Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-23-2008, 12:56 AM   #1
keschrich
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
keschrich is on a distinguished road
Default Short dialtone?

I have a Sipura SPA-2000 which I use to connect to voxalot.. Everything works great, except that the dialtone only stays on for a couple of seconds before switching to a fast busy.. not a huge deal but I was wondering if there was an option that would change this..

Any thoughts?
keschrich is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2008, 01:35 AM   #2
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by keschrich View Post
I have a Sipura SPA-2000 which I use to connect to voxalot.. Everything works great, except that the dialtone only stays on for a couple of seconds before switching to a fast busy.. not a huge deal but I was wondering if there was an option that would change this..

Any thoughts?

Find the Regional settings on your ATA....

You are looking for two fields:

'Interdigit Long Timer' and 'Interdigit Short Timer'

Interdigit Long Timer is the amount of time the ATA will wait for you to dial something (eg. if you pickup the phone but dial nothing, this setting specifies how long until the fast busy comes up)

Interdigit Short Timer is the amount of time you have to dial another digit after dialing the one before it (eg. if I dial 123, the time I have to dial 4 before just 123 is send to VoXalot is specified by this setting)

Easy way to look at them is 'long' for overall wait, and 'short' for in-between digit wait...

After finding these two fields, first make sure you make a note of their current settings just in case you want to go back afterwards....

For me, a Long Timer of 25 and a short timer 20 seem to do the trick.....

(I've noticed that sometime the phone you have attached may affect the actual length of time you get)

Some reading on this: Fix Sipura VOIP ATA Adapter interdigit dialing delay < Rambling Thoughts Blog - Neerav Bhatt
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2008, 03:38 PM   #3
keschrich
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
keschrich is on a distinguished road
Default

That did the trick for me, thank you so much..

I think I'm just about ready to port over my number from Comcast
keschrich is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2008, 04:06 PM   #4
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by keschrich View Post
That did the trick for me, thank you so much..

I think I'm just about ready to port over my number from Comcast
Glad to see it worked....

As you may realize VoXalot does not support porting a number to it (if that's what you meant)

In fact VoXalot does not offer any DIDs. It is all based on supporting and putting together your current providers to create your own custom VoIP service

So if Comcast actually gives you the SIP Info for your DID (user/pass/host), or lets you forward your DID to a another SIP URI, you can have all calls to that DID ring in VoXalot.....
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2008, 04:52 PM   #5
keschrich
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
keschrich is on a distinguished road
Default

Right, I have Callcentric forwarding incoming calls to my DID to my voxalot uri, and outgoing calls through LES.net.. I would have done both through les as its cheaper and the quality seemed to be better, but unfortunately he couldn't port a number from my area..
keschrich is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pause in number - get dialtone and call further smico Voxalot Support 7 07-16-2010 11:58 AM
PSTN - Only dialtone after entering numbers kendid SIP Broker Support 4 01-03-2008 12:36 PM
SPA-3102 dialtone beeping initially calebsg Voxalot General 1 11-04-2007 04:17 AM
Short Voicemail Annoyance TBhimdi Voxalot Support 1 05-20-2007 10:58 PM


All times are GMT. The time now is 03:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.