Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-22-2007, 07:25 AM   #1
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default VoXaLot Release Notes - 20070122

VoXaLot Release Notes - 20070122
================================

Changed the dialling convention for VoXaLot extensions and service numbers. This was required to future proof our internal extensions due to our current growth rate.

a). In order to dial VoXaLot extensions, members must now prefix the extension with the VoXaLot SIP-Code. (*010 or *061)

e.g. To contact member 123456 you must now dial *010123456 or *061123456 (either will work).

b). To dial a VoXaLot service number (echo test / voicemail) members must now prefix the number with a leading *

e.g To access your voicemail dial *500

c). Setup new proxy addresses. Members must now register their devices/phones to the following clusters:

U.S. Cluster => us.voxalot.com
Australian Cluster => au.voxalot.com

Note: If *600 is not working, please check that your device dial plan is allowing * prefixed numbers to go to VoXaLot.

SIP URI's remain the same. i.e. sip:xxxxxx@voxalot.com or sip:xxxxxx@us.voxalot.com etc

---------------------------------------------------------------------

Web / Mobile Callback Enhancements

a). Members can now initate web/mobile callbacks via their dial plans.
b). Callbacks are now intitated from the members preferred cluster.

e.g. If preferred cluster is au.voxalot.com then the callback will be intiated from Australian cluster.

---------------------------------------------------------------------

Voicemail Enhancements

a). Two new fields have been added to the member details page:

Voicemail active - This field allows members to turn on/off their voicemail

Ringing duration (in seconds) - Allows users to specify how the members phone will ring before diverting to voicemail or hanging up (depending on the value selected in the Voicemail active field).

Note: To access you voicemail you must now dial *500 (see above).

---------------------------------------------------------------------

New symmetric NAT handling setting

a). A new field has been added to the member details page that allows members to turn on/off VoXaLot NAT handling. This option is useful for disabling NAT handling for non symmetric NAT de vices such as the Cisco 7961G.

Note: If unsure, please leave this setting to "Yes"
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.

Last edited by martin; 01-22-2007 at 07:40 AM.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 03:19 PM   #2
ataboy
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Greater London, UK
Posts: 198
Thanks: 36
Thanked 23 Times in 23 Posts
ataboy is on a distinguished road
Default Feedback on update

Everything seems to work well after the update. However:

1. Most of my vsps are now showing as "failed" even though they can receive inbound calls. (I can't check for outbound as these go directly through my 3102's gateways).

2. I can still dial into my voicemail even though I have disabled it. Is this how it should work?

ataboy
ataboy is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 03:42 PM   #3
244751
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Canada
Posts: 88
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 5 Posts
244751 will become famous soon enough
Default

The *500 was working a couple of hours ago for voicemail but now it appears I have to dial *010500 to access voicemail
244751 is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 06:47 PM   #4
guanacux
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guanacux is on a distinguished road
Red face mine does not work

I edit my sipura (SPA2102) and put us.voxalot.com instead of voxalot.com and when I dial *010123456 it gives me busy signals at *010 and if I just try to dial the extension (123456) it tells that the call could not be completed please try again.

I've checked my dial plans and tested *010123456 and it actually says it would go through voxalot. I even tested webcall with *010 numbers and it works...

Can anyone give me a tip, I am a fast learner...

Here is some info that may help for the analysis of my case:

Providers:
gizmo 17476629690 proxy01.sipphone.com Yes Failed [Edit] [Delete]
voipbuster guanacux1 voipbuster.com Yes Failed [Edit] [Delete]
gizmo_dad 17470126115 proxy01.sipphone.com Yes Failed [Edit] [Delete]

Dial plans
1 _0. 001${EXTEN:1} voipbuster Yes [Edit] [Delete]
2 _9. 1747${EXTEN:1} gizmo Yes [Edit] [Delete]

Thank you very much

Last edited by guanacux; 01-22-2007 at 07:02 PM.
guanacux is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 07:49 PM   #5
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by ataboy View Post
Everything seems to work well after the update. However:

1. Most of my vsps are now showing as "failed" even though they can receive inbound calls. (I can't check for outbound as these go directly through my 3102's gateways).

2. I can still dial into my voicemail even though I have disabled it. Is this how it should work?

ataboy
1. VSP registrations to my knowledge did not change in this upgrade. If you are still having problems PM me your 6 digit number and I will take a look.

2. Yes this is how it works.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 07:50 PM   #6
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by 244751 View Post
The *500 was working a couple of hours ago for voicemail but now it appears I have to dial *010500 to access voicemail
There was a problem with some of the proxies accessing voicemail from the VM server. This should now be resolved. Thanks for bringing it to our attention.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-22-2007, 07:57 PM   #7
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by guanacux View Post
I edit my sipura (SPA2102) and put us.voxalot.com instead of voxalot.com and when I dial *010123456 it gives me busy signals at *010 and if I just try to dial the extension (123456) it tells that the call could not be completed please try again.
Sounds like your Sipura is not configured for * prefixed numbers. Try calling just *600 (echo test)

Does your Sipura have a dial plan. What does it look like?
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 01-23-2007, 12:41 AM   #8
wycodreams
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 63
Thanks: 3
Thanked 9 Times in 3 Posts
wycodreams is on a distinguished road
Thumbs down many problems

What is happen it? , my calls are not connected, my suppliers are not registered, and when profit that registers, soon after becomes to unregister. no exist regularity. Please you work very fast in this transition.
is for we turn crazy
wycodreams is offline   Reply With Quote
Unread 01-23-2007, 12:37 PM   #9
mercator
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mercator is on a distinguished road
Default

same at this end. i use voipcheap and it does not allow for outbound calls most of the time. never had a problem before yesterday...

thanks for helping me out
mercator
mercator is offline   Reply With Quote
Unread 01-23-2007, 12:38 PM   #10
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by mercator View Post
same at this end. i use voipcheap and it does not allow for outbound calls most of the time. never had a problem before yesterday...

thanks for helping me out
mercator
Please provide more information on your problem. The more information you can provide the easier it will be to identify your problems.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
VoXaLot Release Notes - 20070227 martin Voxalot Support 31 03-25-2007 08:55 AM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 09:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.