Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-29-2008, 08:17 PM   #1
Sakra
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sakra is on a distinguished road
Default LES.NET - incoming working, can't dialout.

I'm a newbie to all the voip stuff... However i've truged through getting things working. I can recieve calls fine via my private DID, but am unable to make any outbound calls.

*600 (echo test) works fine.

Dialplan is:

_xxxx. ${exten} les.net
active: yes,
Virtual Tollfree enabled: yes
enum: Yes (also tried no, but no difference)

From browsing the forums i gathered I had to setup LES.NET as a VSP (?)

Username: (peername)
codecs: g729;g723;g726;ilbc;gsm;ulaw;alaw (left this alone)
Host: did.voip.les.net
port: 5060

and I set a provider password on the les.net page which I put the exact same one on this page.

I am in the 613 area code (North america) if that helps any insofar as setting up an appropriate dialplan?
(using x-lite software config'd for Voxalot)
Sakra is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2008, 09:18 PM   #2
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by Sakra View Post
I'm a newbie to all the voip stuff... However i've truged through getting things working. I can recieve calls fine via my private DID, but am unable to make any outbound calls.

*600 (echo test) works fine.

Dialplan is:

_xxxx. ${exten} les.net
active: yes,
Virtual Tollfree enabled: yes
enum: Yes (also tried no, but no difference)

From browsing the forums i gathered I had to setup LES.NET as a VSP (?)

Username: (peername)
codecs: g729;g723;g726;ilbc;gsm;ulaw;alaw (left this alone)
Host: did.voip.les.net
port: 5060

and I set a provider password on the les.net page which I put the exact same one on this page.

I am in the 613 area code (North america) if that helps any insofar as setting up an appropriate dialplan?
(using x-lite software config'd for Voxalot)
I would make these changes:

_xxxx. ${exten} les.net
active: yes
Virtual Tollfree enabled: No (at least for now)
enum: No (at least till you get things wortking)

Username: (peername)
codecs: ulaw;alaw;g729;g726;ilbc;gsm
Host: did.voip.les.net
port: 5060

Finally try entering a # at the end after dialing the number you wish to call...

The next thing I would try, is to setup Les.net directly with the SoftPhone just to see that those login details are working separately from VoXalot)

What is happening when you dial, is the call taking to long, is it giving an error, or something else....?

Finally, I'd suggest giving a try to Zoiper, another SoftPhone (at least in my opinion it is a bit easier to change things around)....

However I doubt your problem right now has anything to do with the SoftPhone you are using though:
1. Either Les.net uses a different Host for outgoing calls, than for incoming DIDs
2. Maybe they prefer that you dial with 1 in front

....knowing a little bit more what happens when you try to call would help

Last edited by emoci; 05-29-2008 at 09:26 PM.
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2008, 09:46 PM   #3
Sakra
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sakra is on a distinguished road
Default

Tried the above changes; X-lite says: Call failed forbidden
(leading me to think it sounds like an authentication issue)

"the person you are calling is unavailble, please try again"

zoiper says: DEBUG | 20080529-180033.968 | Zoiper for Windows | RESIP:APP | 628 | call_manager.cpp:1577 | Failed registration for '**********@voip.les.net' with cause 'no route to destination'

Edit: now can't dial out to toll-free numbers for some reason. <sigh>

Last edited by Sakra; 05-29-2008 at 10:49 PM.
Sakra is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2008, 12:10 AM   #4
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by Sakra View Post
Tried the above changes; X-lite says: Call failed forbidden
(leading me to think it sounds like an authentication issue)

"the person you are calling is unavailble, please try again"

zoiper says: DEBUG | 20080529-180033.968 | Zoiper for Windows | RESIP:APP | 628 | call_manager.cpp:1577 | Failed registration for '**********@voip.les.net' with cause 'no route to destination'

Edit: now can't dial out to toll-free numbers for some reason. <sigh>

Is it voip.les.net or did.voip.les.net....

BTW, did you have Zoiper registered directly to Les.net....

If you are having problems even directly (without VoXalot in the middle), try to get in touch with les.net (try asking what login details you need to use for outgoing calls)
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2008, 03:57 AM   #5
kurun
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 568
Thanks: 70
Thanked 147 Times in 115 Posts
kurun is a jewel in the roughkurun is a jewel in the rough
Default

To set up les.net as a vsp, you have to login into your les.net account and set up a peer first.
Instructions how to do this should be on the website.

I suspect that the peer setup in your les.net account is not correct.
You have to specify if you are going to use 7 or 10 digit dialling, etc.

If you still have issues, post again, and I'll capture a screen dump from my set-up.
kurun is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2008, 04:19 AM   #6
Sakra
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sakra is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kurun View Post
To set up les.net as a vsp, you have to login into your les.net account and set up a peer first.
Instructions how to do this should be on the website.

I suspect that the peer setup in your les.net account is not correct.
You have to specify if you are going to use 7 or 10 digit dialling, etc.

If you still have issues, post again, and I'll capture a screen dump from my set-up.
OK, After playing around with it some more I finally got it working.

http://les.net/lesnet_xlite.pdf was using a version of X-Lite i didn't understand. and all the settings written in there, didn't need to be used anyway. LOL.

Turns out on les.net side:

peertype: URI (had that)
peeraddress: xxxxxx@yy.voxalot.com
password: leave blank
^^^^^^^^^^ was the problem lol
Sakra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Incoming Calls to les.net douglasnrose SIP Broker Support 4 09-13-2008 06:45 PM
Does anyone have Incoming Calls working with a Voxbone, LES.NET or CallCentric DID? richard Voxalot Support 6 09-20-2007 02:00 PM
Switched to US Server for Betamax outgoing - No incoming working Lanh Voxalot Support 0 03-21-2007 08:12 AM
Incoming (Sipgate) number not working pin Voxalot Support 10 01-25-2007 02:08 PM
Voxalot incoming not working RDP Voxalot Support 34 11-18-2006 12:16 PM


All times are GMT. The time now is 01:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.