Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Tips, Tricks & HowTo's

Voxalot Tips, Tricks & HowTo's Tips and Tricks for Voxalot

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-07-2006, 11:18 AM   #1
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,929
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default Nokia Support

VoXaLot has developed a workaround for the NAT issues surrounding the Nokia eSeries phone. If you are interested try these settings:

SIP Settings:

Profile name: VoXaLot
Service profile: IETF
Default access point: <for you to define>
Public user name: sip:xxxxxx@us.voxalot.com <- where xxxxxx is user VoXaLot user name. If you want to use the Australian cluster set to sip:xxxxxx@au.voxalot.com and for Europe set sip:xxxxxx@eu.voxalot.com
Use compression: No
Registration: Always on
Use security: No

Proxy server:

Proxy server address: sip:us.voxalot.com <- If you want to use the Australian cluster set to sip:au.voxalot.com and for Europe set sip:eu.voxalot.com

Note: Older version of firmware require IP addresses. If that is the case use:

Proxy server address: sip:64.34.163.35 <- For the Australian cluster use sip:202.60.75.46 and for Europe use sip:85.17.19.194

Realm: voxalot.com
User name: xxxxxx. <- where xxxxxx is user VoXaLot user name
Password: <your VoXaLot password>
Allow loose routing: Yes
Transport type: UDP
Port: 5060

Registrar server:

Registrar server address: sip:us.voxalot.com <- If you want to use the Australian cluster set to sip:au.voxalot.com and for Europe set sip:eu.voxalot.com
Realm: voxalot.com
User name: xxxxxx. <- where xxxxxx is user VoXaLot user name
Password: <your VoXaLot password>
Allow loose routing: Yes
Transport type: UDP
Port: 5060

Once the eSeries is registered, to test inbounds from any other phone dial any of the SIP Broker access numbers found here:

http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers

At the voice prompt, dial *010xxxxxx <- where xxxxxx is user VoXaLot user name

Your eSeries should ring.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.

Last edited by martin; 02-07-2007 at 01:55 PM.
martin is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to martin For This Useful Post:
191727 (11-12-2008), lolorama (09-14-2009)
Unread 09-08-2006, 04:29 AM   #2
e-series
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
e-series is on a distinguished road
Default

Worked like a charm! Are there any numbers I can use for outgoing test calls?
Thanks!!!
Everything starts with an E
http://www.e-series.org
e-series is offline   Reply With Quote
Unread 09-08-2006, 06:03 AM   #3
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,929
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Excellent!

You can dial any SIP Broker (sister service to VoXaLot), VoXaLot or ENUM number. Here are a few:

Echo Test: 600
SIP Broker Test Number: *266300
ENUM Number: 18005551212

You can also dial other VoXaLot members directly by dialling their 6 digit number.

Other SIP Broker numbers can be found here:

http://faq.sipbroker.com/tiki-index....hone%20Numbers

It's probably worth mentioning that this is only the tip of the iceberg . VoXaLot allows members to add other VoIP providers and define dial plans. This essentially allows the E-Series phones or any WiFi phone for that matter the ability to make VoIP calls from hotspots and WiFi networks to any detination phone (landlines, mobiles, VoIP etc).

For more details visit the tutorials here: http://www.voxalot.com/action/tutorials and read more about the service here: http://voip.wikispaces.com/VoXaLot
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.

Last edited by martin; 09-08-2006 at 07:11 AM.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 09-09-2006, 04:19 AM   #4
harrip
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
harrip is on a distinguished road
Default

Hi

I'm pretty new to this VoIP thing, but have followed the step by step instructions above and am able to receive calls fine to my E61. Cheers for the clear instructions.

However, making calls to the free numbers above does not appear to work. Can you advise, should I be just entering the numbers as written above or adding anything extra? When the call is made the phone displayes, for example, 600@voxalot.com briefly on the screen. The phone beeps a couple of times and then remains silent for a while before saying 'Connection Error'.

Any suggestions would be appreciated. Thanks.
harrip is offline   Reply With Quote
Unread 09-09-2006, 05:26 AM   #5
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,929
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Your right. Looks like you must set:

Proxy server address: sip:64.34.163.35 <-- instead of voxalot.com

Note: If members are closer to the Australian proxy then use these settings:

Proxy server address: sip:202.60.75.46
Registrar server address: sip:voxalot.com.au

All other settings whould remain as documented in the first post.

Edit: typo
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.

Last edited by martin; 10-03-2006 at 01:19 PM.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2006, 02:35 AM   #6
harrip
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
harrip is on a distinguished road
Default

Excellent - thank you. Works a treat.

I'm now setting up an account with mynetfone so I can use it for real outgoing calls. Can you advise, when you make a call, what format should the number be? For example, as default, my numbers are stored in my phone in the format +61212341234 - is that appropriate for Voxalot / sip?

Cheers,

Peter

Last edited by harrip; 09-10-2006 at 02:39 AM.
harrip is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2006, 03:12 AM   #7
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,929
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

You will need to add mynetphone as a provider within VoXaLot. Once added you can add a dial plan entry and have numbers passed to mynetphone in whatever format they need.

You can read how to do this in the VoXaLot tutorials. Let us know how you go.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2006, 05:16 AM   #8
jyavenard
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jyavenard is on a distinguished road
Default

Well, I can get it to register if my nokia has a public IP address. But behind a NAT gateway it will fail to register...

Some problems as I've had registering with my asterisk server
jyavenard is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2006, 07:48 AM   #9
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Does the phone have a facility to enter a STUN server at all?
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2006, 08:35 AM   #10
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,929
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

@jyavenard the settings should work and handle NAT traversal for most firewalls. What firewall are you attempting access through?
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.