider.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VoIP callback server (feature request) rybshik Voxalot Support 11 12-17-2007 04:37 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.