Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-22-2007, 03:40 PM   #41
244751
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Canada
Posts: 88
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 5 Posts
244751 will become famous soon enough
Default

Another question. With this new cluster do we still need the DNS srv options set to true on our ATA.

Also do I need to update my already setup mobile mywebcallback voxalot number from 244751 to *010244751?
244751 is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 07:19 PM   #42
guanacux
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guanacux is on a distinguished road
Unhappy Do not have outbound calls...just inbounds

I edit my sipura (SPA2102) and put us.voxalot.com instead of voxalot.com and when I dial *010123456 it gives me busy signals at *010 and if I just try to dial the extension (123456) it tells that the call could not be completed please try again.

I've checked my dial plans and tested *010123456 and it actually says it would go through voxalot. I even tested webcall with *010 numbers and it works...

Can anyone give me a tip, I am a fast learner...

Here is some info that may help for the analysis of my case:

Providers:
gizmo 17476629690 proxy01.sipphone.com Yes Failed [Edit] [Delete]
voipbuster guanacux1 voipbuster.com Yes Failed [Edit] [Delete]
gizmo_dad 17470126115 proxy01.sipphone.com Yes Failed [Edit] [Delete]

Dial plans
1 _0. 001${EXTEN:1} voipbuster Yes [Edit] [Delete]
2 _9. 1747${EXTEN:1} gizmo Yes [Edit] [Delete]

SIPURA DIALING PLAN:
(*xx|[3469]11|0|00|[2-9]xxxxxx|1xxx[2-9]xxxxxxS0|xxxxxxxxxxxx.)

Thank you very much

Last edited by guanacux; 01-22-2007 at 10:43 PM. Reason: Martin asked for my device's dial plan
guanacux is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 08:05 PM   #43
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by 244751 View Post
Another question. With this new cluster do we still need the DNS srv options set to true on our ATA.
Yes

Quote:
Originally Posted by 244751 View Post
Also do I need to update my already setup mobile mywebcallback voxalot number from 244751 to *010244751?
*010 is only required to dial other VoXaLot members. Your account / username is still 244751.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 08:27 PM   #44
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by Oigle05 View Post
Martin, can you tell me whether the dial tone I hear on my phone connected to the ATA comes from VoXaLot or the ATA? If V is supplying the DT If I just dial a *, the dial tone stops which would indicate to me that my ATA is forwarding the *. If The ATA supplies it then it is probably stopping the * from going past it.
O
It appears that the V85 does not send leading *'s when dialling:

http://support.sipme.com.au/index.ph...eid=36&nav=0,7

I suspect the v300 has the same limitations.

We are currently working on re-enabling 3 digit service numbers (without the *) in addition to the new convention.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 09:13 PM   #45
wildvoip
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Times in 1 Posts
wildvoip is on a distinguished road
Default

I have a question on the dial plans

My preferred server is us.voxalot.com To dial a voxalot number say 123456, if I run the test box as *010123456, the result is 123456@us.voxalot.com However if I add a dial plan like _XXXXXX ${EXTEN} Voxalot the result is of dialing 123456 is 123456@voxalot.com. Should this not be 123456@us.voxalot.com ? In other words, by choosing Voxalot as a provider in the dial plan, should it not automatically pick up the preferred server (in this case us.voxalot.com) ?

I am aware that voxalot.com and us.voxalot.com currently point to the same IP, but I get different behaviors (in terms of VM access and remote rings) when I am registered to voxalot.com and us.voxalot.com

Last edited by wildvoip; 01-22-2007 at 09:16 PM.
wildvoip is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 09:23 PM   #46
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by wildvoip View Post
I have a question on the dial plans

My preferred server is us.voxalot.com To dial a voxalot number say 123456, if I run the test box as *010123456, the result is 123456@us.voxalot.com However if I add a dial plan like _XXXXXX ${EXTEN} Voxalot the result is of dialing 123456 is 123456@voxalot.com. Should this not be 123456@us.voxalot.com ? In other words, by choosing Voxalot as a provider in the dial plan, should it not automatically pick up the preferred server (in this case us.voxalot.com) ?

I am aware that voxalot.com and us.voxalot.com currently point to the same IP, but I get different behaviors (in terms of VM access and remote rings) when I am registered to voxalot.com and us.voxalot.com
Can you please elaborate on the different behaviors?
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 10:17 PM   #47
Oigle05
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 55
Thanks: 1
Thanked 1 Times in 1 Posts
Oigle05 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
It appears that the V85 does not send leading *'s when dialling:

http://support.sipme.com.au/index.ph...eid=36&nav=0,7

I suspect the v300 has the same limitations.

We are currently working on re-enabling 3 digit service numbers (without the *) in addition to the new convention.
Martin I just contacted Netcomm support and they confirmed that the V300 doesn't pass the * "at the moment". They have asked for this to be an option in future firmware upgrades.
O
Oigle05 is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 10:27 PM   #48
zaq
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
zaq is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
@zaq, I just sent you a PM could you please take a look.
I have replied. Thanks
zaq is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 11:55 PM   #49
melbournelees
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 49
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
melbournelees is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by guanacux View Post
SIPURA DIALING PLAN:
(*xx|[3469]11|0|00|[2-9]xxxxxx|1xxx[2-9]xxxxxxS0|xxxxxxxxxxxx.)
Try adding a dot to the end of *xx to make it *xx.

It's just that your dial plan is not allowing you to dial * followed by more than two digits.
__________________
Lee of Melbourne, Australia.
melbournelees is offline   Reply With Quote
Unread 01-23-2007, 01:10 AM   #50
guanacux
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guanacux is on a distinguished road
Default

I know that to enter configuration you can press **** You think these might interfere in some way?

Thanks
guanacux is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Any outages with Voxalot Service - No Outgoing calls shibukraj Voxalot Support 5 11-21-2006 05:02 PM
Help with Voxalot please ... MrHatken Voxalot Support 6 11-11-2006 03:59 PM
Is any Problem with Voxalot Service now? shibukraj Voxalot Support 8 11-05-2006 07:07 PM
Voxalot service is not stable! roberthuang Voxalot Support 10 08-22-2006 03:51 AM


All times are GMT. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.