Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Polski Support Voxalot

Polski Support Voxalot Pomoc, porady i opinie o Voxalot w jezyku polskim.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-28-2007, 02:21 PM   #11
agatus
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
agatus is on a distinguished road
Default

Dzięki ANDY534

Ze mną już testowali na FREECONECIE, trzeba wiec czekać jak piszesz ale dlaczego u Ciebie chodzi wszystko jak należy a u mnie nie. zalogowałem jeszcze na voxalot innego provajdera: easycall. Tem tez mam jeden numer i tez nie dziala tzn. dalej sie nikt nie moze dodzwonic do mnie na TC-300
agatus is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2007, 03:10 PM   #12
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Jak testujesz TC-300 powylaczaj wszystko inne co moze byc zwiazane z Voipem (naprzyklad softfony). Jezeli masz wiecej urzadzen tak potem trzeba przekonfigurowac niektore porty.
Z jakiego kodeka korzystasz?
Czy w konfiguracji telefonu niemasz jakis pozostalosci po T-Comie?
Jeszcze staram sie siegnac pamiecia jakie zmiany zrobilem u siebie.
W nastawieniach telefonu (Setings) utworzylem swoj profil.
Przejrzyj dokladnie nastawienia czy niemasz w jakis sposob zablokowane rozmowy przychodzace?
Preferred network mam WLAN preferred
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 06-28-2007, 11:33 PM   #13
agatus
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
agatus is on a distinguished road
Default

ANDY

Kurde balans - CHODZI

Wiesz co zrobiłem żle?
Po wgraniu nowego softu, który nie obsluguje kodeka G.729 - a na voxalocie był zaznaczony właśnie ten kodek - zmieniłem na 726 i zatrybiło wszystko i chodzi tak jak chce. Po jakimś czasie jednak sie rozłącza i potem mimo, że jestem zalogowany do voxalot, to gdy ktoś do mnie dzwoni aparat milczy. Dopiero jak ręcznie spowoduje ponowne zalogowanie do voxalot to działa. Dzięki bardzo za pomoc i za podtrzymywanie na duchu i w cierpliwości. Życzę sobie Tobie i wszystkim używającym ten telefon aby jak najszybciej FREECONET rozwiązał problem z dzwonieniem i z tymi brakującymi regułami i żeby dogadał się jak najszybciej z BETAMAX-em w sprawie darmowych rozmów - wiadomo o co chodzi. Na chwile obecną rozwiązanie z voxalotem jest najlepsze. pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego

(Kurde blade - ciesze się że chodzi)

Last edited by agatus; 06-28-2007 at 11:35 PM.
agatus is offline   Reply With Quote
Unread 06-29-2007, 08:30 AM   #14
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Ciesze sie ze udalo sie przynajmniej czesciowo rozwiazac problem.
Ale to jeszcze Tobie przeciez niedziala! :-)
Zerknij, ewentualnie zmien nastawienia w telefonie:
-WLAN
-SIP Setings
-Register period
tutaj nastaw czas od 30 do 60 sekund i mialo by trybic bez problemu.

Agatus, gdybys uwazniej czytal :-) co napisalem w pierwszej wypowiedzi, w szczegolnosci porownal nastawienia telefonu, problem by byl rozwiazany duzo wczesniej :-)

P.S. Jezeli jakis post Tobie pomoze w rozwiazaniu problemu to na tym forum dziekuje sie (dobrowolnie) z ikonka (przyciskiem) pod postem :-)
Andy534 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Andy534 For This Useful Post:
agatus (06-29-2007)
Unread 06-30-2007, 06:29 PM   #15
artlon
 
artlon's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK - Wloclawek, PL
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
artlon is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to artlon
Default

Panowie gratuluję rozwiązania problemu i w związku z tym szukam już TC300 na ebayu
__________________
artlon is offline   Reply With Quote
Unread 07-03-2007, 07:12 PM   #16
agatus
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
agatus is on a distinguished road
Default poczta głosowa

czy można tak skonfigurować pocztę głosową na voxalot zęby włączała się gdy nie jestem zalogowany ?
agatus is offline   Reply With Quote
Unread 07-05-2007, 02:34 PM   #17
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Niewiem co masz dokladnie na mysli?
Aby otrzymywal mailem wiadomosc:
1-o kazdym przerwanym logowaniu bez wzgledu na to czy ktos dzwonil albo nie?
2- o tym ze ktos dzwonil jezeli niebyles zalogowany
__________________
Work - Gigaset C450 IP, Linksys 942 soft 6.1.3(a)
Home - Fritz!Box 7050, TC-300 GSM / WiFi, Linksys 942
VoXaLot, FreeConet, MySipSwitch, Betamax
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 07-05-2007, 06:06 PM   #18
agatus
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
agatus is on a distinguished road
Default

Chodzi mi o drugi przypadek
agatus is offline   Reply With Quote
Unread 07-05-2007, 06:34 PM   #19
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Jezeli bede mial jutro chwilke czasu dla siebie w pracy to przetestuje. Bo teraz niemam jak wylaczyc telefonu ktory mam zawieszony na na tym samym loginie w firmie.
Ogolnie wiem ze przychodza maile jak nieodbiore telefonu ale czy to tak samo dziala jak jestem niezalogowany to nieexperymentowalem. Za krotko korzystam z VOXa a na to co potrzebuje to az na male wyjatki wprawie zawsze dziala :-)
__________________
Work - Gigaset C450 IP, Linksys 942 soft 6.1.3(a)
Home - Fritz!Box 7050, TC-300 GSM / WiFi, Linksys 942
VoXaLot, FreeConet, MySipSwitch, Betamax
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 07-06-2007, 07:06 AM   #20
agatus
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
agatus is on a distinguished road
Default

Oprócz maili można jeszcze wykręcić *500 i odsłuchać wiadomości oraz je wykasować (polecam bo może się zapchać skrzynka). ja testowałem tę funkcję bez zalogowania i chyba się nie da ale czekam na podpowiedzi mądrzejszych ode mnie. pozdrawiam
agatus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NTL Voip quality survey trottm Voxalot Support 5 05-14-2007 06:42 AM
Theoretically Voxalot could steal all our VoIP minutes mgoebel Voxalot Support 6 04-16-2007 03:51 AM
Not Registered for one week - Voxalot SIP Settings for VOIP Providers cristojc Voxalot Support 2 09-17-2006 07:00 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 09:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.