Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-12-2007, 12:11 PM   #11
andy
 
Join Date: Apr 2006
Location: UK
Posts: 218
Thanks: 34
Thanked 22 Times in 19 Posts
andy will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by El_Condor View Post
This sounds quite interesting!

But until now I found only Voxalot's Web Callback and the Mobile Callback. Both involve websites where you put your number and the one you want to call.

A "real" callback does not need any web site. You ring a number, hang up and then the number calls you back. Then you can put in the number you want to call and use the cheap prices of your VoIP provider.

Is this possible with Voxalot?

In many poor countries people have telephone but no internet. Also the data prices for mobile phones are high. So a "real" callback with Voxalot would be very welcome. But I did not find this function in the tutorial.
There are several methods for setting up callback, and no reason to describe only one as "real"

It's true that Voxalot's mobile callback uses some data on the mobile, but only about 2k I think, in the order of a couple of cents on most tariffs.
andy is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2007, 12:15 PM   #12
mgoebel
Senior Member
 
mgoebel's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 135
Thanks: 37
Thanked 34 Times in 23 Posts
mgoebel is on a distinguished road
Wink There are several methods for setting up callback...

Quote:
Originally Posted by andy View Post
There are several methods for setting up callback, and no reason to describe only one as "real"
So tell me !

As I said: I did not find it in the tutorial. RTFM is no answer.

Where can I find an explication to set up a callback without a website / mobile website. When I am visiting my family in Peru there is no internet / mobile internet but there is a phone.
mgoebel is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2007, 12:42 PM   #13
andy
 
Join Date: Apr 2006
Location: UK
Posts: 218
Thanks: 34
Thanked 22 Times in 19 Posts
andy will become famous soon enough
Default

I don't think I meant to imply that Voxalot had all these options

As far as I can see, both Claro and Movistar have data. Or is there no mobile signal there either?
andy is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2007, 01:16 PM   #14
mgoebel
Senior Member
 
mgoebel's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 135
Thanks: 37
Thanked 34 Times in 23 Posts
mgoebel is on a distinguished road
Default Data plans in Peru

I suppose that you are right.

But last time I was in Peru I better should not have carried my cell phone, because the calls were so expensive with my German SIM card. The normal way to make calls in Lima is from coin phones. The fixed line phones of most of my friends have contracts with only 230 minutes a month. This means that after two weeks they can normally only receive calls. So they use the coin-operated telephones outside.

With the described call back on fixed line phones (which also works on many Peruvian coin phones) they could save much money and also I could save when I visit them for the next time. Another point is that mobile phone coverage in Peru is not very good outside the capital.

But also I understand that Voxalot has to earn money with premium services such as mobile callback. At PBXes you can also use the callback only with a premium account.
mgoebel is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2007, 04:31 PM   #15
Mew
Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Mew is on a distinguished road
Default

I wanted to use Voxalot as an extension of pbxes.org, but if it doesn't work very well...

In fact I wanted to use the ring back tone which doesn't exist on Voxalot and use other devices than my personal ATA, add my parent's lanline to the network...
Mew is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2007, 04:35 PM   #16
wilsonhlacerda
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 10 Posts
wilsonhlacerda is on a distinguished road
Default

Hi, all. Nice discussion. I live in Brazil, here we have more than 100.000.000 mobiles all over the country, what is almost 40% of all latin america mobiles, but we are yet a third world country and I know exactly what El_Condor is saying: very expensive voice and data and good coverage only in big cities. People (and businessmen!) from rich countries tend to forget this. This is a very good example in the VoIP subject:
My VoIP Provider - VoIP Services - - VoIP - The Arrogant Digital Divide

The callback El_Condor is missing is known as "ANI Callback" and far away this is the best callback of all of them. For poor and rich countries.

BUT PLEASE open a new topic to continue this discussion! This topic is for a problem of VoXaLot not working as an extension of PBXes!

By the way, can anyone help me solve this problem with VoXaLot?
Please read my 3 first posts of the topic.
wilsonhlacerda is offline   Reply With Quote
Unread 04-13-2007, 05:51 PM   #17
wilsonhlacerda
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 10 Posts
wilsonhlacerda is on a distinguished road
Unhappy

No way to have VoXaLot as an extension of PBXes? What's weird is that it worked for 2 days!

I love VoXaLot and I'd like to stay with it. But if it can not register to my provider nor register to a PBXes extension for me to put an workaround in place, I think there's no option to me than completely move to PBXes till the problem with VoXaLot and my provider is solved.

I really want to go with VoXaLot. Can anyone help anyway?
wilsonhlacerda is offline   Reply With Quote
Unread 04-14-2007, 09:52 PM   #18
wilsonhlacerda
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 10 Posts
wilsonhlacerda is on a distinguished road
Thumbs down

And now...another problem!
On my every day test in order to see if somehow VoXaLot started to work again as an extension of PBXes I realized a new problem: VoXaLot will not ring.

Till yesterday the problem was only no audio. Now, although VoXaLot is registered to the PBXes extension (status in VoXaLot is "registered" and its extension is green in the PBXes status) VoXaLot do not ring. Seems that the call is automatically answered, as far as I can see when monitoring it in the PBXes status. This happen no matter if a put a call from another extension (registered to X-PRO) or I receive an external call via my provider configured as a trunk in PBXes.

Any help? It is very easy to replicate the problems. Can someone from VoXaLot investigate it?
wilsonhlacerda is offline   Reply With Quote
Unread 04-15-2007, 12:33 AM   #19
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by wilsonhlacerda View Post
Any help? It is very easy to replicate the problems. Can someone from VoXaLot investigate it?
You need to provide more details. As a free service, we do not have the time or resource to look at peoples individual problems.

Please provide a connection diagram. e.g.

Is it ATA<-->Voxalot<-->Pbxes ?

Then you need to determine which leg is causing problems. You can do this by using trying SIP Broker access numbers etc.

If you provide as much diagnostics as possible then we can help.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 04-15-2007, 02:37 AM   #20
wilsonhlacerda
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 10 Posts
wilsonhlacerda is on a distinguished road
Default

Thank you for your help Martin. I've already done exactly this in the very beginning of this topic. Please see posts #1, #4 and #5 of this thread.

If you need any additional info just let me know.

Thanks, Wilson.
wilsonhlacerda is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
VoXaLot stopped working two days ago ymhee_bcex Voxalot Support 2 03-12-2007 09:59 PM
Voxalot ---> pbxes free unico2003 Voxalot Supporto Italia 30 03-05-2007 02:13 PM
Voxalot Not Working - Any known outage? shibukraj Voxalot Support 3 01-02-2007 06:34 AM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 05:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.