Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-23-2006, 02:42 PM   #1
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default Can't add voxalot.com as a provider?

I am looking at dial plans and I wanted to add one for 500 so that voicemail doesn't get routed away, or more precisely gets routed directly to voxalot.

I tried to add a provider as voxalot and it wouldn't work, saying that voxalot.com already exists [for the host].

Sipbroker has the same result....

Perhaps dial plans should allow use of voxalot and/or sipbroker as 'providers'.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 05-23-2006, 09:20 PM   #2
Mallycat
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mallycat is on a distinguished road
Default

I'm not sure that you need this. If your ATA is set up to route all calls to VoXaLot, then all you need to do is dial 500 on your telephone handset, the call will go to VoXaLot. All you need to ensure is that you don't have a VoXaLot dial plan that routes a 3 digit call to one of your VSPs.

Have a look at the very bottom of the tutorial here http://www.voxalot.com/action/static...lay&itemOID=23 for info on how to set up your VoXaLot dial plan so that the 500 voice mail number is not routed to another VSP.

Matt
Mallycat is offline   Reply With Quote
Unread 05-23-2006, 10:16 PM   #3
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

Yeah, I concur with Mally.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 05-23-2006, 11:57 PM   #4
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Well no, it is not that simple.

In Victoria, we have a bunch of regional numbers starting with 5, but to call them, you should use 035X.

So given that the area code is 03 and that is the same for all of Victoria [and Tassie for that matter], if any call starts with 5, 6 [for Tassie], 8 or 9, then I prepend with 03 automatically with a dial plan at Voxalot -- forget about any ATA dial plans, I am trying to get Voxalot to handle all dial plans.

I want all regional Victorian numbers starting with 5 and all Tassie numbers starting with 6 to be normal fixed line number calls. The problem is that 500 is voicemail with voxalot and 600 is an echo test with voxalot [other special numbers may exist]. If I could have a dial plan rule for these specific numbers and it is before the 'normal' fixed line number rule, then I will have what I need.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2006, 12:02 AM   #5
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Okay, I changed as follows:

_[5689]X.
to
_[5689]XXX.

Now this rule only works for numbers at lest 4 in length.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2006, 12:03 AM   #6
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

I wouldn't mind being able to add voxalot and sipbroker just the same for other possible call routing plans.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2006, 12:05 AM   #7
maxalot
 
Join Date: Mar 2006
Location: Oz
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
maxalot is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by affinity
Okay, I changed as follows:

_[5689]X.
to
_[5689]XXX.

Now this rule only works for numbers at lest 4 in length.

You could try _[5]ZXXX. This would preclude the second number being 0
maxalot is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2006, 10:56 AM   #8
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by maxalot
You could try _[5]ZXXX. This would preclude the second number being 0
That is not a good idea as I have an Exetel number that starts 039013nnnn, I'm sure that there are plenty of numbers that wouldn't work.

Edit: okay, I didn't look properly did I..... I don't think there are any numbers that start with 0350nnnnnn -- but I could be wrong.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2006, 03:23 PM   #9
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

I can add voxalot.com.au -- it works!

Now I have _500 and _600 dial plan rules to voxalot.com.au

I have seen elsewhere on the forum that voxalot.com and voxalot.com.au are two different servers. So I pinged both names and got much faster results on the .com.au one -- I have since changed my login to voxalot.com.au and everything seems to be fine.....

I have reverted back to _[5689]X. instead of _[5689]XXX.
- this is for a different dial plan rule....

So far I am only aware of the 500 and 600 special voxalot numbers, so I have dial plans just for them -- if I learn of others, then I will need to add more dial plan rules for them.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2006, 10:41 PM   #10
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Good stuff. At the moment 500 and 600 are the only service numbers we have. The only other number that VoXaLot special cases are 6 digit numbers to call other VoXaLot numbers directly.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
VoXalot provider settings Budgetphone.nl and Voipbuster.com ruudsje Voxalot Support 15 02-05-2008 01:00 PM
Using same provider in two Voxalot accounts clundestad Voxalot Support 1 04-20-2007 11:32 AM
Using a local provider Tranworld Voxalot Support 10 02-23-2007 04:07 AM
Voxalot.com as provider in webcallback not working panosnl Voxalot Support 3 01-16-2007 12:48 PM


All times are GMT. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.