Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot General

Voxalot General Voxalot discussion, tips, tricks and suggestions. Talk about them here.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-30-2008, 07:21 PM   #21
TheFug
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 6 Posts
TheFug is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by shkaff View Post
just FYI
i go to a betamax from pbxes via mysipswitch.
no problems so far...

but I use the special feature provided by mysipswitch, which allow to specify my own header p-src-ip. Otherwise mysipswitch just forward the original header p-src-ip from pbxes, while pbxes set the header p-src-ip with my real IP
Then it's strange, when not setting the P-Src-Ip header, this header will not show in a SIP trace, i get posted to my email, when setting an existing header, this header will also been seen a second time, and the INVITE still has the Mysipswitch IP address... so easy to see for any Betamax provider...

btw. i guess the P stands for Peer ? i guess the Betamax provider has a Peer yes/no list.....
TheFug is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 11:00 AM   #22
mario
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mario is on a distinguished road
Default FUP exceeded @voipcheap

Since I use Voxalot to call through voipcheap; I'm charged for some phone calls (FUP exceeded).

2008-07-31 19:05:07 +3222702311 00:02:42 GRATIS!
2008-07-31 19:03:16 +3222702311 (FUP overschreden) 00:00:25 € 0.010


You can see within 2 minutes; first time is charged; second time is free.

How come?

thanks,

mario
mario is offline   Reply With Quote
Unread 08-03-2008, 06:06 PM   #23
TheFug
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 6 Posts
TheFug is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by mario View Post
Since I use Voxalot to call through voipcheap; I'm charged for some phone calls (FUP exceeded).

2008-07-31 19:05:07 +3222702311 00:02:42 GRATIS!
2008-07-31 19:03:16 +3222702311 (FUP overschreden) 00:00:25 € 0.010


You can see within 2 minutes; first time is charged; second time is free.

How come?

thanks,

mario
What i have noticed, is, that Voxalot is a bit picky, what kind of modem is used, and this is beyond, the NAT or proxy issue, some new modems of Linksys are a no-go, but a AM200 (also Linksys) works fine but then you have to add a switch or router, with between that, the ATA, and be able to control that ATA via the WAN side of the ATA....
The registration is a fragile setup at Voxalot, the betamax provider checking Voxalot, Voxalot checking their users, all because of the FUP issue....so things could easily go wrong.....

If you have a ATA (SPA3102) that allows multiple gateways accounts, you could try registering with 0044xxxxxxx@sip.voipcheap.com, where 0044xxx is your registered phonenumber at Voipcheap
TheFug is offline   Reply With Quote
Unread 08-03-2008, 06:15 PM   #24
TheFug
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 6 Posts
TheFug is on a distinguished road
Default

btw. Mario, you're using the C450IP or a ATA ?
The nice thing of the C450IP type of phone's is:
they aren't ATA's ! you're calling either with a IP phone or a analoge phone, so it's a 2 in one phone !
TheFug is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2008, 12:25 PM   #25
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default

Slightly off-topic I know, but I didn't want to start a new thread to ask a question:

Has anyone noticed that Betamax (or at least Voipdiscount) authenticated CID has stopped working?

I have checked that all my DIDs are verified, and I have individual entries for each in my VSP list with a corresponding dial plan for each. Whichever one I select seems to ignore my my selected CID and sends the underlying allocated number. As far as I know it has just happened today.

=======
Edit: mea culpa; it was just that Voipdiscount needed re-verifying. The strange thing was that the CID stopped working but the Voipdiscount client still showed the numbers as verified. It took 24 hours for the client to catch up. I guess the moral of the story is to wait a couple of days after CID fails on Betamax before doing anything.

Last edited by ataboy; 08-14-2008 at 02:01 PM. Reason: Further information obtained.
ataboy is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2008, 09:02 PM   #26
herman
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Swindon, UK
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
herman is on a distinguished road
Default

If it helps, I found that using the Betamax client at the same time as the account was registered elsewhere seemed to de-authenticate numbers.
herman is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to herman For This Useful Post:
ataboy (08-16-2008)
Unread 08-16-2008, 05:38 AM   #27
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default

That's interesting. I presume you mean using the client to make calls as distinct from using it to manage settings, CID etc.?

I rarely do that, but it's useful to know that it can cause problems.
ataboy is offline   Reply With Quote
Unread 08-18-2008, 12:37 AM   #28
TheFug
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 80
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 6 Posts
TheFug is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by ataboy View Post
That's interesting. I presume you mean using the client to make calls as distinct from using it to manage settings, CID etc.?

I rarely do that, but it's useful to know that it can cause problems.
No what i understand of this is, that the same account was used from different IP addresses, twice from the same IP address shouldn't matter.
that's also the FUP issue, IP addresses... the user using his account with an unique ip address, not used by others, and the other way around i guess..... a betamax build-in protection ?
TheFug is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to TheFug For This Useful Post:
ataboy (08-18-2008)
Unread 09-06-2008, 01:52 PM   #29
441516
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: W.Yorkshire, United Kingdom
Posts: 128
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
441516 is on a distinguished road
Default

Another off topic question: Does anyone know which of the Betamax product issues voip-in number for UK and also includes UK under their lict of destinations. Thanks.
441516 is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2008, 11:41 PM   #30
andy
 
Join Date: Apr 2006
Location: UK
Posts: 218
Thanks: 34
Thanked 22 Times in 19 Posts
andy will become famous soon enough
Default

Quote:
Originally Posted by 441516 View Post
Another off topic question: Does anyone know which of the Betamax product issues voip-in number for UK and also includes UK under their lict of destinations. Thanks.
As far as I'm aware, any of the brands would offer you a UK number for a €1 one-off fee.

It's a non-geographic 0560 number though, which will look a bit unusual to some people. It should be the same or similar tariff as geographic areacode numbers, and I think it is from BT for example, but some mobile networks may exclude it from inclusive minute packages; O2 certainly charges.

To get around this, you could get a number from other providers and forward it to the SIP address. There used to be a special offer that was free with one provider, but this is no longer the case and it would cost a couple of quid or so a month

For which brands have UK as a free destination if you have freedays (is that what you meant?), you can compare all the brands' tariffs at betamax price comparison . I'd suggest choose one with cheaper UK mobile calls too, though perhaps not Poivy as I suspect their recent price reduction may be temporary, and Intervoip is still fairly new
andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CallForwarding by Betamax stops working!? 130166 Voxalot Support 56 04-22-2008 03:55 PM
No busy tone with Betamax via Voxalot tomblandford Voxalot Support 5 04-18-2007 10:03 AM
[OFF TOPIC] Betamax Price Comparison Engine wilsonhlacerda Voxalot Support 0 04-13-2007 06:50 PM
Per chi vuole sostenere la causa VoXaLot & PBXes contro Betamax eliafino Voxalot Supporto Italia 0 03-20-2007 10:13 AM


All times are GMT. The time now is 08:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.