Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-16-2007, 07:37 AM   #1
946746
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
946746 is on a distinguished road
Default Is the Dial Plan Test Tool working or have I something wrong

I have MNF and PT as options. Mostly everything goes to MNF and Mobile calls to PT.

I have:
Pattern: _04XXXXXXXX
Replacement: ${EXTEN}
Provider: PT
Active: Yes
ENUM Lookup: 614${EXTEN:1}

When I do the Test for say: 0408123456
I get it will go via MNF. It should be PT
946746 is offline   Reply With Quote
Unread 07-16-2007, 07:46 AM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by 946746 View Post
I have MNF and PT as options. Mostly everything goes to MNF and Mobile calls to PT.

I have:
Pattern: _04XXXXXXXX
Replacement: ${EXTEN}
Provider: PT
Active: Yes
ENUM Lookup: 614${EXTEN:1}

When I do the Test for say: 0408123456
I get it will go via MNF. It should be PT
Hi,

The underlying logic for the test option has not changed. Best bet is to PM me your Voxalot account number.
.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 07-16-2007, 03:36 PM   #3
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Also if you have an MNF dial plan, with a blank String, with higher priority that this that could be the issue.

Set this at priority 1, and lower everything by 1, it should do the trick.
emoci is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to emoci For This Useful Post:
martin (07-16-2007)
Unread 07-16-2007, 09:49 PM   #4
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by emoci View Post
Also if you have an MNF dial plan, with a blank String, with higher priority that this that could be the issue.

Set this at priority 1, and lower everything by 1, it should do the trick.
As it turns out there was another rule kicking in. There was no issue with Voxalot.
.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to martin For This Useful Post:
946746 (07-17-2007)
Unread 07-17-2007, 12:44 AM   #5
946746
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
946746 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
As it turns out there was another rule kicking in. There was no issue with Voxalot.
.
Yes my plan below was incorrect (From Matt's - voipstuff.net.au >> Home, I have now swapped 40 as 20, and 20 as 40

Old Plan:
Priority Pattern Replacement Provider Active
10 _NXXXXXXX 08${EXTEN} MyNetFone Yes
20 _0NXXXXXXXX ${EXTEN} MyNetFone Yes
30 _1[38]00XXXXXX ${EXTEN} MyNetFone Yes
31 _1NXXXX ${EXTEN} MyNetFone Yes
40 _04XXXXXXXX ${EXTEN} PennyTel Yes
50 _0011. ${EXTEN} MyNetFone Yes
60 _121 ${EXTEN} MyNetFone Yes
61 _151 ${EXTEN} MyNetFone Yes
62 _181 ${EXTEN} MyNetFone Yes
63 _777 ${EXTEN} PennyTel Yes
65 _XXX. ${EXTEN} MyNetFone Yes
70 _20z. ${EXTEN:1} PennyTel Yes
71 _2[69]XXXXXXX 08${EXTEN:1} PennyTel Yes
80 _20011x. ${EXTEN:5} PennyTel Yes
999 _xxxx. ${EXTEN} MyNetFone Yes

I have also change line 10 to
10 _[69]XXXXXXX 08${EXTEN} MyNetFone Yes
as having the N in your dial plan, would catch the 2 when you try dialling a number beginning with 2 when trying to use Priority 70-80

Hmm, however I still can't get it to use PT when I add a 2 at the start in the "Dial Plan Test' Tool

I also have issues with some 13 numbers were I just get an engaged signal
946746 is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 01:40 AM   #6
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by 946746 View Post
Yes my plan below was incorrect (From Matt's - voipstuff.net.au >> Home, I have now swapped 40 as 20, and 20 as 40

Old Plan:
Priority Pattern Replacement Provider Active
10 _NXXXXXXX 08${EXTEN} MyNetFone Yes
20 _0NXXXXXXXX ${EXTEN} MyNetFone Yes
30 _1[38]00XXXXXX ${EXTEN} MyNetFone Yes
31 _1NXXXX ${EXTEN} MyNetFone Yes
40 _04XXXXXXXX ${EXTEN} PennyTel Yes
50 _0011. ${EXTEN} MyNetFone Yes
60 _121 ${EXTEN} MyNetFone Yes
61 _151 ${EXTEN} MyNetFone Yes
62 _181 ${EXTEN} MyNetFone Yes
63 _777 ${EXTEN} PennyTel Yes
65 _XXX. ${EXTEN} MyNetFone Yes
70 _20z. ${EXTEN:1} PennyTel Yes
71 _2[69]XXXXXXX 08${EXTEN:1} PennyTel Yes
80 _20011x. ${EXTEN:5} PennyTel Yes
999 _xxxx. ${EXTEN} MyNetFone Yes

I have also change line 10 to
10 _[69]XXXXXXX 08${EXTEN} MyNetFone Yes
as having the N in your dial plan, would catch the 2 when you try dialling a number beginning with 2 when trying to use Priority 70-80

Hmm, however I still can't get it to use PT when I add a 2 at the start in the "Dial Plan Test' Tool

I also have issues with some 13 numbers were I just get an engaged signal

You wanna change your priority as follows (using current priority numbers to show order)

40
50
60
61
62
63
80
70
71
31
20
30
10
65
999

I may have messed up too, but pretty much anything that can fit into another string has to take priority. Eg. _20z. can fit into _xxx., so _20z. must come before _xxx. Or _04x. can fit into _0nx. so _04x. must come first.
emoci is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to emoci For This Useful Post:
946746 (07-17-2007)
Unread 07-17-2007, 02:18 AM   #7
946746
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
946746 is on a distinguished road
Default

Looking at the old plan, would just changing:
40 before 20
65 after 80
be OK?
All there some other tricks I have missed??
946746 is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 02:26 AM   #8
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by 946746 View Post
Looking at the old plan, would just changing:
40 before 20
65 after 80
be OK?
All there some other tricks I have missed??
That may just do it.

However, once you change them and test, write down the number you are using to test for each rule.

Then you gotta look at each rule that seems to be broken, and which rule is taking over instead. Then go in and make changes as needed. Then test again. It is one of those trial/error things until you get it all right....
emoci is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 02:38 AM   #9
946746
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
946746 is on a distinguished road
Default

Thanks emoci

I will play with this over the next few days

Martin: I wonder in the 'Dial Plan Test' Tool you could add what Priority number was used. This would save a lot of trial/error, as emoci stated above.
946746 is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2007, 03:10 AM   #10
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by 946746 View Post
Thanks emoci

I will play with this over the next few days

Martin: I wonder in the 'Dial Plan Test' Tool you could add what Priority number was used. This would save a lot of trial/error, as emoci stated above.
Thanks, suggestion noted.
.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dial plan not working povlhp Voxalot Support 4 05-27-2007 08:42 PM
Norway toll free number dial plan ? shezad Voxalot Support 1 11-11-2006 12:09 AM
Dial plan for tool free number drhilbert00 Voxalot Support 4 11-07-2006 04:33 PM
dial plan help please muzzza Voxalot Support 0 09-01-2006 11:38 AM
Dial Plan not working wmp Voxalot Support 3 04-15-2006 07:04 PM


All times are GMT. The time now is 06:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.