Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-14-2007, 05:58 PM   #1
juancarlos
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 87
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 8 Posts
juancarlos is on a distinguished road
Default Betamax/Finarea again blocking voxalot ?

It stopped working for me. It works ok with other providers.

Sorry now it works again

But I am almost sure it went out for some minutes.

Last edited by juancarlos; 04-14-2007 at 06:06 PM.
juancarlos is offline   Reply With Quote
Unread 04-16-2007, 05:50 PM   #2
acierinox
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 8
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
acierinox is on a distinguished road
Default

it's ok i have encountered the same, you aren't going insane. all outgoing with voipcheap via eu.voxalot.com were giving the busy tone. i switched to the au server, which worked, then 5 mins later back to eu and that also worked!
acierinox is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 08:20 AM   #3
RichieB
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
RichieB is on a distinguished road
Default

I just had the same experience with eu.voxalot.com. Switched to us.voxalot.com and all is fine. Strange thing is that incoming calls to sip.ritstele.com were going straight to the Ritstele voicemail, even though both Voxalot and Ritstele showed the account to be on register. Those calls also work now I'm on us.voxalot.com. Could it be a problem with the eu.voxalot.com cluster?
RichieB is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 09:40 AM   #4
trolleystad
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
trolleystad is on a distinguished road
Default

Same here. This morning the eu server was working fine, now all calls that are routed through my voipbuster account are blocked. Switched both my and my parents account to the us server and all is fine again.

Damn betamax
trolleystad is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 02:11 PM   #5
roberthuang
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 30
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
roberthuang is on a distinguished road
Default

VoipBusterPro blocked us.voxalot.com and VoipStunt blocked au.voxalot.com this morning. I had to change the server back and forth.
roberthuang is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 08:03 PM   #6
trolleystad
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
trolleystad is on a distinguished road
Default

Well, we just have to wait till Martin gets back on the forums. Maybe he'll come faster if we all start to scream and yell and jump out of frustration :P
trolleystad is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 08:12 PM   #7
juancarlos
Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 87
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 8 Posts
juancarlos is on a distinguished road
Default

mine is working at the moment


However i have experienced now 2 short outages of some 10 minutes. of wich 1 I can confirm All was blocked not only me but also my friends. so it must have been general

For example I try to use Pbxes with Voxalot and I heard the tipical voice "all circuitrs are busy" which means that betamax is still blocking pbxes. For me is fine as I dont use pbxes. I was just curious to see what it was

But when I try to use again voxalot I got a busy tone (like blocked) for 15 minutes until it came back to normal again by itself.

So it looks as the system gets stuck for some time ?

Last edited by juancarlos; 04-17-2007 at 08:17 PM.
juancarlos is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 08:55 PM   #8
prioryc
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
prioryc is on a distinguished road
Unhappy

Since the Betamax change I have noticed a problem with outgoing calls through a single voipcheap account from both my home and office.
It would appear that Betamax are possibly using the originating IP address to limit outgoing calls from single IP Addresses but have incorporated a timeout to allow for dynamic IP address changes.
What I get is "503 Unauthorised" if either:
1) was making a call just before my ADSL line drops and I try to make another as soon as the link is re-established
2) My wife makes a call from home just before I make a call from the office (2 different ADSL links & IP Addresses)
In both cases it seems to take a few minutes before another outgoing call can be made from the alternate IP Address.
Unfortunately even having a second voipcheap account will not completely solve this issue because one of my ADSL lines is at it's limits and does drop off fairly often.
If this is the the cause then I must admit it has already been rather annoying.

Last edited by prioryc; 04-17-2007 at 08:57 PM. Reason: clarity
prioryc is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 09:07 PM   #9
haifischjunge
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Vienna, Austria
Posts: 56
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 4 Posts
haifischjunge is on a distinguished road
Default

on the betamax pages the smallprint says: Max 300 minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address.

as they are tracking the usage per user account i dont know what this sentence means, but perhaps some policy with this additional unique ip tracking is causing all this trouble.
haifischjunge is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2007, 09:16 PM   #10
wilsonhlacerda
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 10 Posts
wilsonhlacerda is on a distinguished road
Default

I'm using voipbusterpro via US cluster to call Brazil with no problem.
wilsonhlacerda is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
SPA to Voxalot REDIRects? Tslam Voxalot Support 12 11-17-2009 08:25 PM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
SipBroker: VoXaLot -> Betamax/Finarea e Betamax/Finarea -> VoXaLot pranzo Voxalot Supporto Italia 2 02-27-2007 06:51 PM


All times are GMT. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.