Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Polski Support Voxalot

Polski Support Voxalot Pomoc, porady i opinie o Voxalot w jezyku polskim.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-16-2007, 03:52 PM   #1
nokia
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nokia is on a distinguished road
Default Ile telefonów na jednym koncie ?

Poszukuję informacji na temat możliwości voxalot, tzn czy istnieje możliwość podłączenia (wlogowania) na jedno konto kilka telefonów a jeśli tak to ilu. Przykład:
1 telefon mój, 2 telefon babci, 3 telefon firmowy;
A - provider sip a ,B - provider sip b, C-provider sip c;

czy mogę w jednym koncie np. premium zalogować wszystkie telefony i ustawić dialplan aby np. najpierw sprawdzana była opcja czy można dzwonić przez A , ale jeśli zajęty przez linie drugą-2 (tel. babci) to dzwoń przez B lub C i tak dalej.

Proszę o pomoc i pozdrawiam
PS. Każdy z telefonów ma zdefiniowany nr. zewnętrzy u innego providera i tak gdy ktoś dzwoni na nr.A to dzwoni mój telefon nr.1, jeśli z kolei ktoś dzwoni na numer babci-2 to odzywa się tylko jej telefon itd.

Last edited by nokia; 08-16-2007 at 03:55 PM.
nokia is offline   Reply With Quote
Unread 08-17-2007, 08:44 AM   #2
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Mozesz podlaczyc kilka telefonow na te same konto (ten sam nick i haslo) ale beda sie zachowywac wprawie tak jak telefony rownolegle. Przy rozmowie przychodzacej beda dzwonic wszystkie naraz a rozmawiac moze tylko ten kto pierwszy podniesie sluchawke.
Ale nierozwiazuje to Twojego problemu.
W Twoim przypadku najlatwiej ale nie najtaniej mozna by bylo obejsc problem gdybys mial telefony z mozliwoscia konfiguracji przynajmniej 2 SIP kont (jedno VoXaLoT + operatora z numerkiem). Rozmowy wychodzace bys mogl realizowac przez VoXaLoT naprzyklad z Betamaxem (wystarczy konto Free). Te konto moglo byc wspolne dla wszytkich telefonow.
Konto premium potrzebujesz tylko dla rozmow przychodzacych.
Rozmowy przychodzace realizowac na drugim kocie SIP bezposrednio przez operatora.
Jezeli masz telefony w jednej sieci tak kazde urzadzenie musi miec nastawiony inny port SIP i RTP.
__________________
Work - Gigaset C450 IP, Linksys 942 soft 6.1.3(a)
Home - Fritz!Box 7050, TC-300 GSM / WiFi, Linksys 942
VoXaLot, FreeConet, MySipSwitch, Betamax

Last edited by Andy534; 08-17-2007 at 11:44 AM.
Andy534 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.