Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-24-2008, 08:12 PM   #21
flaquadrat
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Vienna, Austria
Posts: 91
Thanks: 29
Thanked 15 Times in 14 Posts
flaquadrat is on a distinguished road
Default questions to mod's

hallo!

outgoing calls via eu.voxalot.com using betamax clones still not working. tested with voipcheap, intervoip, smsdiscount; ports 5060, 443, 80.

combination us.voxalot.com + betamax clones is (still) working.

outgoing calls via eu.voxalot.com using other vsp's working perfektly.
tested with webacall.com.

my questions:

1) what is the difference in the configuration between "eu" and "us".voxalot.com servers?

2) it is posible that betamax communicates different with us and eu servers?!?

many thanks and regards,
fla
flaquadrat is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2008, 08:33 PM   #22
serendipitydawg
Member
 
serendipitydawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Berkshire UK
Posts: 57
Thanks: 15
Thanked 8 Times in 8 Posts
serendipitydawg is on a distinguished road
Default

Craig has posted in Voxalot General the following

"As much as we'd like to be able to give an easy answer, we have just as much trouble getting in contact with the BetaMax folk as normal users.

I wish I had more good news, but unfortunately, as far as I can tell, this is 100% in BetaMax's control. "

Does this mean Voxalot are actually going to do anything?
serendipitydawg is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2008, 09:06 PM   #23
jozef
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 46
Thanks: 30
Thanked 12 Times in 11 Posts
jozef is on a distinguished road
Default

Hi,

I only have poivy.com and do not have any freedays left.

I did some test. I call from Voxalot to Betamax with Betamax and back to Voxalot via MSS/PBXes.

eu.voxalot.com
No connection to landline number in the Sweden with Poivy.
1. Voxalot1 to--->VoipDisc with VoipWise --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
2. Voxalot1 to--->VoipWise with FreeCall --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
3. Voxalot1 to--->FreeCall with Poivy --->PBXes --->Voxalot2 ---> NO
4. Voxalot1 to--->Nonoh1 with Nonoh2 --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
5. Voxalot1 to--->Nonoh1 with VoipDisc --->MSS --->Voxalot2 ---> NO
VoipWise, FreeCall and Nonoh works fine but Poivy and VoipDiscount are blocked.

us.voxalot.com
Landline number in the Sweden with Poivy works fine.
1. Voxalot1 to--->VoipDisc with VoipWise --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
2. Voxalot1 to--->VoipWise with FreeCall --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
3. Voxalot1 to--->FreeCall with Poivy --->PBXes --->Voxalot2 ---> OK
4. Voxalot1 to--->Nonoh1 with Nonoh2 --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
5. Voxalot1 to--->Nonoh1 with VoipDisc --->MSS --->Voxalot2 ---> NO
VoipWise, FreeCall, Nonoh and Poivy works fine but VoipDiscount is blocked.

au.voxalot.com
No connection to landline number in the Sweden with Poivy.
1. Voxalot1 to--->VoipDisc with VoipWise --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
2. Voxalot1 to--->VoipWise with FreeCall --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
3. Voxalot1 to--->FreeCall with Poivy --->PBXes --->Voxalot2 ---> OK
4. Voxalot1 to--->Nonoh1 with Nonoh2 --->MSS --->Voxalot2 ---> OK
5. Voxalot1 to--->Nonoh1 with VoipDisc --->MSS --->Voxalot2 ---> NO
VoipWise, FreeCall, Nonoh and Poivy works fine but VoipDiscount is blocked.

Regards,
Józef

Last edited by jozef; 09-24-2008 at 10:02 PM.
jozef is offline   Reply With Quote
Unread 09-25-2008, 09:39 AM   #24
Williamz
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Thanks: 1
Thanked 1 Times in 1 Posts
Williamz is on a distinguished road
Default Betamax problem requires voxalot asterisk updates to more recent versions ?

I encounter the same problem with betamax but have been suffering with call ending problems. My voip provider said that voxalot uses an old version of asterisk that causes authentification problems with more recent versions of asterisk and voxalot need to update to at least 1.4.2

Could the problem with betamax be also linked to this authentification issue ? Could betamax have upgraded recently which cases voxalot users "sip commands" to be rejected ?

William
Williamz is offline   Reply With Quote
Unread 09-25-2008, 11:56 AM   #25
BJ_Abbott
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BJ_Abbott is on a distinguished road
Thumbs down Betamax webcalldirect - Work in Progress???

Checked WebCallDirect current settings instructions as we also cannot make calls via eu.voxalot.com. Their recommendation is for independent devices to connect via sip.webcalldirect.net and stun.webcalldirect.net. However I have a two separate units working while connected directly via sip.webcalldirect.com. Whilst the .net address resolves to IP 80.92.66.130, the stun and sip entries resolve to private IP 192.168.255.4 - strange!!

Otherwise:
webcalldirect.com IP 194.120.0.250
sip.webcalldirect.com IP 194.120.0.198 changed from 193
stun.webcalldirect.com IP 194.221.62.209 unchanged

Not sure that I understand what is going on/happening any more than all the other wise gurus already on the case. However is the above evidence of unfinished betamax change work in progress?

So, sadly, for the moment we cannot route via voxalot, until the problem is resolved. Is there an explanation for the above oddity?
BJ_Abbott is offline   Reply With Quote
Unread 09-26-2008, 07:14 AM   #26
voxasia
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
voxasia is on a distinguished road
Default

I'm also having this problem for the last 3 days. Call forwarding or web callback via voipdiscount (Betamax) not working. I'm currently using us.voxalot.com. Tested on both au and eu with the same problem.
However, call forwarding or web callback via other voip providers are working.
Direct call via voipdiscount (Betamax) using software and hardware sip phone working.
Hope Voxalot call fixed this problem asap. Have anyone try Pbxes to check whether call forwarding is working for Voipdiscount or any Betamax provider?
May need to find a backup solution.
voxasia is offline   Reply With Quote
Unread 09-26-2008, 07:29 AM   #27
juancarlos
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 87
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 8 Posts
juancarlos is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by voxasia View Post
I'm also having this problem for the last 3 days. Call forwarding or web callback via voipdiscount (Betamax) not working. I'm currently using us.voxalot.com. Tested on both au and eu with the same problem.
However, call forwarding or web callback via other voip providers are working.
Direct call via voipdiscount (Betamax) using software and hardware sip phone working.
Hope Voxalot call fixed this problem asap. Have anyone try Pbxes to check whether call forwarding is working for Voipdiscount or any Betamax provider?
May need to find a backup solution.

us.voxalot.com working ok I can use web callback, forwarding via betamax never worked for me and I have not tried in many months.... when i use the EU server i get Busy... I changed to Voxalot when Pbxes had huge problems with betamax I think for a while they solved them but i dont know recently. Both are paid services nowfor more advanced features...
juancarlos is offline   Reply With Quote
Unread 09-26-2008, 09:25 PM   #28
majo
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 115
Thanks: 32
Thanked 20 Times in 18 Posts
majo is on a distinguished road
Default Betamax works with Pbxes but FUP exceed!!!

Hi,
I have tested Betamax with Pbxes. It works but always FUP exceed, so no use thats why i have registered my smsdiscount on my ATA and it works without problems.

Regards.

Majo
majo is offline   Reply With Quote
Unread 09-27-2008, 04:43 AM   #29
juancarlos
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 87
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 8 Posts
juancarlos is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by majo View Post
Hi,
I have tested Betamax with Pbxes. It works but always FUP exceed, so no use thats why i have registered my smsdiscount on my ATA and it works without problems.

Regards.

Majo
that better than me i got all lines busy message ..... so they have not progressed with betamax in the last 2 years..mysipswitch gives a FUP on all call.

Voxalot us server still the best option available what a shame about the EU server. keep complainig on the voipbuster forum....

strange thing is thatPbxes is blocked meaning that I hear "all lines busy message" when Betamax blocked the IP...the FUP issues comes on all servers that have not been blocked (Probably they do have not implemented what voxalot did) ....and voxalot EU server gives a busy tone which is strange

I wonder if Martin tests with a different server IP ? passing of course all user data...if this will solve the issue ?

Last edited by juancarlos; 09-27-2008 at 04:51 AM.
juancarlos is offline   Reply With Quote
Unread 09-27-2008, 08:20 AM   #30
majo
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 115
Thanks: 32
Thanked 20 Times in 18 Posts
majo is on a distinguished road
Default

Hi,
I have connected my ATA to PBXes directly then it worked. When I tried Pbxes as provider at voxalot then I was getting Busy line.

Regards.

Majo
majo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
InterVoip - new Betamax clone and Voxalot flaquadrat Voxalot Support 4 07-20-2008 04:07 AM
CallForwarding by Betamax stops working!? 130166 Voxalot Support 56 04-22-2008 03:55 PM
No busy tone with Betamax via Voxalot tomblandford Voxalot Support 5 04-18-2007 10:03 AM
Per chi vuole sostenere la causa VoXaLot & PBXes contro Betamax eliafino Voxalot Supporto Italia 0 03-20-2007 10:13 AM


All times are GMT. The time now is 06:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.