Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-17-2007, 11:06 AM   #1
vikasintl
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vikasintl is on a distinguished road
Question Incoming calls goes to voice mail after 2 rings

I am using free DID number and entered voxalot SIP URI to forward that call and receive it on my x-lite software.When incoming calls comes it goes to voice mail option immediately after 2 rings(6 seconds) and I tried longer duration before it goes to voice mail on voxalot members details page and also on my x-lite software but it still goes to voice mail after 2 rings only...what is the solution..I want to let it ring at 4 times or the seconds duration I choose...why its not possible?
vikasintl is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 01:32 PM   #2
kurun
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 568
Thanks: 70
Thanked 147 Times in 115 Posts
kurun is a jewel in the roughkurun is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by vikasintl View Post
I am using free DID number and entered voxalot SIP URI to forward that call and receive it on my x-lite software.When incoming calls comes it goes to voice mail option immediately after 2 rings(6 seconds) and I tried longer duration before it goes to voice mail on voxalot members details page and also on my x-lite software but it still goes to voice mail after 2 rings only...what is the solution..I want to let it ring at 4 times or the seconds duration I choose...why its not possible?
Which Voice mail does it go into DID's Voicemail or Voxalot?
As a quick suggestion, try turning off your Voxalot Voice mail, and see the call still goes to voicemail.

Maybe there is a DID problem or your forwarding information is not entered correctly.
kurun is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 01:47 PM   #3
vikasintl
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vikasintl is on a distinguished road
Question what should be set up?

Quote:
Originally Posted by kurun View Post
Which Voice mail does it go into DID's Voicemail or Voxalot?
As a quick suggestion, try turning off your Voxalot Voice mail, and see the call still goes to voicemail.

Maybe there is a DID problem or your forwarding information is not entered correctly.
I have freedigits did number and forwarding information is sip:mynumber@voxalot.com is that correct?
If I turn off voxalot voice mail it goes to freedigits voice mail but it disconnects from voxalot(x-lite) after 2 rings
vikasintl is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 01:54 PM   #4
kurun
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 568
Thanks: 70
Thanked 147 Times in 115 Posts
kurun is a jewel in the roughkurun is a jewel in the rough
Default

Correct format for Freedigits seems to be - xxxxxx@voxalot.com
kurun is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 02:16 PM   #5
vikasintl
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vikasintl is on a distinguished road
Default well tried that ..but stil the same prob

Quote:
Originally Posted by kurun View Post
Correct format for Freedigits seems to be - xxxxxx@voxalot.com
I dont know ...where is the problem I am thinkin I should try sjlab software...lets see..thanks for ur time
vikasintl is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 03:13 PM   #6
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

You posted elsewhere too....

In FreeDigits

Are you entering exactly this:
sip:123456@voxalot.com

try this instead(no sip in front):
123456@us.voxalot.com

Can you tell which voicemail you are going to, is it VoXalot or FreeDigits (they have their own Voicemail, and most times even when everything is working properly, you'll receive calls to VoXalot, but after about 4 rings you'll go to their voicemail)

Also call your voxalot account (as I mentioned in that other thread) and see what happens.
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 03:56 PM   #7
vikasintl
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vikasintl is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by emoci View Post
You posted elsewhere too....

In FreeDigits

Are you entering exactly this:
sip:123456@voxalot.com

try this instead(no sip in front):
123456@us.voxalot.com

Can you tell which voicemail you are going to, is it VoXalot or FreeDigits (they have their own Voicemail, and most times even when everything is working properly, you'll receive calls to VoXalot, but after about 4 rings you'll go to their voicemail)

Also call your voxalot account (as I mentioned in that other thread) and see what happens.
Yeah it is going to voxalot voice mail ( as my own recorded voice that am not available)......you are right after 4 rings it goes to freedigits voice mail...(I tried that when I deactivate voxalot mail.
I dont understand when u said...try your own voxalot number by *010-voxalot number ...I dont have a easy local number but .I am logged in to icall.com but dont know how to dial a number ?
vikasintl is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 03:58 PM   #8
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by vikasintl View Post
Yeah it is going to voxalot voice mail ( as my own recorded voice that am not available)......you are right after 4 rings it goes to freedigits voice mail...(I tried that when I deactivate voxalot mail.
I dont understand when u said...try your own voxalot number by *010-voxalot number ...I dont have a easy local number but .I am logged in to icall.com but dont know how to dial a number ?
For a list of access numbers se here SIPBroker - PSTN Numbers

Dial 1+ Area Code + Number then after SipBroker answers dial *010-123456 (where 123456 is replaced with your acocunt number)

Last edited by emoci; 07-17-2007 at 04:02 PM.
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 04:55 PM   #9
dc2007
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 81
Thanks: 12
Thanked 1 Time in 1 Post
dc2007 is on a distinguished road
Default

this happens to me also in spa3k. intially it was just a very short ring..i don't even consider it a complete one ring.
what i did i put 35 as Ringing duration in voxalot control panel, now its up to 2 rings. at least i have 2 rings but that's quite a long time for a ringing duration. i tried every conceivable way to solve this but to no avail.
dc2007 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free DID Numbers, Free Voip Calls, & more Voip Info amroe Voxalot General 54 01-13-2014 09:11 AM
incoming sip calls going directly to voicemail vishal3110 Voxalot Support 8 12-13-2008 12:17 AM
Incoming calls are being dropped protectivedad Voxalot Support 1 02-21-2007 05:35 PM
Silent incoming calls pmerrill Voxalot Support 0 07-11-2006 05:25 AM
SPA3K / Voice Mail Problem BJReplay Voxalot Support 3 07-05-2006 09:09 AM


All times are GMT. The time now is 05:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.