Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-28-2009, 09:34 PM   #1
grenadine
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
grenadine is on a distinguished road
Default No inbound calls from registered provider

Hello,

I have voxalot registered to a provider 3starsnet which has my DID.

C450IP <----> voxalot <----> 3starsnet.com (DID)

This has been working fine for weeks, since today I am not receiving calls.

Callers to my DID get "the person at extension .. is not available"
Callers to my voxalot number get through and all works fine.

On the voxalot web I can see that 3starsnet is active and registered.
I tried unregistering and re-registering, no change.

On the call log of 3starsnet I can see the failing incoming call
On the call log of voxalot I cannot see it

What is happening and how can I fix this?

thanks
grenadine is offline   Reply With Quote
Unread 07-01-2009, 05:42 AM   #2
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by grenadine View Post
Hello,

I have voxalot registered to a provider 3starsnet which has my DID.

C450IP <----> voxalot <----> 3starsnet.com (DID)

This has been working fine for weeks, since today I am not receiving calls.

Callers to my DID get "the person at extension .. is not available"
Callers to my voxalot number get through and all works fine.

On the voxalot web I can see that 3starsnet is active and registered.
I tried unregistering and re-registering, no change.

On the call log of 3starsnet I can see the failing incoming call
On the call log of voxalot I cannot see it

What is happening and how can I fix this?

thanks

I would check the following:

1. If you register with 3starsnet.com directly via the ATA (no VoXalot involved) can you receive calls then?

2. If it works above then try this:
-Edit 3Starsnet in VoXalot and change the password to the wrong password
-This will cause it to fail
-Now turn SIP Register to No
-Wait for a while...ideally until the satus changes from 'Failed' to '-'
-Now go back to edit the provider, enter the correct password and re-enable SIP Registration
-Wait until it shows registered and test...

3. As for not seeing it in the VoXalot logs...unfortunately the VoXalot logs only show outgoing calls ...not incoming...so you wouldn't see it in the VoXalot logs even if it was working...
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 08-03-2009, 01:05 PM   #3
caiman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
caiman is on a distinguished road
Default

Hi Emoci,

thanks for your answer. Responding for grenadine now...

Quote:
Originally Posted by emoci View Post
1. If you register with 3starsnet.com directly via the ATA (no VoXalot involved) can you receive calls then?
yes, using the same password

Quote:
Originally Posted by emoci View Post
2. If it works above then try this:
-Edit 3Starsnet in VoXalot and change the password to the wrong password
-This will cause it to fail
-Now turn SIP Register to No
-Wait for a while...ideally until the satus changes from 'Failed' to '-'
-Now go back to edit the provider, enter the correct password and re-enable SIP Registration
-Wait until it shows registered and test...
done that, it stayed several minutes on "Auth sent" then back to "Failed".
I have even deleted the provider and entered it again, still "Failed"

Quote:
Originally Posted by emoci View Post
3. As for not seeing it in the VoXalot logs...unfortunately the VoXalot logs only show outgoing calls ...not incoming...so you wouldn't see it in the VoXalot logs even if it was working...
Understood, thanks.

I wonder how I can troubleshoot this further, would 3starsnet be blocking registrations from voxalot? I have been working for months...
caiman is offline   Reply With Quote
Unread 08-04-2009, 05:59 PM   #4
shighfield
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 2 Posts
shighfield is on a distinguished road
Send a message via AIM to shighfield
Default

I was having similar problems where no incoming calls would ring my ATA anymore. I solved it by creating a single call fowarding rule:
1 Any Every - - Your Voxalot Number Yes

Now all works as expected again.
shighfield is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to shighfield For This Useful Post:
caiman (08-07-2009), emoci (08-05-2009)
Unread 08-07-2009, 10:53 AM   #5
caiman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
caiman is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by shighfield View Post
1 Any Every - - Your Voxalot Number Yes
shighfield, thanks for your answer! It gave me hope... but the result is the same with the default route set up.

C450IP is registered to voxalot and incoming calls to voxalot (via pstn gateway) work fine

voxalot is registered with 3starsnet, but calls to the 3starsnet DID lead to "the person at extention xxx is not available"
caiman is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2009, 03:05 AM   #6
shighfield
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 2 Posts
shighfield is on a distinguished road
Send a message via AIM to shighfield
Default

Caiman: Darn, was hoping that had it for you. If you ever do figure it out please let us know!
shighfield is offline   Reply With Quote
Unread 08-12-2009, 07:43 PM   #7
caiman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
caiman is on a distinguished road
Default

I have modified the çatch all' rule to divert incoming calls to voicemail or my mobile phone, it doesn't change the behavior: when I call the 3starsnet number I always get the message "the persion at extension xxx..."

Frustrating, as I have paid the premium voxalot subscription to be able to receive calls from 3starsnet.

Any hint about how to troubleshoot this further would be more than welcome...

thanks
caiman is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2009, 05:18 AM   #8
hongkongpom
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
hongkongpom is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by caiman View Post
I have modified the çatch all' rule to divert incoming calls to voicemail or my mobile phone, it doesn't change the behavior: when I call the 3starsnet number I always get the message "the persion at extension xxx..."

Frustrating, as I have paid the premium voxalot subscription to be able to receive calls from 3starsnet.

Any hint about how to troubleshoot this further would be more than welcome...

thanks
I'm having the same problem with my UK VSP Orbtalk. Bypass Voxalot & the ATA rings in with no probem when my Mum calls my DID.
Register with Voxalot using the same username/password and she gets a fast busy tone when she calls my DID.

I hope this can be resolved soon as I am also wasting my money!

hkp
hongkongpom is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2009, 12:58 PM   #9
caiman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
caiman is on a distinguished road
Default

Another test to confirm the problem:

I setup a "catch all" rule to forward all incoming calls to my mobile.

If I call my voxalot number using a PSTN access gateway, it works reliably.
If I call my 3starsnet DID, it fails (reliably too...)

This confirms the problem is on the leg between voxalot and 3starsnet.

I would use call fowarding if 3starsnet supported it, but they don't. That is why I took the premium account at voxalot in the first place.

Is there a way to obtain logs from that incoming call on the voxalot side?
caiman is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2009, 02:59 PM   #10
caiman
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
caiman is on a distinguished road
Unhappy

I have now asked the provider 3starsnet to forward all calls to the voxalot SIP URI and this works fine.

Too bad the voxalot registration did not do the trick.

Last edited by caiman; 08-28-2009 at 09:51 AM.
caiman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free DID Numbers, Free Voip Calls, & more Voip Info amroe Voxalot General 54 01-13-2014 09:11 AM
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Cannot receive calls through registered providers roman1 Voxalot Support 4 11-04-2008 09:16 PM
Vitelity Inbound Calls go to voice mail BigTex Voxalot Support 5 10-26-2007 11:50 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.