Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-22-2006, 12:47 PM   #1
manula
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
manula is on a distinguished road
Default Trixbox settings for Voxalot

Hi guys,

I've been trying to set up a new trunk for Voxalot in my Trixbox (Asterisk).
I can register and use voicemail with no problem but all incoming and outgoing calls are disconnected a few seconds after they're picked up.

I assumed it had to do with the right codecs but now I'm not so sure, seeing as I've tried all possible combinations I could think of.

Is anyone using Voxalot with Trixbox? Do you mind sharing your configs with me?

Thanks a lot
manula is offline   Reply With Quote
Unread 07-23-2006, 06:22 PM   #2
evilbunny
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 176
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 10 Posts
evilbunny is on a distinguished road
Default

If you use asterisk/trixbox etc, you would be best just using e164.org direct or sipbroker.com as you can do your own dial plans you don't really need voxalot.com
evilbunny is offline   Reply With Quote
Unread 07-23-2006, 09:23 PM   #3
Ron
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Ron will become famous soon enough
Default

I haven't configured Trixbox yet, but here is what I use with Asterisk:

Code:
[voxalot-in]
username=xxxxxx              ;VoXaLot number goes here
type=peer
secret=xxxxxxxx              ;VoXaLot password goes here
nat=yes
insecure=very
host=voxalot.com
fromuser=xxxxxx              ;VoXaLot number goes here
fromdomain=voxalot.com
context=from-trunk
canreinvite=no

[voxalot-out]
username=xxxxxx              ;VoXaLot number goes here
type=peer
secret=xxxxxxxx              ;VoXaLot password goes here
nat=yes
insecure=very
host=voxalot.com
fromuser=xxxxxx              ;VoXaLot number goes here
fromdomain=voxalot.com
canreinvite=no
Ron
Ron is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ron For This Useful Post:
userfromca (09-15-2007)
Unread 07-25-2006, 12:26 AM   #4
manula
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
manula is on a distinguished road
Default

hi guys,

Ron, thanks for sharing your settings, but they do not work on my machine. Can't get incoming calls yet, they are disconnected straight away after they've been answered.
I've tried adding the lines:
disallow=all
allow=ulaw&alaw

guessing it's a codec issue but still no luck..

The reason why I'd like to register with Voxalot while using Asterisk is that my Trixbox is running on a machine very low on RAM, so I want to use Voxalot to register with my 20-some incoming numbers/providers while I would only have one registration in Asterisk's sip.conf.

I will use Trixbox for dialling out and dialplan rules and I can easily do that seeing as none of my providers require me to be registered to make outgoing calls.

Am I just being stupid to think that less providers to register with for Asterisk will use up less RAM? Be honest..., I won't take offence!

Last edited by manula; 07-25-2006 at 12:32 AM.
manula is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2006, 01:10 AM   #5
Ron
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 447
Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Ron will become famous soon enough
Default

Manula,

I'm afraid I don't have much knowledge of Asterisk/Tribox. I ran Asterisk for several months under VMWare and most everything worked as it was supposed to. I was surprised how easily it came up and how stable it was, so I didn't get much experience with ironing out problems. My VMWare was configured for 4GB of disk and 256MB of RAM. I had eight trunks set up (including one to VoXaLot), but there was never more than two or three in use at any one time. As it was, it was quite impressive. It's easier to let VoXaLot do all the work or I'd still be running it.

Ron
Ron is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2007, 10:43 PM   #6
userfromca
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
userfromca is on a distinguished road
Default

Ron,

The setting works fine in trixbox for inbound. I have not tested outbound yet. I just did copy and paste. The only thing I suspect that other user may not have is externhost setting if he/she is behind a nat router. I have had problems with other providers in the past with that.
userfromca is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VoXalot provider settings Budgetphone.nl and Voipbuster.com ruudsje Voxalot Support 15 02-05-2008 01:00 PM
Settings - Dial Plans, Registration Timeout and Netgear WGR615V rec9140 Voxalot Support 6 05-21-2007 09:01 AM
TrixBox and Voxalot: Auth.Sent serje Voxalot Support 4 04-20-2007 09:45 PM
backup all settings mbworks Voxalot Support 0 02-18-2007 03:51 AM
Settings you use for your phone. alfredwesterveld Voxalot Support 3 04-01-2006 10:15 PM


All times are GMT. The time now is 06:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.