Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-20-2007, 08:16 PM   #1
stezanos
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 20
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
stezanos is on a distinguished road
Default Voxalot - providers loose registration

Hi all!

It's happening with various providers: ClaroLite, Tpad, eVoice.gr
When I just register, or reboot the ATA where voxalot is configured, all services work perfect and I can receive calls without problem.

But, after a while (5-10 minutes) of this, then no more calls come through. It's as if the registration was lost.
I can continue to MAKE calls from the providers configured in Voxalot but do not receive anymore.

If anyone has any thoughts on this, please let me know.

I am using a Sipura SPA-1001
on a 1024/256 ADSL, which works perfect on line 2 with FWD
Voxalot is on Line 1.

Regards,
Santiago
stezanos is offline   Reply With Quote
Unread 04-20-2007, 09:36 PM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Voxalot does not lose registrations more likely what is happening is the details (IP address / port) that your ATA used to register with Voxalot have gone stale.

This is a common NAT problem.

Rebooting you ATA forces the ATA to send fresh details to Voxalot which explains why it then works.

The real answer is to look at NAT keep alive settings on your device. Have a search of the forum as this issue has been addressed before.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 04-20-2007, 09:41 PM   #3
stezanos
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 20
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
stezanos is on a distinguished road
Default

Dear Martin,

Thanks for your prompt and kind reply, as well as for your GREAT SERVICE.

I will look for the NAT Keep Alive Issue.

Many thanks!

Regards,
Santiago
stezanos is offline   Reply With Quote
Unread 04-20-2007, 11:14 PM   #4
stezanos
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 20
Thanks: 5
Thanked 3 Times in 3 Posts
stezanos is on a distinguished road
Default

Dear Martin,

Looks like I've solved the problem. Just ticked NAT Keep Alive and everything's been working perfectly well for almost two hours now.

Thanks!

Regards,
Santiago
stezanos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
VoXaLot Registration Problem Mallycat Voxalot Support 3 01-27-2007 05:48 AM
Outbound functionality without direct registration to Voxalot BJ_Abbott Voxalot Support 0 12-15-2006 04:10 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 08:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.