Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-20-2006, 01:53 PM   #1
RDP
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Times in 1 Posts
RDP is on a distinguished road
Default ATA-186 suddenly no dial tone

Hello,

A few days ago my ATA-186 and connected analog phone went 'dead'. I pick up the phone and get NO DIAL TONE. Only silence.

My internal network IP has not changed. My port forwarding has not changed. The analog phone is connected properly to the ATA becuase I can press the ATA's CONFIG button and can hear the configuration menu through the phone. I know the ATA is on the network becuase I can access the ATA config http interface. I just don't get a dialtone.

X-Lite works fine to make calls. But trying to ring my ATA does not work any more.

What on earth could have happend?

RDP
RDP is offline   Reply With Quote
Unread 12-20-2006, 05:52 PM   #2
441516
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: W.Yorkshire, United Kingdom
Posts: 128
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
441516 is on a distinguished road
Default

You can try checking /replacing RJ11 cable that runs from ATA to phone, also try connecting your phone to your landline to make sure there is dialling tone.
441516 is offline   Reply With Quote
Unread 12-22-2006, 03:15 AM   #3
RDP
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Times in 1 Posts
RDP is on a distinguished road
Default

Unfortunatley I don't have a landline to test it on.

But I beleive the Cable to be find as I can access the ATA config menu from the analog phone so I think the connection is fine. I have a feeling it's the ATA.

RDP
RDP is offline   Reply With Quote
Unread 12-22-2006, 03:38 AM   #4
441516
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: W.Yorkshire, United Kingdom
Posts: 128
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
441516 is on a distinguished road
Default

OK, is your ATA status online, registered etc? If not you wont hear dial tone.
If it is showing status as registered than it might be faulty. Alternatively power if off and re boot it with fresh registration.
441516 is offline   Reply With Quote
Unread 12-27-2006, 12:55 AM   #5
RDP
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Times in 1 Posts
RDP is on a distinguished road
Default

Ok, I WAS showing as registered. I DID power cycle (many times) the ATA.

But in the end what fixed it was resaving my information within the ATA.

I have absolutley no idea why this happened.....

RDP
RDP is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keep having dial tone while calling maartenvr Voxalot Support 3 05-21-2007 01:34 PM
Sencond Dial Tone in Dial Plan bvebve Voxalot Support 0 03-20-2007 03:51 PM
dial plan for ** won't get you speed dial d85551 Voxalot Support 0 11-30-2006 12:00 PM
dial plan help please muzzza Voxalot Support 0 09-01-2006 11:38 AM
Dial Plan for Italy wanted!!! moonshiner Voxalot Support 32 08-20-2006 10:26 PM


All times are GMT. The time now is 10:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.