Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot General

Voxalot General Voxalot discussion, tips, tricks and suggestions. Talk about them here.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-22-2010, 09:57 PM   #1
ozimarco
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Lower Chittering, about an hour from Perth, Western Australia
Posts: 229
Thanks: 61
Thanked 42 Times in 28 Posts
ozimarco is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to ozimarco
Default Support for G722 HD wideband codec

Now that more and more devices, such as AVM's Fritz!Box and the Gigaset IP phones, are coming onto the market that support the G722 codec, does Voxalot have any plans to support this desirable codec in the foreseeable future?

For those who don't know, provided enough bandwidth is available, this high-definition wideband codec provides superior call quality, better than PSTN. It can only be used if you have the right equipment and if your VSP supports it.

Hopefully, as more users realise just how good call quality can get, they will be applying some pressure on manufacturers and VSPs to support this codec. As calls will increasingly be carried over high bandwidth IP connections rather than PSTN, the use of a high definition codec becomes more appealing.
__________________
ISP: Internode Easy Reach 60: 60GB for AUD60
VSPs: Pennytel and others via SIPSorcery
Hardware:
Billion 7800VDPX + Siemens Gigaset A580IP and Yealink T22P.

Last edited by ozimarco; 12-26-2010 at 10:38 AM.
ozimarco is offline   Reply With Quote
Unread 02-14-2011, 08:58 AM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Voxalot supports g722 passthrough i.e. if your VoIP device supports g722 and you are calling another VoIP device directly (via Voxalot e.g. *010 etc) that also supports g722 and both are configured correctly, the calls will connect using this Codec.

At the moment we do not support g722 when connecting to downstream voice service providers.

I will look into the viability of doing so and advise.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to martin For This Useful Post:
ozimarco (02-14-2011)
Unread 08-13-2011, 12:18 AM   #3
dipac
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 4 Posts
dipac is on a distinguished road
Default

Hi there,

Any update on this?

Thanks!
dipac is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does Voxalot have support????? toolio Voxalot Support 3 06-04-2010 03:23 PM
Does Voxalot support the NORTEL H.264 IP 1535 (NTEX02BAE6) SIP VIDEO PHONE? richard Voxalot Support 1 06-03-2010 04:37 AM
Getting fed up with this service... no support dinky Voxalot Support 5 02-28-2010 11:42 PM
Sipbroker e164.org support on a Billion 7402vgp... heatray SIP Broker Support 6 10-09-2008 09:09 AM
eSeries STUN Support (VoIP Client 2.x) patos Voxalot Support 11 04-12-2007 12:04 PM


All times are GMT. The time now is 10:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.