Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Unread 11-28-2007, 05:06 PM   #1
Mew
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 1 Times in 1 Posts
Mew is on a distinguished road
Default Freephonie.net

Hello,

I tried to call these numbers 0 800 xx xx xx and 03 89 xx xx xx from the line configured with Voxalot on my SPA 1001. But it has been impossible for some hours...

On my dial plan, these numbers are set to be called using this provider : Freephonie.net

If I use the same provider directly on my ATA without using Voxalot, t's working.

My question is : Is there a problem for using Freephonie.net through Voxalot ?

Thanks
Mew is offline   Reply With Quote
Unread 11-28-2007, 05:39 PM   #2
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by Mew View Post
Hello,

I tried to call these numbers 0 800 xx xx xx and 03 89 xx xx xx from the line configured with Voxalot on my SPA 1001. But it has been impossible for some hours...

On my dial plan, these numbers are set to be called using this provider : Freephonie.net

If I use the same provider directly on my ATA without using Voxalot, t's working.

My question is : Is there a problem for using Freephonie.net through Voxalot ?

Thanks

Were these numbers working before through VoXalot (registered with FreePhone), or is this the first time you try to use Freephone with VoXalot...?

The first thing to test, is go to Smart Call/ Dial Plan section and use the Test tool. Enter the numbers here exactly as you're dialing them and see if your Dial Plan is routing them properly...

Also ensure that FreePhone has the Active field set to yes

If routing is not the problem, than you may need to get in touch with either Martin or Craig so that they can take a look at the logs....however it is important to know if this was working before then it stopped, or if this is the first time you try?

Edit: If you are using the EU server there were some problems that should now be fixed http://forum.voxalot.com/voxalot-sup...r-problem.html

Last edited by emoci; 11-28-2007 at 05:49 PM.
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 11-28-2007, 07:03 PM   #3
Mew
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 1 Times in 1 Posts
Mew is on a distinguished road
Default

Thank you emoci !

No it's not the first time, I was using Freephonie.net for months with Voxalot without any problem !

I just tried again and I now can call a 03 89 xx xx xx it was perhaps due to the problems with the EU server.

But I still have problems with the 0 800 55 52 53 (french number). Can someone please help me ?

Thanks

Richard
Mew is offline   Reply With Quote
Unread 11-28-2007, 07:12 PM   #4
Mew
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 1 Times in 1 Posts
Mew is on a distinguished road
Default

A call to:0800555253 will get forwarded to sip:800555253@public.sip.magrathea.net

Magrathea.net ??!! It's not a provider from me...
Mew is offline   Reply With Quote
Unread 11-28-2007, 08:24 PM   #5
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by Mew View Post
A call to:0800555253 will get forwarded to sip:800555253@public.sip.magrathea.net

Magrathea.net ??!! It's not a provider from me...
Ohhh...ok,

In the Smart Call rule for the 0800 number set the field ENum Lookup to No....it seems it is routing calls via ENum...

Either you have ENum lookup set to Yes for that rule, or the rule is not being applied correctly and 0800 numbers are being routed via ENum as a result (it's treating it as a Toll Free number)

Your dial plan string should be like _0800x. to ensure its capturing 0800 numbers

If I run the same test in my account (and I don't have a rule for 0800 numbers), I get the same result.....

Last edited by emoci; 11-28-2007 at 08:30 PM.
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 11-28-2007, 09:38 PM   #6
Mew
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 1 Times in 1 Posts
Mew is on a distinguished road
Default

emoci, you are the best !!!

In my dial plan, I had :

_080[059]. -> Freephonie

I wanted all my calls to 0800 xx xx xx 0805 xx xx xx or 0809 xx xx xx were through Freephonie.

I just set enum lookup to "No" and it's now working !

But I don't understand what's exactly enum ? Why was I only having problems with this line ? Can I also have problems with other numbers ? Is it better to set everywhere to "No" ?

Thanks again !
Mew is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.