Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-08-2007, 05:02 AM   #1
vk4akp
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ipswich Queensland Australia
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
vk4akp is on a distinguished road
Send a message via ICQ to vk4akp Send a message via AIM to vk4akp Send a message via MSN to vk4akp Send a message via Yahoo to vk4akp Send a message via Skype™ to vk4akp
Question Port 5061, Linksys WRT54GP2

Hi, I too can't get my box to register with Voxalot.

I am trying to set up Voxalot on my second line / port of my Linksys WRT54GP2.

It's port number is 5061.

Port 5060 is being used by my engin account on the first line / port of the router.

Is this whats stopping things from registering? The fact that I am trying to use port 5061?

And no I don't want to put voxalot on the 5060 port and then run engin through voxalot. For now I just want to get it all running on the second line and understand it all and refine the setup before I muck with whats working on the first line.

Any help appreciated.

.-.-.
vk4akp is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 05:29 AM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

The port within your Linksys defines the port for inbound messages into your device.

5061 is fine for line 2 and in fact is usually what most people set up.

Even if you setup 5061 in your device, you must still point your outbounds to 5060 on any of the VoXaLot servers (or 4060, 3060, 2060 as this post outlines).

If you are having problems registering I would suggest posting a screen capture of your settings.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 06:01 AM   #3
vk4akp
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ipswich Queensland Australia
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
vk4akp is on a distinguished road
Send a message via ICQ to vk4akp Send a message via AIM to vk4akp Send a message via MSN to vk4akp Send a message via Yahoo to vk4akp Send a message via Skype™ to vk4akp
Question

Quote:
Originally Posted by martin View Post
The port within your Linksys defines the port for inbound messages into your device.

5061 is fine for line 2 and in fact is usually what most people set up.

Even if you setup 5061 in your device, you must still point your outbounds to 5060 on any of the VoXaLot servers (or 4060, 3060, 2060 as this post outlines).

If you are having problems registering I would suggest posting a screen capture of your settings.
OK Thanks, the only spot I see that to enter a different port number is `EXT SIP Port:' But I tried putting 5060 in there and it didn't work.

Posting a screen capture sounds like a good idea. Thanks.

The next trick is working out how to do this. I tried a cut and past, but it doesn't show the settings. Only the headings.

Can you recomend a format for doing this please?

I am asuming I need some sort of software to capture the screen, and then I will need to find a free web site that allows you to post images?

If so please suggest software / site to use.

Thanks for your help.

.-.-.
vk4akp is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 06:03 AM   #4
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by vk4akp View Post
OK Thanks, the only spot I see that to enter a different port number is `EXT SIP Port:' But I tried putting 5060 in there and it didn't work.

Posting a screen capture sounds like a good idea. Thanks.

The next trick is working out how to do this. I tried a cut and past, but it doesn't show the settings. Only the headings.

Can you recomend a format for doing this please?

I am asuming I need some sort of software to capture the screen, and then I will need to find a free web site that allows you to post images?

If so please suggest software / site to use.

Thanks for your help.

.-.-.
The forum has the ability to add attachments. Just attach the image to a post.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 06:26 AM   #5
vk4akp
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ipswich Queensland Australia
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
vk4akp is on a distinguished road
Send a message via ICQ to vk4akp Send a message via AIM to vk4akp Send a message via MSN to vk4akp Send a message via Yahoo to vk4akp Send a message via Skype™ to vk4akp
Question

Quote:
Originally Posted by martin View Post
The forum has the ability to add attachments. Just attach the image to a post.
OK. I think this should work! LOL.

Thanks for this. I've been mucking with this thing for days with no success.

OK. Done, attached is a screen capture of my second port that I am trying to set up for Voxalot.

Sorry about the image quality but I had to compress it to below 97k for the site to accept it.

TNX

.-.-.
Attached Images
File Type: jpg 2007-03-08_162325.jpg (96.2 KB, 29 views)
vk4akp is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 08:03 AM   #6
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Try changing the "Register Expires" field to a value between 900-3600
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 08:42 AM   #7
vk4akp
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ipswich Queensland Australia
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
vk4akp is on a distinguished road
Send a message via ICQ to vk4akp Send a message via AIM to vk4akp Send a message via MSN to vk4akp Send a message via Yahoo to vk4akp Send a message via Skype™ to vk4akp
Question

Quote:
Originally Posted by martin View Post
Try changing the "Register Expires" field to a value between 900-3600
NUp, didn't work unfortunalty.

Tried 900 and 1000.

Where do I put the outbound port 5060 in? Which field in the captured screen I sent?

.-.-.
vk4akp is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 08:46 AM   #8
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by vk4akp View Post
NUp, didn't work unfortunalty.

Tried 900 and 1000.

Where do I put the outbound port 5060 in? Which field in the captured screen I sent?

.-.-.
5060 is the default port for any proxy you define.

Out of curiosity are you allowing 5061 inbounds into your device. There isn't a firewall rule blocking inbound UDP on port 5061?
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 08:59 AM   #9
vk4akp
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ipswich Queensland Australia
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
vk4akp is on a distinguished road
Send a message via ICQ to vk4akp Send a message via AIM to vk4akp Send a message via MSN to vk4akp Send a message via Yahoo to vk4akp Send a message via Skype™ to vk4akp
Question

Quote:
Originally Posted by martin View Post
5060 is the default port for any proxy you define.

Out of curiosity are you allowing 5061 inbounds into your device. There isn't a firewall rule blocking inbound UDP on port 5061?
5061 is the default set in the device at the factory. It is definatly not being blocked in any way. There are no other exceptions entered into the device for blocking any ports 5060 or 5061.

The only two spots in the config I can see for port numbers is:

Sip Port: 5061 ( I asume this is the inbound port)

&

Ext Sip Port: [Blank] (I have no idea what htis field is for)

I have also tried entering 5060 and 5061 into both these fields in all the combinations possible.

No Joy.

.-.-.
vk4akp is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2007, 09:07 AM   #10
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

I'm not familiar with this device. A couple of other settings to try:

1. Change USE DNS SRV and DNS SRV Auto prefix to "No"
2. Try us.voxalot.com instead of au.voxalot.com (as a test only).
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Different port setup Luc SIP Broker Support 6 07-13-2007 11:05 PM
Linksys WRT54GP2 config Help needed PSE? vk4akp Voxalot Support 2 03-18-2007 02:42 PM
Probably port mapping problems 340742 Voxalot Support 0 03-01-2007 05:50 PM
Using a 2 port ATA with Voxalot jenalcom Voxalot Support 16 02-03-2007 06:37 AM


All times are GMT. The time now is 04:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.