Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-06-2007, 01:47 AM   #21
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
You seem to have all of the right settings to bypass the VoXaLot NAT handing at the server.

I think we will need to set aside some time to reproduce your test in our test environment.

I have added this as an item in our bugzilla database.
I am interested in making sure that Voxalot is not ever acting as an outbound proxy in case it detects my device cannot bypass Voxalot's NAT handling. I was curious if disabling "Enable symmetric NAT handling" (i.e. setting it to No) in my members details would have the effect of bypassing Voxalot acting as a middle-man in all situations it detects it is needed, and the calls either work or bust? I'd like to test to see if my STUN configuration is optimized or not.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 02-06-2007, 02:06 AM   #22
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by ctylor View Post
I am interested in making sure that Voxalot is not ever acting as an outbound proxy in case it detects my device cannot bypass Voxalot's NAT handling. I was curious if disabling "Enable symmetric NAT handling" (i.e. setting it to No) in my members details would have the effect of bypassing Voxalot acting as a middle-man in all situations it detects it is needed, and the calls either work or bust? I'd like to test to see if my STUN configuration is optimized or not.
Yes, setting this flag to "No" totally bypasses the NAT handling logic.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-06-2007, 06:55 AM   #23
sim2sim
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sim2sim is on a distinguished road
Send a message via ICQ to sim2sim
Default

Hello, Martin.
Problem:
At connection voxalot.com dial plan works correctly.
At connection eu.voxalot.com it is not transferred Prefix, set in dial plan.
My login: 550555
Thanks.
sim2sim is offline   Reply With Quote
Unread 02-06-2007, 07:07 AM   #24
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Interesting, the code is identical on all servers. Could you please send me the details of what it is you are testing.

Thanks.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-06-2007, 07:23 AM   #25
sim2sim
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sim2sim is on a distinguished road
Send a message via ICQ to sim2sim
Default

Login: 233332
The fragment dial plan:
100 _ZXXXXXX 8495${EXTEN} SipNet Yes [Edit] [Delete]
Is typed 1000000
At connection voxalot.com (us.voxalot.com) passes a set 84951000000@sipnet.ru (a voice server of Moscow time).
At connection eu.voxalot.com passes a set 1000000@sipnet.ru (the subscriber does not exist).
P.S. You can test service under this login. Calls on all numbers of Moscow (8495, 8499) is free.

Last edited by sim2sim; 02-06-2007 at 07:38 AM.
sim2sim is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2007, 12:48 AM   #26
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by sim2sim View Post
Login: 233332
The fragment dial plan:
100 _ZXXXXXX 8495${EXTEN} SipNet Yes [Edit] [Delete]
Is typed 1000000
At connection voxalot.com (us.voxalot.com) passes a set 84951000000@sipnet.ru (a voice server of Moscow time).
At connection eu.voxalot.com passes a set 1000000@sipnet.ru (the subscriber does not exist).
P.S. You can test service under this login. Calls on all numbers of Moscow (8495, 8499) is free.
I had a brief look and the logic should work the same way on all servers. That said, there is the possibility that the regular expression libraries differ.

I have raised an item in our problem tracking system to take a closer look and will advise.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2007, 06:39 AM   #27
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by sim2sim View Post
Login: 233332
The fragment dial plan:
100 _ZXXXXXX 8495${EXTEN} SipNet Yes [Edit] [Delete]
Is typed 1000000
At connection voxalot.com (us.voxalot.com) passes a set 84951000000@sipnet.ru (a voice server of Moscow time).
At connection eu.voxalot.com passes a set 1000000@sipnet.ru (the subscriber does not exist).
P.S. You can test service under this login. Calls on all numbers of Moscow (8495, 8499) is free.
Seems we had a database replication problem with the EU server. Could you please retest and let us know if you still have a problem.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2007, 07:13 AM   #28
sim2sim
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sim2sim is on a distinguished road
Send a message via ICQ to sim2sim
Default

Now all works perfectly.
Thanks.
sim2sim is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2007, 07:15 AM   #29
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Ok thanks sim2sim
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
VoXalot lancia un server europeo pianoquintet Voxalot Supporto Italia 3 08-09-2008 09:03 PM
Portforwarding and Nat Handling at Voxalot Server shibukraj Voxalot Support 3 02-08-2007 11:20 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.