Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-07-2006, 10:38 AM   #1
Bazza
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bazza is on a distinguished road
Default Default Voxalot Dial Plan

I have been experimenting with Voxalot dial plans. After making some mistakes I tried to see what Voxalot did on its own ie. what is the Default Voxalot Dial Plan.

After de-activated all my dial plan entries, and according to the 'Number to Test' on the Dial Plan page, entering:

- 500 goes to sip:500@voxalot.com (even though I think I am on voxalot.com.au). ditto for 600
- any six-digit number gets forwarded to voxalot.com eg. 123456 --> sip:123456@voxalot.com (That is, 6 digit numbers are assumed to be Voxalot.com numbers.)
- any number starting with * gets forwarded to sipbroker eg. *123456789 --> sip:*123456789@sipbroker.com

They appear to be invoked before you get to the User Dial Plan.

So the issue of Users not being able to use voxalot.com as a Provider appears to be a non-issue.

BUT the issue of none of these being forwarded to voxalot.com.au - even though you are on voxalot.com.au - remains.

Is not being able to send any digits to voxalot.com.au a problem in practice?

I think that using 600 to test access to voxalot.com.au might be useful.
Bazza is offline   Reply With Quote
Unread 06-07-2006, 11:02 AM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by Bazza
- 500 goes to sip:500@voxalot.com (even though I think I am on voxalot.com.au).
All voicemail is central i.e. voxalot.com

Quote:
Originally Posted by Bazza
ditto for 600
600 is server specific even though the test diagnostics say voxalot.com i.e. if your preferred server is voxalot.com.au then it will run the echo test on this server.

Quote:
Originally Posted by Bazza
any six-digit number gets forwarded to voxalot.com
Correct, however if the destination number is registered with voxalot.com.au then voxalot.com should delegate to voxalot.com.au

Quote:
Originally Posted by Bazza
any number starting with * [/u]gets forwarded to sipbroker
correct

Quote:
Originally Posted by Bazza
They appear to be invoked before you get to the User Dial Plan.
No dial plans take precedence.

Quote:
Originally Posted by Bazza
BUT the issue of none of these being forwarded to voxalot.com.au - even though you are on voxalot.com.au - remains.
The current system should support this. We have seen a number of posts to the contrary so we will need to look into why this is not working as designed.

Quote:
Originally Posted by Bazza
I think that using 600 to test access to voxalot.com.au might be useful.
Already works that way despite what the UI tells you.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 06-07-2006, 11:37 AM   #3
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Isn't ** meant to call the speed dials? I've not had it work for me yet though.

So, single * to sipbroker and double * to voxalot.com[.au] speed dials...?
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 06-07-2006, 12:39 PM   #4
Bazza
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bazza is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin

No dial plans take precedence.
Thanks Martin. Very helpful.

My statement that the 'default dial plan' rules take precedence is wrong. On rechecking, the User dial plan rules seems to take precedence over the default dial plan. For example:

I set up a rule

Priority 1 _500 ${EXTEN} SIPME

and the test shows it goes to sipme.com.au so it is taking some form of precedence over the 'default' _500 rule.

Affinity - you are right. **2 gets you to Speed Dial No.2.

Martin, is it worth me drafting some suggested words that explain the default dial plan rules so they can be added to the Voxalot Dial Plan web page?
Bazza is offline   Reply With Quote
Unread 06-07-2006, 12:46 PM   #5
mewnz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Port Macquarie, Aust
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
mewnz is on a distinguished road
Default

speed dials dont appear to work if you use the voxalot.com.au server
mewnz is offline   Reply With Quote
Unread 06-07-2006, 12:50 PM   #6
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by mewnz
speed dials dont appear to work if you use the voxalot.com.au server
Okay, that will explain why it hasn't worked for me as I use the .com.au server.
affinity is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
SPA3000 Dial Plan where Voxalot as a gateway peters Voxalot Support 4 05-08-2007 01:40 PM
Dial plan problems with FaktorTel and VoXaLoT Hally Voxalot Support 1 01-06-2007 09:21 AM
Voxalot as Provider in Dial Plan vpsaini Voxalot Support 2 06-27-2006 09:36 AM
voxalot dial plan yaman Voxalot Support 8 04-22-2006 09:52 AM


All times are GMT. The time now is 02:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.