Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-17-2007, 12:16 PM   #1
andrerio
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
andrerio is on a distinguished road
Send a message via ICQ to andrerio Send a message via MSN to andrerio
Default Can this work this way?!

Hello everyone! I am going to try to explain here what I trying to do and I would like to hear suggestions on how this can be achieved.

THE SERVICES I USE:
Vono: Por que falar de outro jeito? - I have a braziliam DID number and I use this service to make/receive calls and it's configured in my ATA on SIP Account 1 and works fine!
FREE IP Calling with IPKall - I have a FREE US DID Number on this service been forwarded to FWD.
FWD | Home - I have this account setup on my ATA on SIP Account 2 and it works just fine also. On this line I receive calls from FWD and IPKALL and make calls using FWD.
http://www.netelip.com - I just signed up with this service and I got a DID in Spain and I want to use this VSP to make/receive calls also. I have a SIP URI in the following format <netelip_userid>@sip.netelip.com

IPKALL ISSUE:
IPKALL seems to accept forward only to Free World Dialup!!!
I tried <vono_userid>@vono.net.br and <netelip_userid>@sip.netelip.com on IPKALL configuration and won't work. When I call my IPKALL # I get busy signal. But if I forward it to my FWD account <fwd_userid>@fwd.pulver.com works fine!!!
ANY SUGGESTIONS HERE WHY DOES NOT WORK WITH OTHERS???

THE CHALLENGE:
With my ATA (Conectabox Zyxel P2602HWL-61C) letting me register with only 2 VSPs I though of Voxalot service!
So I created an account with Voxalot. Added all my VSP's listed above and created some Dial Plans. After this I configured SIP PORT 2 on my ATA to register with Voxalot. I went for some tests and everything seems to work smooth. I was able to make all the calls based on my dial plans configuration.
The only problem now is that voxalot will NOT ring my ATA!!! If anyone calls me on the VSPs I have added to my voxalot account my ATA/PHONE won't ring.

Do I have to go Voxalot Premium to be able to have voxalot register with my VSPs so people can call me and voxalot will RING my ata/phone?
andrerio is offline   Reply With Quote
Unread 08-29-2007, 06:14 AM   #2
DracoFelis
 
DracoFelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 188
Thanks: 4
Thanked 64 Times in 41 Posts
DracoFelis is a jewel in the roughDracoFelis is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by andrerio View Post
Do I have to go Voxalot Premium to be able to have voxalot register with my VSPs so people can call me and voxalot will RING my ata/phone?[/color][/b]
For the DIDs that don't allow forwarding, yes.

However, for IPKall, you should be able to get it to ring by just telling IPKall to forward the call to your VoXaLot number, at the proxy voxalot.com
DracoFelis is offline   Reply With Quote
Unread 08-29-2007, 06:29 AM   #3
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

IPKall:

As DracoFelis said forward to
User: 123456 (replace for your VoXalot Number)
server: voxalot.com

FWD:

Can also be forwarded to sip:123456@voxalot.com

If the other 2 do not allow for such forwarding then you will need to upgrade to premium in order to receive calls on those two...(and enable SipRegistration for them)
emoci is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Martin, why voxalot numbers frequently dont work? wycodreams Voxalot Support 1 03-18-2007 10:17 AM
Calling Blueface No from Voxalot does not work using Grandstream, works from SJ-phone kurun Voxalot Support 0 12-30-2006 07:53 PM
Sticky Topic :: Voip servers that work amroe Voxalot Support 3 10-20-2006 01:18 PM
Exetel doesn't work as a voip provider... affinity Voxalot Support 15 09-25-2006 02:08 PM
Can't get call forward to work??? pmerrill Voxalot Support 2 07-14-2006 03:52 AM


All times are GMT. The time now is 06:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.