Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-24-2007, 12:26 PM   #11
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

If you are getting prompted for your username then the phone is not configured properly. When configured properly the voicemail system will prompt for password only.

Sounds like you need to check your settings.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2007, 12:37 PM   #12
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default

Thanks Martin.

Yes, I am being prompted for the password for Comedian mail. When I enter my Voxalot account number and my password all works fine.

I thought that there must be a registration issue with the phone registering. I have set it up exactly as per the Wiki but using au.voxalot.com to register instead of the actual IP address. If I do use the IP address it automatically reverts to sip:au.voxalot.com.

Just can't figure out what is going on.

My VSP is iiNet if that has anything to do with it - can't see that being an issue though!
scrag is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2007, 12:39 PM   #13
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Might be best to give us a call tomorrow so we can look at the logs while you are trying to access.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2007, 12:46 PM   #14
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default

My E65 Settings:-

Profile Name: VoXaLot (AUS)
Service Profile: IETF
Default Access Point: (My wireless SSID)
Public User Name:
Use Compression: NO
Registration: When Needed
Use Security: NO

Proxy Server:-
Proxy Server: sip:au.voxalot.com
Realm: voxalot.com
User Name: (My Vox 6dig Acc No)
Password: (My Vox Password)
Allow Loose Routing: YES
Transport Type: UDP
Port: 5060

Registrar Server:-
Same as proxy server

Last edited by scrag; 06-01-2007 at 09:49 PM.
scrag is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2007, 01:07 PM   #15
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default

Ok, thanks Martin.... will call.
scrag is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2007, 09:58 AM   #16
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default

I've discovered that in the phone under "Setting" -> "Call" -> "Send My Net Call ID" was switched OFF.

I've turned it on and now when I go to *500 or 500 the voicemail now only asks for my "password" and not my "mailbox" and "password".

Still haven't figured out why I can't call my Voxalot account number or that of my folks.

Been very busy with work so still no time to call Martin...
scrag is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2007, 10:18 AM   #17
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

That's good that the *500 problem is solved. The best way to resolve the codec issue is to try and find some time next week to call.

We are there every day so when ever you are ready.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2007, 09:48 PM   #18
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default Fring works??

Hi Martin,

I've been trying different configurations with Voxalot on the E65 but none have allowed me to still call my folks or myself via the *061XXXXXX.

I took a punt last night and downloaded FRING onto my E65. With Fring I am able to call myself and my folks via *061XXXXXX.

I don't understand why it would work via Fring and not via the SIP settings on the phone. I am running through my home wireless network.

So I don't think it is a codec issue....??
scrag is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2007, 11:22 PM   #19
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

When you use fring the E65 talks to the fring server using their own proprietary voice protocol. When fring talks to voxalot, standard codecs are used which explains why it is working.

According to the Nokia Wiki the supported codecs are G.711, iLBC, G729

Given you can can *600, *500 and another voxalot number (my IVR) I would be looking at your parents side.

Just out of curiosity, are you able to reach your parent voxalot number via SIPBroker - PSTN Numbers
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2007, 11:26 PM   #20
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default Success...finally!

Martin,

I have figured out what the issue was.

The E65 is registered correctly with Voxalot. This was not the issue.

I checked the settings of the Billion 7404VGP over and over again but could not find anything stopping me from calling my or my folks's Voxalot account number.

The Billion is set up to use G711A and U codecs. I doubted that this was the issue.

There is an option on the respective phone port to set the DTMF method to either INBAND, RFC 2833 or SIP INFO. I had it set to RFC 2833 and this seemed to be the issue.

Changed it to INBAND or SIP INFO and I could call my Voxalot number anf that of my folks.

No idea why I could call your IVR or other * numbers with RFC 2833 enabled.

I've left it set to INBAND and all is good now.

Thanks for you help.
scrag is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to scrag For This Useful Post:
martin (06-01-2007)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
Nokia E60, Pennytel via Voxalot not working bolat Voxalot Support 6 04-02-2007 11:32 PM
Using Nokia E61 with VoXaLot sab988 Voxalot Support 0 09-13-2006 05:00 AM


All times are GMT. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.