Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Unread 08-14-2009, 03:22 PM   #1
Jeannie
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jeannie is on a distinguished road
Default Any way to assign a dial rule to call a Sip address (not supported by Sipbroker)??

Need help on how to create a dial rule, to make Voxalot call a specific Sip address, to be used within Liberailvoip callback settings.

The problems:
1. That Sip network is not supported by Sipbroker.
2. I cannot use the Voxalot 'speed-dial' feature for that, since LIV doesn't allow predefined callback numbers to include asterisks '*'

I know I can easily bypass that by adding another service into the mix (like MSS) - but the whole point is that it must be directly called from Voxalot, for a sensitive test I'm trying to run (must avoid extra latency/transcoding)

Any idea?
Thank you
Jeannie is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2009, 05:17 AM   #2
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by Jeannie View Post
Need help on how to create a dial rule, to make Voxalot call a specific Sip address, to be used within Liberailvoip callback settings.

The problems:
1. That Sip network is not supported by Sipbroker.
2. I cannot use the Voxalot 'speed-dial' feature for that, since LIV doesn't allow predefined callback numbers to include asterisks '*'

I know I can easily bypass that by adding another service into the mix (like MSS) - but the whole point is that it must be directly called from Voxalot, for a sensitive test I'm trying to run (must avoid extra latency/transcoding)

Any idea?
Thank you
What's the SIP Adress ... if it accepts third party SIP Calls ... I'm sure we can just add it to SipBroker...
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2009, 12:28 PM   #3
Jeannie
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jeannie is on a distinguished road
Default sorry..

Unfortunately I'm not allowed to publish the Sip network address (here or on Sipbroker). Might get abused. I got it from that service for my tests, after giving my word not to publish it.

I thought there may be some trick to assign it a dial-rule on my Vox, but it seems there isn't.. will have to do this in a different way

Thank you Emoci
Jeannie is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2009, 03:01 PM   #4
jozef
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 46
Thanks: 30
Thanked 12 Times in 11 Posts
jozef is on a distinguished road
Default

Hi,

1. Add provider to Voice Service Provider List.
2. Create the short number in Smart Call (Dial Plans).
3. Dial the short number.
http://forum.voxalot.com/sip-broker-...html#post17992

Last edited by jozef; 08-21-2009 at 03:05 PM.
jozef is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2009, 07:54 PM   #5
Jeannie
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jeannie is on a distinguished road
Default not that easy

Well, the network is a voice developing platform rather than a typical Voip-provider which provides Sip-registrable username & passwords.
However voice applications can be accessed through Sip.

Is there a way to register (callout only) anonymous networks on Voxalot - without username & password?? (like registering Sipbroker itself as a provider on MSS with the 'anon' username)

Thanks
Jeannie is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2009, 08:19 PM   #6
jozef
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 46
Thanks: 30
Thanked 12 Times in 11 Posts
jozef is on a distinguished road
Default There is it, I think...

Could you define the Outbound Dial Prefix in LIV?
Quote:
Originally Posted by jozef View Post
I use this config in PBXes for SpeedDial:

Trunk: VoxalotSpeedDial
Outbound Dial Prefix: **

Outbound Routing: > 0 VoxalotSpeedDial (with Priority 0)
Custom Dial Patterns:
X
XX


It works for 1 and 2 digits.

Last edited by jozef; 08-22-2009 at 01:43 AM.
jozef is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2009, 07:18 AM   #7
jozef
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 46
Thanks: 30
Thanked 12 Times in 11 Posts
jozef is on a distinguished road
Default Call to SIP URI through the Smart Call List (Dial Plans)

Quote:
Originally Posted by Jeannie View Post
...
Is there a way to register (callout only) anonymous networks on Voxalot - without username & password?? (like registering Sipbroker itself as a provider on MSS with the 'anon' username)

Thanks
Now in SipSorcery you can add provider to the SIP Provider with blank username & password. I tested forwardning to Voxalot through the Dial Plan. In Advanced Settings for Voxalot I added to From Header:
Quote:
${fromname}<sip:${fromuriuser}@sipsorcery.com>
It works fine with Number Presentation/CLI.

I would like the possibility in Voxalot to add a provider to the Voice Service Provider List with blank username & password or check the box SIP URI calls only.

Thanks
jozef is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2009, 05:24 AM   #8
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by Jeannie View Post
Unfortunately I'm not allowed to publish the Sip network address (here or on Sipbroker). Might get abused. I got it from that service for my tests, after giving my word not to publish it.

I thought there may be some trick to assign it a dial-rule on my Vox, but it seems there isn't.. will have to do this in a different way

Thank you Emoci
My only other thoughs:

-Create a SipBroker account using id@sip.sipprovider.com as the username
-Once the registration is complete assign the SIP URI an alias from within your SipBroker acct. (eg. *011-123456)
-Now you can call *011-123456 from VoXalot ... given that you don't want * .. set a dial plan such that a call to 011123456 is converted to *011123456 via SipBroker as the provider

This is the equivalent of adding the provider to SipBroker ... except you're the only one that knows about it... and you can erase/change your acct. as you please
emoci is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free DID Numbers, Free Voip Calls, & more Voip Info amroe Voxalot General 54 01-13-2014 09:11 AM
The SipBroker Gateway emoci SIP Broker Support 29 02-21-2011 03:11 AM
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
forwarding Sipbroker call olegp SIP Broker Support 5 10-17-2008 04:42 AM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.