Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-02-2008, 04:54 AM   #1
addo62
Junior Member
 
addo62's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Posts: 23
Thanks: 10
Thanked 3 Times in 3 Posts
addo62 is on a distinguished road
Default Geographic lookup problem

I know there were some issues with this recently that evilbunny & Martin fixed but something is still not working?

I have called a few 13 numbers (132058 & 132265) yesterday & today, they are in the e164 system, & when I try the test dial plan option in Voxalot with my dial plan it correctly finds the alternative (local) number to call.
I go into my MyNetFone call records & the call registers to the 13 number & a .25c fee?

ozimarco could not see an issue with my dial plan, any ideas from anyone else?
addo62 is offline   Reply With Quote
Unread 05-02-2008, 07:36 AM   #2
ozimarco
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Lower Chittering, about an hour from Perth, Western Australia
Posts: 229
Thanks: 61
Thanked 42 Times in 28 Posts
ozimarco is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to ozimarco
Default

Yes, something weird is going on here.

I've tested on my system and can confirm that, although 132058 translates correctly into the 02 number in the test box and Voxalot shows me via which VSP it will send the call, when the number is actually dialled, it is sent as a 13 number via the provider assigned to handle 13 number calls.
__________________
ISP: Internode Easy Reach 60: 60GB for AUD60
VSPs: Pennytel and others via SIPSorcery
Hardware:
Billion 7800VDPX + Siemens Gigaset A580IP and Yealink T22P.
ozimarco is offline   Reply With Quote
Unread 05-04-2008, 09:46 AM   #3
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Sorry for the delay guys. Seems the TEL: records (e164 Geo records) in the DNS no longer have a leading + which is why these calls were failing.

We have since patched the telephony engine and calls should now be working.

Please confirm if this is the case.

Thanks
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to martin For This Useful Post:
ozimarco (05-04-2008)
Unread 05-04-2008, 12:23 PM   #4
ozimarco
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Lower Chittering, about an hour from Perth, Western Australia
Posts: 229
Thanks: 61
Thanked 42 Times in 28 Posts
ozimarco is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to ozimarco
Default

Yup, it's working for me.

Thanks, Martin.
__________________
ISP: Internode Easy Reach 60: 60GB for AUD60
VSPs: Pennytel and others via SIPSorcery
Hardware:
Billion 7800VDPX + Siemens Gigaset A580IP and Yealink T22P.
ozimarco is offline   Reply With Quote
Unread 05-05-2008, 01:40 PM   #5
addo62
Junior Member
 
addo62's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Australia
Posts: 23
Thanks: 10
Thanked 3 Times in 3 Posts
addo62 is on a distinguished road
Default

Yep working now for myself as well, thank-you
addo62 is offline   Reply With Quote
Unread 05-18-2008, 10:20 AM   #6
HCU
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
HCU is on a distinguished road
Default

This same issue seems to be happening for me at the moment.
The TEL: records seem to contain the leading + again.
HCU is offline   Reply With Quote
Unread 05-23-2008, 10:29 PM   #7
herman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Swindon, UK
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
herman is on a distinguished road
Default

I am also having similar symptoms with UK NG numbers. Test works OK but the dial plan rule ignores the NG lookup and tries to dial using the provider on the dial plan entry.
herman is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2008, 03:05 AM   #8
Triggery
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Australia
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Triggery is on a distinguished road
Default

I am having the same problem here. I have just set up the ngn lookup and can not get it to work. The Test Call shows the correct local number being returned and routed to the correct VSP. However when I check my call records it shows that the 6113xx number was used.
Triggery is offline   Reply With Quote
Unread 06-05-2008, 08:37 PM   #9
herman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Swindon, UK
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
herman is on a distinguished road
Default ping Martin / Evilbunny

Any news on this, as it does still appear to be a problem...
herman is offline   Reply With Quote
Unread 06-06-2008, 12:49 AM   #10
evilbunny
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 176
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 10 Posts
evilbunny is on a distinguished road
Default

I announced that we (e164.org) were intending to make changes to Martin a while back, but he never returned any of my calls or messages. However the + is no doubt messing VoXaLoT up as they probably weren't expecting it, but it should have always been there to be compliant with RFCs.

We have spent a bit of time of late trying to fix up our systems to make sure we comply 100% with RFCs in doing so we are making sure we didn't lack anything in records or overlook them in the past.

I'm sorry if this has cause inconvenience for anyone, but we're trying to do our part to follow relevant standards as close to 100% as we possibly can.

For future reference, if there is a better contact for this kind of thing at VoXaLoT than Martin please let us (support at e164) know so we can address all future correspondences to them instead.
evilbunny is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to evilbunny For This Useful Post:
addo62 (06-07-2008), HCU (06-21-2008), herman (06-06-2008)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Geographic number lookup not working. ozimarco Voxalot Support 4 04-14-2008 06:57 PM
*NEW* Geographic Number Lookup martin Voxalot Support 37 10-09-2007 02:52 AM
Geographic Lookup samjesse Voxalot Support 2 07-17-2007 12:17 AM
Using Geographic Number Lookup tomblandford Voxalot Support 3 01-12-2007 09:20 AM
Possible ENUM Lookup Problem melbournelees Voxalot Support 7 04-11-2006 08:21 AM


All times are GMT. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.