Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-09-2008, 08:25 PM   #1
sleek
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 54
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
sleek is on a distinguished road
Default Simplistic dial plan issues.

Hi there. New to voxalot.

I have a very simple task.

I would like enable two outbound providers without registration that is. Gizmo5 and Webcall.com. The simple menu which asks for "begin with" doesn't work afterwords.

I'd like to dial 2 and 1 747 xxx xxxx for call out via gizmo and 2 00 x xxx xxx...for internation calling.

That simple. I can't seem to enable out bound calls via the two providers.

What should the configs be ?
sleek is offline   Reply With Quote
Unread 12-09-2008, 11:03 PM   #2
DracoFelis
 
DracoFelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 188
Thanks: 4
Thanked 64 Times in 41 Posts
DracoFelis is a jewel in the roughDracoFelis is a jewel in the rough
Default

Perhaps the FAQ entry will help:

Configuring Smart Call (Dial Plan) Settings - Voxalot FAQ
DracoFelis is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DracoFelis For This Useful Post:
sleek (12-10-2008)
Unread 12-10-2008, 10:20 AM   #3
sleek
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 54
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
sleek is on a distinguished road
Default

sleek is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2008, 10:18 PM   #4
DracoFelis
 
DracoFelis's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 188
Thanks: 4
Thanked 64 Times in 41 Posts
DracoFelis is a jewel in the roughDracoFelis is a jewel in the rough
Default

DracoFelis is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DracoFelis For This Useful Post:
martin (12-14-2008)
Unread 12-13-2008, 12:24 PM   #5
sleek
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 54
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
sleek is on a distinguished road
Default ?

sleek is offline   Reply With Quote
Unread 12-13-2008, 09:39 PM   #6
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

emoci is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to emoci For This Useful Post:
martin (12-14-2008), sleek (12-14-2008)
Unread 12-14-2008, 11:17 AM   #7
sleek
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 54
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
sleek is on a distinguished road
Default

For very moronic reasons, in my head swirled the idea that I had to craft a dial plan with one single entry per VSP multiple dial plan variables for different purposes, that idea gave me a slew of headaches. DracoFelis made vigorous attempts to explain that to me, now it makes perfect sense and I've been able to produce the dial plan rules I desire.

Thank you emoci for this little tip and a very special thanks to DracoFelis, who has been going trough this with me via PM

I'm beginning to love Voxalot (alot)
sleek is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 04:05 PM   #8
sleek
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 54
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
sleek is on a distinguished road
Default cid

One side question,

What happened to the caller ID? When I set up field From User: as my Sipphone number 1747xxx-xxxx or my IPKall number the caller ID had been working fine until today. Now when I dial a US phone number with either my Gizmo5 or IPKall number as "From User" aka caller ID I get fast busy signal. When the number is removed the call goes trough, but shows as unknown caller and some people are reluctant to answer.

Can anyone elaborate?
sleek is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 10:59 PM   #9
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by sleek View Post
One side question,

What happened to the caller ID? When I set up field From User: as my Sipphone number 1747xxx-xxxx or my IPKall number the caller ID had been working fine until today. Now when I dial a US phone number with either my Gizmo5 or IPKall number as "From User" aka caller ID I get fast busy signal. When the number is removed the call goes trough, but shows as unknown caller and some people are reluctant to answer.

Can anyone elaborate?
I assume you were setting this caller ID for calls going out with Weba (correct)?

Does Weba support this process (setting outgoing caller ID....)? I assume if it was working before with VoXalot, it should still be able to work now...

If Weba has some sort of verification process to allow you to set the Caller ID allowable check to see that it is completed properly...

Also be careful of the format you're entering in From User (eg. with BetaMax for example I need to enter 1+Number for it to work properly...)

So, all in all, the dial plan itself should not interefere with outgoing CID, has anything else changed from before, when it was working?
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 12-16-2008, 02:01 PM   #10
sleek
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 54
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
sleek is on a distinguished road
Default

Actually, Webacall won't allow placing your own Caller ID and no information is available on their web site regarding this matter. Any attempt to modify the caller ID on their server results in failed call.

I was however talking about Gizmo/Sipphone. For atleast two days I was able to place both my 1747-Gizmo5 number as well as my 206-IPKall number and they both worked as outbound caller IDs, now when call is initiated and numeric caller ID is placed, fast busy tone is returned. I suppose using IPKall number as ID might be a problem for Sipphone, but they won't even allow me to have my own number which is linked to the username, that is to say even 1747.... isn't allowed and calls fail.

I wonder what is source of the issue and how come it worked for a few days prior?

UPDATE:
After adding the "+" sign in front of 1-206-xxx-xxxx Gizmo5 now shows the CID as the IPKall number. I wonder how long will that last?

Last edited by sleek; 12-16-2008 at 03:53 PM.
sleek is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dial plan and various problems 800793 Voxalot Support 6 11-19-2007 01:05 PM
[EU Server] Dial Plan & ATA Issues Lanh Voxalot Support 8 02-17-2007 07:25 AM
Dial plan problems with FaktorTel and VoXaLoT Hally Voxalot Support 1 01-06-2007 09:21 AM
Norway toll free number dial plan ? shezad Voxalot Support 1 11-11-2006 12:09 AM
dial plan help please muzzza Voxalot Support 0 09-01-2006 11:38 AM


All times are GMT. The time now is 05:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.