Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot General

Voxalot General Voxalot discussion, tips, tricks and suggestions. Talk about them here.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-07-2006, 01:08 AM   #21
ozimarco
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Lower Chittering, about an hour from Perth, Western Australia
Posts: 229
Thanks: 61
Thanked 42 Times in 28 Posts
ozimarco is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to ozimarco
Default

I have got it working now, thanks. All I had to do is move the dial plan up ahead of the other _1300 dial plan. There must have been a conflict when I had it further down the list.
ozimarco is offline   Reply With Quote
Unread 12-26-2006, 07:24 AM   #22
usf
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Singapore
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
usf is on a distinguished road
Default

I know the way : add voip provider to voxalot's provider topic than create a dial plan for that voip provider.
due to sipbroker is not a voip provider, no user ID and password sign up. so I cannot fill sipbroker to voxalot 's provider topic.
So, how to add sipbroker to voxalot dial plan.
usf is offline   Reply With Quote
Unread 12-27-2006, 12:18 AM   #23
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,929
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

SIP Broker is automatically available in your dial plan without the need to add it. On the dial plan entry page just select "SIP Broker" as your provider.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 12-28-2006, 09:22 AM   #24
usf
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Singapore
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
usf is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
SIP Broker is automatically available in your dial plan without the need to add it. On the dial plan entry page just select "SIP Broker" as your provider.
Thanks very much.
I do not notice that sipbroker is already in provider list.

Last edited by usf; 12-28-2006 at 09:25 AM.
usf is offline   Reply With Quote
Unread 01-05-2007, 02:11 PM   #25
pelikano
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
pelikano is on a distinguished road
Default

this is and extended version of a working Dutch dialplan conform OPTA(independently regulates compliance with legislation and regulations in the areas of post and electronic communications.)

Dial Plans
Code:
Priority Pattern 	Replacement 	Provider  		Comment
1 	_112		${EXTEN} 	BudgetPhone-out 	emergency number
2 	_18XX 		${EXTEN} 	BudgetPhone-out 	new information numbers
3 	_118 		${EXTEN} 	BudgetPhone-out 	old information number
5 	_ZXXXXX 	31592${EXTEN} 	VoipStunt 		local numbers(city: Assen, nl)
6 	_ZXXXXXXXXXXX 	00${EXTEN} 	VoipStunt 		international numbers 
10 	_0800. 		${EXTEN} 	BudgetPhone-out 	toll free numbers 0800
20 	_06xxxxxxxx 	${EXTEN} 	BudgetPhone-out 	Dutch mobile local format
21 	_316. 		0${EXTEN:2} 	BudgetPhone-out  	Dutch mobile national format
22 	_00316.		0${EXTEN:4}	BudgetPhone-out  	Dutch mobile international format
30 	_0900. 		${EXTEN} 	BudgetPhone-out 	toll numbers 0900
31 	_090[69]XXX. 	${EXTEN} 	BudgetPhone-out  	toll numbers 0906 and 0909
100 	_0031. 		0${EXTEN:4} 	VoipStunt 		local international format
101 	_00. 		${EXTEN} 	VoipStunt 		international format
105 	_0. 		${EXTEN} 	VoipStunt 		national format

Beware of the priority sequence!
If your inbound provider is Budgetphone, define two entries. For details:

Kars


Provider List
Code:
Description		Username		Host	  		Active	Status 
BudgetPhone-in	31592xxxxxx@budgetphone.nl   	sip.budgetphone.nl	Yes	Registered  
BudgetPhone-out   	31592xxxxxx		budgetphone.nl         	Yes       -

Last edited by pelikano; 01-30-2007 at 09:44 PM. Reason: solved problem Budgetphone inbound calls
pelikano is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to pelikano For This Useful Post:
312998 (07-15-2010), KroontjesPen (08-20-2007)
Unread 01-10-2007, 01:33 AM   #26
Hally
Member
 
Hally's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Geelong
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hally is on a distinguished road
Default Dial plan for Geelong, Victoria, Australia

All local calls go through FaktorTel 52xx.
International, mobile and short calls go through PennyTel
All national calls outside local go through WDP.
I can prepend a number with 1* etc to send through a different provider.
18881 is the SipMe account balance number.
777 is the PennyTel Help Desk number.

Priority Pattern Replacement Provider Active

1 _52. 03${EXTEN} FaktorTel Yes
2 _0[2378]XXXXXXXX ${EXTEN} WorldDialPoint Yes
3 _04. ${EXTEN} Pennytel Yes
4 _0011. ${EXTEN} Pennytel Yes
5 _5*X. ${EXTEN:2} Koala VoIP Yes
6 _09. ${EXTEN} FaktorTel Yes
7 _4*X. ${EXTEN:2} SipMe Yes
8 _3*X. ${EXTEN:2} Pennytel Yes
9 _7XXXX ${EXTEN} Koala VoIP Yes
10 _888xxxxx. ${EXTEN} Pennytel Yes
11 _1777xxxxxx ${EXTEN} SipMe Yes
12 _619XXXXXXXX ${EXTEN} WorldDialPoint Yes
13 _13xx. ${EXTEN} FaktorTel Yes
14 _1*X. ${EXTEN:2} WorldDialPoint Yes
15 _2*X. ${EXTEN:2} FaktorTel Yes
16 _18881 ${EXTEN} SipMe Yes
17 _777 ${EXTEN} Pennytel Yes




Last edited by Hally; 01-18-2007 at 10:41 AM.
Hally is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2007, 03:55 AM   #27
ajamedor
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ajamedor is on a distinguished road
Default

I'm currently using everything via PennyTel at the moment. I had SipMe as my local calls for a while but now that I have a DID, 8c via PT is nice.
Code:
Priority      Pattern          Replacement          Provider
1       _888XXXXXXX             ${EXTEN} 	PennyTel 
2 	_779. 			${EXTEN} 	PennyTel 
11 	_612XXXXXXXX 		${EXTEN} 	PennyTel 
12 	_02XXXXXXXX 		61${EXTEN:1} 	PennyTel 
13 	_[8-9]XXXXXXX 		612${EXTEN} 	PennyTel 
21 	_614XXXXXXXX 		${EXTEN} 	PennyTel 
22 	_04XXXXXXXX 		61${EXTEN:1} 	PennyTel 
31 	_61[378]XXXXXXXX 	${EXTEN} 	PennyTel 
32 	_0[378]XXXXXX. 		61${EXTEN:1} 	PennyTel 
41 	_1[38]00XXXXXX 		61${EXTEN} 	PennyTel 
42 	_13[1-9]XXX 		61${EXTEN} 	PennyTel 
91 	_0011. 			${EXTEN:4} 	PennyTel 
92 	_XXXXXXXXXX. 		${EXTEN} 	PennyTel
Priority x (1&2) are Pennytel SIP and Short Code to use Budget Dial Plan (non-untimed)
Priority 1x are all local numbers
Priority 2x are all mobile numbers
Priority 3x are all national numbers
Priority 4x are toll based numbers
Priority 9x are international numbers

Priorities in the "4x" are for my Softphone, I don't have this Plan on my other Voxalot account which is attached to my ATA as my SPA dialling rules will send them out to the PSTN line.

I use Priority 92 to accept any number greater than 10 digits, which will usually constitute an IDD code.
Why not have less "X" in the string?
Having more than 10 digits will disallow 1900 numbers from the dial plan.
ie: 1900 XXX XXX is 10 digits but not greater than, so 1900 will not be forwarded.

I guess I could completely remove "92" and be forced to put "0011" at the beginning of all my calls but I use my Contacts List on X-Lite (and MS Outlook Contacts). They're all set in International format so I just double click on the name and it will call. To create rules or having to copy the number, press "0011" then paste number will be a bit tedious.

There's probably a simpler way of doing this but it seems to work well right now.

Suggestions?

Last edited by ajamedor; 01-21-2007 at 03:58 AM.
ajamedor is offline   Reply With Quote
Unread 01-24-2007, 02:21 PM   #28
andy
 
Join Date: Apr 2006
Location: UK
Posts: 218
Thanks: 34
Thanked 22 Times in 19 Posts
andy will become famous soon enough
Default

is it permissable to use a dialplan to make speed dials for individual pstn numbers, such as

76 _76 00447624.... VoipCheap
80 _80 1800........ Blueface
91 _91 00441......... VoipCheap

I can see the Blueface entry for an Irish freephone number might conflict with US freephone numbers if those were dialled without 00 and handled by an earlier but not later rule
andy is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2007, 12:01 PM   #29
scrag
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 51
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
scrag is on a distinguished road
Default

Here are my dial plans:

Priority Pattern Replacement Provider Active
10 _[45689]XXXXXXX 03${EXTEN} Pennytel
20 _0[2378]XXXXXXXX ${EXTEN} Pennytel
30 _0[45]XXXXXXXX 61${EXTEN:1} Pennytel
40 _1[38]00XXXXXX 61${EXTEN} Pennytel
50 _1[3]XXXX 61${EXTEN} Pennytel
60 _0011. 00${EXTEN:4} Voipbuster
70 _#1[45689]XXXXXXX 77903${EXTEN:2} Pennytel
80 _#10[2378]XXXXXXXX 779${EXTEN:2} Pennytel
90 _XXX. ${EXTEN} Pennytel
scrag is offline   Reply With Quote
Unread 03-10-2007, 12:07 AM   #30
voxod
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
voxod is on a distinguished road
Default

I'm confused...as usual for a newbie....

Are the dial plans listed here put into the ATA or are the put into Voxalot?

The dial plan I copied and put into my ATA is
(*[56]00S0 |*xxx[x*]. |x |*xx |1[89]76x.! |1[79]00x.! |1[2-9]xx[2-9]xxxxxxS0 |#x1[2-9]xx[2-9]xxxxxxS0 |011xx. |411S0 |<303:1303>[2-9]xxxxxxS0 |#x<303:1303>[2-9]xxxxxxS0 |<720:1720>[2-9]xxxxxxS0 |#x<720:1720>[2-9]xxxxxxS0 |<303:1303>[2-9]xxxxxxS0 |#x<303:1303>[2-9]xxxxxxS0 )



I don't know how the Voxalot dial plan matters if my ATA has the plan. Should I remove the dial plan from my ATA and figure out a dial plan for Voxalot?
voxod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
SPA3000 Dial Plan where Voxalot as a gateway peters Voxalot Support 4 05-08-2007 01:40 PM
Dial plan problems with FaktorTel and VoXaLoT Hally Voxalot Support 1 01-06-2007 09:21 AM
Voxalot as Provider in Dial Plan vpsaini Voxalot Support 2 06-27-2006 09:36 AM
Default Voxalot Dial Plan Bazza Voxalot Support 5 06-07-2006 12:50 PM


All times are GMT. The time now is 03:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.