Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Polski Support Voxalot

Polski Support Voxalot Pomoc, porady i opinie o Voxalot w jezyku polskim.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-23-2007, 06:31 PM   #1
valdman
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
valdman is on a distinguished road
Default [Inni operatorzy] sygnal zajetosci gdy dzwoni sie na voxalot

Witam,
skonf. voxalot, mozna z niego dzwonic, lecz nie odbieram rozmow

mam 4 operatorow
halonet, actio, alekontakt i klon betamaxu VD

moge dzwonic przez VD, oraz dzwonic na numery 0800xxxxxx przez actio.
w statusie mam Registered przy pl opach. przy VD mam failed ale mozna dzwonic.
niestety nie mozna sie dodzwonic na nr pl opow. jest sygnal zajetosci.
gdzie popelnilem blad jak to poprawic
z gory dziekuje za odp.

pozdrawiam
valdman is offline   Reply With Quote
Unread 06-24-2007, 07:50 AM   #2
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Na VoipDiscounte mam u siebie nastawiony SIP server:
194.221.62.198
i dziala bez problemu.
Actio mam rownierz podlaczone pod Voxalota i dziala w obydwie strony bez zarzutu.
Czy masz wlaczony:
Active - Yes?
przy opach od ktorych masz numerki?
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 06-27-2007, 04:42 PM   #3
valdman
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
valdman is on a distinguished road
Default

VD mam na 194.120.0.198 dziala ok
Actio raz działa raz nie dzis rano dzwonilem mozna sie bylo dodzwonic, teraz mam sygnal zajetosci
alekontakt nie dziala od poczatku
mam active ustawione na yes
sip register na yes
sip actio i alekontaktu wg zalecen actio i alekontaktu
login i haslo jest ok.
valdman is offline   Reply With Quote
Unread 06-27-2007, 08:49 PM   #4
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Czy probowales zmieniac sip serwer?
Jaki masz wpisany?
Ja smigam na:
eu.voxalot.com
I jak narazie dziala wprawie wszystko co mam podlaczone, oprocz Sipgate.
Z polskich mam Actio, Freeconet, Omnifon, Tanifon, HaloSwiat, IPcall i kilka innych zagranicznych.
Jezeli swoich operatorow masz nakonfigurowane bezposrednio na bramce to czy sie dodzwonisz?
Na ile sekund masz nastawiony czas obnowienia polaczenia za NATem? (mialby byc w przedziale 30 - 60 sekund)
Andy534 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Andy534 For This Useful Post:
valdman (06-28-2007)
Unread 06-27-2007, 10:50 PM   #5
valdman
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
valdman is on a distinguished road
Default

jak skonf. alekontakt i actio na xlite to dzialaja oba.
jak przez voxalot nie mozna sie dodzwonic
przy alekontakt jest dlugo cisza pozniej sygnal zajetosci
jak przez actio odrazu sygnal zajetosci
a tak to wyglada Na forum, bloga i aukcje: avatary, zdjęcia, pliki galerie, hosting i przechowywanie - voila!pl
Register Expires: 600 bramka pap2
z gory bardzo dziekuje za pomoc
pozdrawiam
valdman is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2007, 08:24 AM   #6
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Wstepnie zauwazylem ze masz nastawiony preferowany kodek 723. Spubowalbym z 726 albo 729 ewentualnie alaw, ulaw.
From Domain u Actia ja mam:
actio.pl (bez sip. na poczatku)
Musze sie przyznac ze po moich ostanich doswiadczeniach sam zwatpilem ze rozumie niektorym nastawieniam.
Dlatego ostanio pomogla u mnie metoda "Macajewa", czasami nielogiczne dopisywanie niektorych nastwien.
W Twoim przypadku sprubowalbym wypelnic "Outbound Proxy" - eu.voxalot.com i potwierdzic YES w okienku obok.
Register expires bym sprubowal na 30 az 60 sekund.

Jakie masz statusy przy wprowadzonych operatorch na Voxalote?
Zazwyczaj dosc dlugo sie czeka na zmiane statusu niekiedy ponad 5 minut, tak zeby Ciebie to niemylilo.
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2007, 03:04 PM   #7
valdman
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
valdman is on a distinguished road
Default

w nocy działał actio i alekontakt
teraz działa mi tylko alekontakt i VD
na actio mam nr zajęty.
tu jest link z moimi ustawieniami Na forum, bloga i aukcje: avatary, zdjęcia, pliki galerie, hosting i przechowywanie - voila!pl
jest możliwość by dzwonić przez voxalot za pomocą VD i był pokazywany mój nr?
skonf. VD zweryfikowałem swój nr i powinien pokazywać nr a nie pokazuje.


ps wczoraj pisalem podobny post i dziś juz go nie było
dlatego piszę go ponownie, nie wiem dlaczego skasowano wcześniejszego posta.
valdman is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2007, 03:30 PM   #8
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Patrze i nic niewidze aby cos bylo wymazane w tym watku. Przynajmniej nic niewiem na ten temat :-(

Prezentacja numeru o ktorej wspominasz to niejest wedlug mnie problem VoXaLoTa ale operatora przez ktorego dzwonisz.
Przed chwila kontrolowalem. Korzystajac z Ha-loo podpietego pod VOXa przesyla bez problemu moja przezentacje.
Jak to wyglada u Ciebie sytuacja gdy dzwonisz z Betamaxowego softfonu? Czy prezentacja jest przekazywana?
Niewiem jaka weryfikacje numeru nasz na mysli w Betamaxie? Ja mam wrazenie ze to sie odnosi tylko do podpisow przy wysylaniu SMSow.

Ponownie przegladajac Twoje zrzuty zauwazylem ze masz taki sam Pattern w Voxie dla dwoch pozycji.
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 06-29-2007, 10:47 PM   #9
tomek
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tomek is on a distinguished road
Default

Jedna sprawa jeszcze: zwróć uwagę na to, czy nie masz błędnie ustawionego call forwarding. Najlepiej nie używaj tego, jeśli rejestrujesz voxalota w swojej bramce voip, bo błąd w adresie w tym miejscu może się objawiać tym, czego doświadczasz.
Pozdrowienia,
Tomek
tomek is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
Which VoXaLot services are B2BUA? v164 Voxalot Support 6 07-23-2007 01:48 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 03:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.