Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-30-2008, 10:01 AM   #1
pedroz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pedroz is on a distinguished road
Default 21 seconds drop | outgoing

Scenario: port 5060 blocked by ISP, port 443 used
NAT: no Optimize: yes STUN: yes

Incoming calls: perfect
Outgoing calls: all calls drop after 21seconds (even to 500 voice mail)

Network structure
:192.168.10.1 Router1
connects through lan to
:192.168.10.10 Router2
connect through wireless to
:192.168.10.100 computer with voip phone installed

port forwarded in Router1 already tested. no results, keep droping.

Any ideas?

Thanks
pedroz is offline   Reply With Quote
Unread 04-30-2008, 08:31 PM   #2
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

Try it without "optimize audio" on. I had a situation like this for outgoing calls with GizmoProject--and it cut off at roughly the exact same point (20 seconds), and it corrected itself when I set optimize audio to no.

Although if even *500 voicemail cuts off, then that perhaps would not fix it. Sorry, I don't know what to try next, other than playing with settings. I am in Canada, where I don't have to deal with aggressive attempts by my ISP to prevent SIP/Voip.

Last edited by ctylor; 04-30-2008 at 08:35 PM.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 04-30-2008, 10:31 PM   #3
pedroz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pedroz is on a distinguished road
Default

Do not need to feel sorry. I must thank the attention you spent replying...


I tried Optimize "Off" and nothing.

Strange because the inbound calls are perfect. May be the ISP blocking it but I already ready more people in this forum complaining about the same and I did not find any solution...
pedroz is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 12:46 AM   #4
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

So what SIP device (hardware or software) are you using? It would be interesting if you could troubleshoot using a different device (using X-lite softphone or another ATA or IP phone) to see if the problem reproduces itself with the different equipment. Because something is obviously confusing it with the firewall/NAT proxying.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 06:12 AM   #5
blackrider
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
blackrider is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ctylor View Post
So what SIP device (hardware or software) are you using? It would be interesting if you could troubleshoot using a different device (using X-lite softphone or another ATA or IP phone) to see if the problem reproduces itself with the different equipment. Because something is obviously confusing it with the firewall/NAT proxying.
I`m having a similar scenario.Incoming calls are fine but on Out-going with my VP`s the called party hears me but I hear nothing whereas if I call my few friends directly on their voxalot number,then no problem.It has been working fine for over two months and suddenly just started for over two days.
What could be the problem?User id 199480.
blackrider is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 10:04 AM   #6
pedroz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pedroz is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ctylor View Post
So what SIP device (hardware or software) are you using? It would be interesting if you could troubleshoot using a different device (using X-lite softphone or another ATA or IP phone) to see if the problem reproduces itself with the different equipment. Because something is obviously confusing it with the firewall/NAT proxying.
I tried 3 SIP software programs in my computer. All gave the same problem...
Even the 500 voice mail call drops on 20 seconds

I was wondering if the problem is the network structure:

:192.168.10.1 Router1
connects through lan to
:192.168.10.10 Router2
connect through wireless to
:192.168.10.100 computer with voip phone installed
-gateway: 192.168.1.1

I already forwarded the ports from 192.168.10.1 to 192.168.10.100 without success...
pedroz is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 03:55 PM   #7
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by pedroz View Post
I tried 3 SIP software programs in my computer. All gave the same problem...
Even the 500 voice mail call drops on 20 seconds

I was wondering if the problem is the network structure:

:192.168.10.1 Router1
connects through lan to
:192.168.10.10 Router2
connect through wireless to
:192.168.10.100 computer with voip phone installed
-gateway: 192.168.1.1

I already forwarded the ports from 192.168.10.1 to 192.168.10.100 without success...
Either try something where you've set up a stun server (eg. x-lite, or Zoiper if you want things a bit easier)

or

Try connecting to the first router directly just to test if the problem exists only when you are behind a second NAT

This is usually a NAT issue, which should hopefully be made better by setting STUN.....(keep in mind you may have to set up port forwarding twice, one on each router as well...)

Probably none of my business, but why do you need 2 routers....?
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 08:21 PM   #8
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

Double-NATing is a common source of problems. If 192.168.1.1 is the first router, can't you get served up IPs in the 192.168.1.x range instead of going into the 192.168.10.x? I understand that your 2nd router is technically acting only as a switch, but why can't you make your 1st router a switch too and turn off its DHCP (since there is clearly a third router involved too at 192.168.1.1)?
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 08:25 PM   #9
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

blackrider, maybe your outgoing voice provider changed some of their settings, and because of that you need to re-tweak your Voxalot and SIP device settings from scratch to make it compatible again.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2008, 09:31 PM   #10
pedroz
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pedroz is on a distinguished road
Default

Thanks for your time replying to my questions... I really appreciate!

Sorry! The gateway is 192.168.10.1

first router is not wireless... the reason I am working with 2 routers.
pedroz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Call drops after 21 seconds pradeepjella Voxalot Support 10 12-20-2009 06:30 PM
Voice part of call dropping at 30 seconds Ambient Voxalot Support 10 10-19-2007 10:13 PM
How to choose provider for outgoing calls? toolio Voxalot Support 1 10-04-2007 01:03 PM
suggest me dial plan and outgoing kingfisher1111 Voxalot Support 3 03-18-2007 01:33 AM
Ack (Acknowledgement Timeout) on Soft phone - call lasts 30 seconds kurun Voxalot Support 1 10-01-2006 05:52 AM


All times are GMT. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.