Voxalot / SIP Broker Support Forums

Voxalot / SIP Broker Support Forums (https://forum.sipbroker.com/index.php)
-   Voxalot Support (https://forum.sipbroker.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Outgoing calls to PSTN drops after several seconds when using alternative ports only (https://forum.sipbroker.com/showthread.php?t=3107)

richard 05-30-2008 03:25 AM

Outgoing calls to PSTN drops after several seconds when using alternative ports only
 
Hi All

I was helping friend configure his eyeBeam on a network where he does not have control of the router and he is having outbound call dropping issues and incoming one-way audio issues.

Here is the interesting part.

1. Outbound calls DO NOT drop if his proxy is set to port 5060.
2. Outbound calls DROP after 30 to 60 secons if his proxy is set to 2060, 3060, 4060, 443 or 80.

Inbound calls get one-way audio when eyeBeam proxy is set to 5060 (can hear remote caller, but they cannot her my friend). It is because of this problem I tried to use the alternative proxy ports.

Proxy ports 2060, 3060, 4060, 443 and 80 all result in FULL TWO WAY AUDIO for incoming calls via DID number ;-), but as I mentioned above, outbound calls drop after 30 to 60 seconds.

Anyhow seen this type of problem before? Know what's causing it and have a possible solution?


Thanks in advance


Richard

imranvardak 12-03-2009 03:34 PM

Can some one pleaase help in this regards, calls when dialed out on alternative ports drop after 20 seconds. I am sure the ata/oftphone is regisrtered because i can dial in. Again no issue when using 5060.


I am tried xlite/express talk/ and netgear ATA. Have been at this for atleat two months no salution, Please help.

carlosalbffgomes 12-03-2009 07:18 PM

See your device configuration. Look at Setting up Linksys PAP2 - Voxalot FAQ.
To use alternate SIP ports such as 2060, you should configure not only 'Proxy' but also 'Outbound Proxy'. In both you should have something like 'us.voxalot.com:2060'. You should also have enabled the use of Outbound Proxy in your ATA or softphone settings. If you don't do it, your connection wouldn't work properly.
Regards,


All times are GMT. The time now is 08:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.