Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Polski Support Voxalot

Polski Support Voxalot Pomoc, porady i opinie o Voxalot w jezyku polskim.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-05-2007, 02:39 PM   #1
Bogdan
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bogdan is on a distinguished road
Default Jak poprawnie ustawić Call Forwarding na URI?

czy możliwe jest ustawienie callforwarding na przykład na taki URI:

sip:user@sip.voipdiscount.com

Próbowałem to zrobić przez wpisanie adresu URI w formie jak powyżej ale nic z tego.
Otrzymuję sygnał zajętości zamiast przekierowania. Czy ktoś wie jak powinna być poprawnie ustawiona ta usługa?
Bogdan is offline   Reply With Quote
Unread 09-05-2007, 05:33 PM   #2
artlon
 
artlon's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: London, UK - Wloclawek, PL
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
artlon is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to artlon
Default

Witam, spróbuj przekierować na numervoxalot@eu.voxalot.com jeśli oczywiście korzystasz z serwera europejskiego. Daj znać czy rozwiązuje to problem.
Pozdrawiam.
__________________
artlon is offline   Reply With Quote
Unread 04-13-2008, 03:26 PM   #3
Andy534
 
Andy534's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bratislava
Posts: 28
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 3 Posts
Andy534 is on a distinguished road
Default

Czesc Bogdan,
z jakiego pakietu Voxalot korzystasz?
Bo jezeli masz Free to niema mozliwosci przyjecia rozmowy przychodzacej. I dlatego mozesz miec zajetosc.
__________________
Work - Gigaset C450 IP, Linksys 942 soft 6.1.3(a)
Home - Fritz!Box 7050, TC-300 GSM / WiFi, Linksys 942
VoXaLot, FreeConet, MySipSwitch, Betamax
Andy534 is offline   Reply With Quote
Unread 10-15-2008, 10:53 PM   #4
kacper
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Warszawa, PL
Posts: 6
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
kacper is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Bogdan View Post
czy możliwe jest ustawienie callforwarding na przykład na taki URI:

sip:user@sip.voipdiscount.com

Próbowałem to zrobić przez wpisanie adresu URI w formie jak powyżej ale nic z tego.
Otrzymuję sygnał zajętości zamiast przekierowania. Czy ktoś wie jak powinna być poprawnie ustawiona ta usługa?
Witam,

Jest możliwe tylko, że robimy to inaczej W HANDLE LOGIC robisz:


CONNECT TO: PHONE NUMBER
PHONE NUMBER: Twój betamaksowy login (np: franio)
PROVIDER: dowolny provider betamaksowy (nie musi być ten, na którym zakłądałeś swoje konto franio, ale oczywiście musi być zdefiniowany wcześniej w VOICE SERVICE PROVIDERS).

U mnie to działa
kacper is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free DID Numbers, Free Voip Calls, & more Voip Info amroe Voxalot General 54 01-13-2014 09:11 AM
Provider Registrations and Call Forwarding - is VoXaLot support really needed? v164 Voxalot Support 2 07-07-2007 05:25 AM
call forwarding problem ramsudhir143 Voxalot Support 3 06-23-2007 08:29 PM
Important - Call forwarding and Voice Mail Tony Voxalot Support 4 03-07-2007 09:16 PM
Call forwarding shezad Voxalot Support 9 01-09-2007 03:27 AM


All times are GMT. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.