Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > SIP Broker Forums > SIP Broker Support

SIP Broker Support Support for the SIP Broker service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-12-2007, 06:22 PM   #11
richard
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 153
Thanks: 37
Thanked 7 Times in 7 Posts
richard is on a distinguished road
Default

Update

Hi Martin

Okay, I tried calling the Fort Lauderdale (1-954-607-4525) number again, but this time instead of using the ENUM (e164.org) alias, I used *010XXXXXX and I got the same problem :-( One-way Audio. I can hear the called party (Voxalot Subscriber - My Dad), but they can't hear me from the Fort Lauderdale PSTN gateway.

Now here is where it gets interesting.

I called, the same number using my Dad's ENUM number (1-416-907-XXXX) and using his Voxalot Extension *010XXXXXX and the called party didn't answer. Instead it went to their Voxalot Voicemail service and I left a message. The message was recorded fine. So when Voxalot's Voicemail answers a call coming in from the Fort Launderdale number, there is TWO-WAY audio, but when the Voxalot VoIP extension answers the phone, there is ONE-WAY audio.

I then tried calling via the the Fremont-Newawk number (1-510-248-0397) and using both the ENUM alias and the Voxalot Extension, I got TWO-WAY audio to the SAME Voxalot Subscriber that I am getting One-Way audio with above.

Finally I ran a test by calling MY Voxalot number (a totally new Voxalot Extension) from the Fort Launderdale number and it resulted in One-Way Audio.

I hope these tests are helpful in diagnosing the problem with the Fort Lauderdale number.

Thanks in advance for your help with this issue.


Richard
richard is offline   Reply With Quote
Unread 09-13-2007, 06:27 PM   #12
richard
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 153
Thanks: 37
Thanked 7 Times in 7 Posts
richard is on a distinguished road
Default

Further Update:

I have now confirmed the both Callcentric numbers in the Miami area (Fort Lauderdale & Miami) has the one-way audio.

When I called from a VoiceNetwork Inc. number (Toronto), I get two-way Audio.

Martin, can you help me understand what changes needs to be made to the receiving VoIP (Voxalot registered) ATA so that it will work with SipBroker/Callcentric?

Thanks in advance

Richard
richard is offline   Reply With Quote
Unread 09-13-2007, 10:01 PM   #13
kurun
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Canada
Posts: 568
Thanks: 70
Thanked 147 Times in 115 Posts
kurun is a jewel in the roughkurun is a jewel in the rough
Default

Just checked the Fort Lauderdale Sip Broker Access Number (calling via Voipcheap, directly not through Voxalot), and called my Voxalot account.
I get 2-way audio on the first try. Not sure why you experience this problem.


Quote:
Originally Posted by richard View Post
Further Update:

I have now confirmed the both Callcentric numbers in the Miami area (Fort Lauderdale & Miami) has the one-way audio.

When I called from a VoiceNetwork Inc. number (Toronto), I get two-way Audio.

Martin, can you help me understand what changes needs to be made to the receiving VoIP (Voxalot registered) ATA so that it will work with SipBroker/Callcentric?

Thanks in advance

Richard
kurun is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2007, 02:17 AM   #14
richard
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 153
Thanks: 37
Thanked 7 Times in 7 Posts
richard is on a distinguished road
Default

I think the problem is with the termination device's settings. Martin hinted something about re-invite, but I'm not sure how to fix that. This so far is only a problem with the Callcentric numbers I mentioned.
richard is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2007, 04:17 AM   #15
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by richard View Post
I think the problem is with the termination device's settings. Martin hinted something about re-invite, but I'm not sure how to fix that. This so far is only a problem with the Callcentric numbers I mentioned.
Yes that is right. The Voxbone, LES.NET and CallCentric numbers all have re-invite enabled to enable the best call quality.

As a result, the end point needs to support a re-invite.
.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2007, 05:38 PM   #16
richard
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 153
Thanks: 37
Thanked 7 Times in 7 Posts
richard is on a distinguished road
Default

Martin

Is there a specific change or tweak I can make to my Dad's SPA-1001 to enable re-invite. I'm not sure which of those setting that have the words "re-invite" in it I need to change.

Any help would be appreciated.

Richard
richard is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2007, 03:46 AM   #17
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by richard View Post
Martin

Is there a specific change or tweak I can make to my Dad's SPA-1001 to enable re-invite. I'm not sure which of those setting that have the words "re-invite" in it I need to change.

Any help would be appreciated.

Richard
To my knowledge there are no specific settings. The trick to resolve the NAT issues.

Here are some recommended settings:

Code:
Setup your adapter for use behind a NAT router

    * Setup STUN on your adapter (NOTE: STUN settings are on the SIP tab)
          o Handle VIA received: no
          o Handle VIA rport: no
          o Insert VIA received: no
          o Insert VIA rport: no
          o Substitute VIA Addr: yes
          o Send Resp To Src Port: yes
          o STUN Enable: yes
          o STUN Test Enable: no
          o STUN Server: stun.voxalot.com:3478
                + NOTE: You can replace the above STUN server with any STUN server you like... 
          o EXT IP:
                + NOTE: Leave this setting blank, STUN will figure this out for you... 
          o EXT RTP Port Min:
                + NOTE: Normally you can leave this blank, but you can set this if you have a specific need 
          o NAT Keep Alive Intvl: 45
                + NOTE: Use an value SHORTER than the "timeout" value in your router. 
    * set "NAT Mapping Enable: yes"
Also check the "Symmetric NAT" setting on the member details page within Voxalot.
.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to martin For This Useful Post:
richard (09-15-2007)
Unread 09-15-2007, 05:48 PM   #18
richard
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 153
Thanks: 37
Thanked 7 Times in 7 Posts
richard is on a distinguished road
Default

Hi Martin

Okay, after trying the changes about, things got really bad. I got really scared when even after a factory reset, both my SPA1001's wouldn't accept ANY type of incoming. That was finally fixed, I think, by a power cycle on both ;-)

Any chance you think Callcentric will take a direct support ticket to look into this SPA1001 issue registered to Voxalot issue? There are two SPAs involved within two different NAT environments, so it may not be that unique an issue.

Thanks

Richard
richard is offline   Reply With Quote
Unread 09-18-2007, 02:00 AM   #19
f.soto
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
f.soto is on a distinguished road
Default Problem with access number at Porto Alegre, Brazil

Hi,

The access number at 'Porto Alegre, Brazil' (+55-51-3251-2840) is frequently out of order when calling from Brasil Telecom (PSTN):
The symptoms are:

* returns a message like 'sorry, this number does not exist'
* returns a busy signal
* the call is not completed (not even rings)

It is very hard to get a connection.

Please help!

Thanks,
Fernando
f.soto is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2007, 11:19 PM   #20
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 368 Times in 281 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

As per this thread http://forum.voxalot.com/sip-broker-...html#post12872

I tested all the numbers in Spain (except National Number):

Barcelona number responds, but you cannot reach another account or Echo Test (to be fair I managed to get it to work once in 10 tries). Message: "SipCode Entered is incorrect"

Sta. Cruz Tenerife comes up busy completely...

Sevilla and Valencia Numbers work fine but did have to try 2 and 3 times respectively to get to the Echo Test (it worked ok for all trials after that)

In general with the Spain Numbers:
-You cannot dial things like *010*600 (doing this, dialing another * mid-number will give message "number has been disconnected"). So one must dial *010600 for example
-You cannot add # at the end freely. Eg. *010600# will give either "Incorrect SipCode" or "Number Dialed could not be connected"

Martin may want to get in touch with Adam VoIP.....
emoci is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to emoci For This Useful Post:
martin (09-24-2007)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free DID Numbers, Free Voip Calls, & more Voip Info amroe Voxalot General 54 01-13-2014 09:11 AM
PSTN Access numbers and my DTMF yfm SIP Broker Support 5 12-09-2007 06:51 PM
SIP Broker Access Numbers and Dail Tone yfm SIP Broker Support 2 07-15-2007 02:45 AM
what service offer free access numbers? wycodreams SIP Broker Support 4 04-30-2007 04:13 PM
please explain sip-broker for beginners bitbonk SIP Broker Support 7 03-29-2007 02:05 AM


All times are GMT. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.