Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 10-05-2006, 01:08 PM   #1
ptruman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
ptruman is on a distinguished road
Default No return audio?

I have a good one...SPA3102 is registering, but if I call, I get no audio back.

ie. 500# connects to something, but I get no return audio, on any dialplan!

Now, if I connect to Sipgate, it's ok.

I did try dialling my own Voxalot number, which went silent, and nothing happened - not even answerphone.

Does ringing yourself screw up the system? Why don't I get my own answerphone when I ring myself?
(and I'm still hunting answers to http://forum.voxalot.com/showthread.php?t=527)

Last edited by ptruman; 10-05-2006 at 01:10 PM.
ptruman is offline   Reply With Quote
Unread 10-05-2006, 05:19 PM   #2
ptruman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
ptruman is on a distinguished road
Default

Can an admin check the logs of my calls to help diagnose whats up? As mentioned, I can point the SPA3102 at any other provider and make a call. Voxalot currently is ringing out, but I get no audio back...
ptruman is offline   Reply With Quote
Unread 10-05-2006, 09:34 PM   #3
Ron
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Ron will become famous soon enough
Default

Audio problems are frequently due to NAT issues in a router. If you are using a router, temporarily connect your ATA directly to your modem, bypassing your router. If the problem goes away, you've confirmed the router is the source of your problem. If the problem is with your router, there are often solutions, such as using a STUN server and/or port forwarding.

Ron
Ron is offline   Reply With Quote
Unread 10-07-2006, 10:14 PM   #4
ptruman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
ptruman is on a distinguished road
Default

See this post : http://forum.voxalot.com/showthread.php?t=545

It's not the router (I think) - as it's FINE until I ring myself.....
ptruman is offline   Reply With Quote
Unread 10-07-2006, 10:44 PM   #5
Ron
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Ron will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by ptruman View Post
It's not the router (I think) - as it's FINE until I ring myself.....
I'm not saying it IS your router, but I have run into situations where only one or two obscure calling cases would have audio problems. The most effective way to determine if your router is the cause is to simply eliminate it temporarily. The most reliable solution for me has been to forward SIP and RTP ports through my router explicitly to my ATA and also set up a STUN server in the ATA. This combination has cleared up every audio problem I've ever encountered.

For the past 36 hours or so, VoXaLot has been exhibiting a lot of erratic behavior which might be adding to the complexity of digagnosing your particular problem.

Ron
Ron is offline   Reply With Quote
Unread 10-08-2006, 09:56 AM   #6
ptruman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
ptruman is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Ron
For the past 36 hours or so, VoXaLot has been exhibiting a lot of erratic behavior which might be adding to the complexity of digagnosing your particular problem.
Quite possible, but the only actual problem I've seen manifest 'itself' has been Voxalot & my box stopping talking (Registration Failure). The problem whereby I call myself on any of my numbers, I can cause instantly! Dereg/rereg and it goes away...

I've had inbound/outbound calls all working, with and without STUN, with and without port forwarding - so I'm wondering if the VM problem is a "loop" issue (ATA->Voxalot->ATA etc) or something odd at the Voxalot end.
ptruman is offline   Reply With Quote
Unread 10-08-2006, 09:57 AM   #7
ptruman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 94
Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
ptruman is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Ron
For the past 36 hours or so, VoXaLot has been exhibiting a lot of erratic behavior which might be adding to the complexity of digagnosing your particular problem.
Quite possible, but the only actual problem I've seen manifest 'itself' has been Voxalot & my box stopping talking (Registration Failure). The problem whereby I call myself on any of my numbers, I can cause instantly! Dereg/rereg and it goes away...

I've had inbound/outbound calls all working, with and without STUN, with and without port forwarding - so I'm wondering if the VM problem is a "loop" issue (ATA->Voxalot->ATA etc) or something odd at the Voxalot end.
ptruman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
One-way Audio Exlite Voxalot Support 1 05-22-2007 11:22 AM
X-Lite: some IP calls lose audio ~3secs Tslam Voxalot Support 10 03-05-2007 04:03 AM
Call latency - connecting audio directly to Provider tomblandford Voxalot Support 1 01-17-2007 10:29 AM
No audio on outbound calls darbzenith Voxalot Support 1 11-14-2006 04:14 AM
Connecting from SipBroker, no audio BlackFriar Voxalot Support 5 10-25-2006 12:09 AM


All times are GMT. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.