Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Polski Support Voxalot

Polski Support Voxalot Pomoc, porady i opinie o Voxalot w jezyku polskim.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-04-2007, 07:23 AM   #1
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default [Inni operatorzy]Działajace nastawienia

Dzialajace konfiguracje operatorów pod VoXaLot w Advanced Mode:

Description - VoipDiscount
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - 194.221.62.198
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - 194.221.62.198
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes


Description - FreeConet
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - sip.freeconet.pl
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - sip.freeconet.pl
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

Description - Actio
From User - 4889674xxxx
From Domain - actio.pl
Username - 4889674xxxx
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - sip.actio.pl
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

Description - HaloSwiat
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - 213.218.118.232
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - 213.218.118.232
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 06-04-2007, 03:07 PM   #2
kornick
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kornick is on a distinguished road
Default przychodzace

Mam konto w VoipDiscount i Freeconet wraz z numerem.
Wychodzące chyba potrafię ustawić ale przychodzące nie mam pojęcia gdzie się ustawia. Moża prosić o dwa słowa na ten temat.
Pozdr
kornick is offline   Reply With Quote
Unread 06-04-2007, 04:52 PM   #3
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

W zasadzie na wszystkie numery ktore masz podlaczone do Voxalota i Freeconetu beda dzwonic urzadzenia ktore sa zalogowane na Voxalot. W moim przypadku to sa jednoczesnie telefon IP i analogowy telefon podlaczony do bramki.
Niewiem jak zachowa sie klon Betamaxu na rozmowy przychodzace.
Jeszcze nieprobowalem jak by to bylo w przypadku ze by ktos dzwonil z komunikatorka albo po loginie.
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2007, 08:15 PM   #4
mariusz6791
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Netherlands
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
mariusz6791 is on a distinguished road
Default Tlenofon

Mam numer prepaid w tlenofonie (wybralem ze wzgledu na duży wybór numerów kierunkowych).
Samo konto z tlenofonu na softphonie X-lite dziala bez problemu (nie przez voxalot).
Po (poprawnym) zarejestrowaniu konta (jest aktywne) na voxalot rozmowy nie sa przekierowywane. Jak ktos dzwoni na moj numer to slychac tylko ze numer jest zajety.
Ustawienia na voxalot:

Description - Tlenofon
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - sip.tlenofon.pl
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - sip.tlenofon.pl
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

Uzywam telefonu Siemens C450. Ale to chyba nie ma znaczenia...
mariusz6791 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mariusz6791 For This Useful Post:
artlon (07-26-2007)
Unread 07-26-2007, 05:42 AM   #5
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Mariusz jest mi przykro ale od 16 lipca weszly nowe zasady korzytania z VoXaLoTa.
Dobre czasy juz sa za nami, mysle ze wyczerpujaca odpowiedz znajdziesz w innym watku:
http://forum.voxalot.com/polski-supp...ca-2007-a.html
__________________
Work - Gigaset C450 IP, Linksys 942 soft 6.1.3(a)
Home - Fritz!Box 7050, TC-300 GSM / WiFi, Linksys 942
VoXaLot, FreeConet, MySipSwitch, Betamax
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2007, 12:15 PM   #6
tomek
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tomek is on a distinguished road
Default

To piersza sprawa. A druga - to nawet za najlepszych czasów, nie wiem czemu mi też tlenofon (w odróżnieniu od innych operatorów) nie chciał działać na Voxalocie (z tego co pamiętam nie chciał się rejestrować).
tomek is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2007, 03:41 PM   #7
artlon
 
artlon's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK - Wloclawek, PL
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
artlon is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to artlon
Default

Quote:
Originally Posted by tomek View Post
To piersza sprawa. A druga - to nawet za najlepszych czasów, nie wiem czemu mi też tlenofon (w odróżnieniu od innych operatorów) nie chciał działać na Voxalocie (z tego co pamiętam nie chciał się rejestrować).
Postaram się to sprawdzić do końca weekendu. Jeśli rzeczywiście nie działa to dam znać "wyżej".
__________________
artlon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Inni operatorzy] sygnal zajetosci gdy dzwoni sie na voxalot valdman Polski Support Voxalot 8 06-29-2007 10:47 PM


All times are GMT. The time now is 02:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.