Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-18-2007, 02:00 AM   #1
kheaver
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kheaver is on a distinguished road
Default Delay when other person answers

Hi all,

I've been using voxalot for a while with a number of voip providers, for the last week or so when I call someone they say there's a few seconds delay between when they pick up the phone and they hear my voice, after that its fine, its just the initial delay that's the problem.

Can anyone offer any advice as to what I should be looking at, I'm wondering if its a codec issue.

Regards,
Kim Heaver
kheaver is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2007, 05:15 AM   #2
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

I myself had this problem when I registered two difference devices (a Sipura ATA and the X-lite softphone) with the same Voxalot account. When that account would get called, not always but frequently, there would be a period of a couple seconds, around 2-3, of silence. It was inconsistent when this happened, and I think it only happened to the Sipura and not to X-lite, and I think it only happened when my DID was called and not when receiving a direct SIP URI call (from for example Gizmo Project).

I found this problem was corrected when I stopped X-lite from registering as well, and only let the Sipura register.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2007, 08:31 AM   #3
kheaver
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kheaver is on a distinguished road
Default

That may be it, I do have 2 devices registered, I'll turn 1 off and give it a go. Thanks for your prompt reply.

Regards,
Kim
kheaver is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2007, 12:37 PM   #4
kheaver
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kheaver is on a distinguished road
Default

I'm still having the delay problem when making calls.
I can hear the other end ringing, when the ringing stops there is about a 1 - 2 second delay, I always miss the other person saying Hello.

I've tried taking out all the codecs except 729a, but that didn't make any difference, I can't think of any change that I've made that may be causing this.

I don't know the how sip signaling works, what happens in the system when the other person picks up the phone.

I'm stuck using one of the crappy belkin (iinet) 4 port wireless routers, I'd like to ditch it but its the only one I can find that works with multiple number.

Regards,
Kim
kheaver is offline   Reply With Quote
Unread 03-30-2007, 12:23 AM   #5
kheaver
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kheaver is on a distinguished road
Default

I seem to have fixed the delay by turning off "Enable symmetric NAT handling".

Regards,
Kim
kheaver is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Person Unavailable??? sinko Voxalot Support 32 04-25-2007 01:55 AM
Web callback delay problem for Voipcheap trottm Voxalot Support 0 01-24-2007 05:51 PM
Web Callback Delay jpm Voxalot Support 10 10-13-2006 07:22 AM
4 to 5 Second Delay between Transfer (SIP Registration Service) richard Voxalot Support 2 06-03-2006 11:21 PM
Ideas how to improve service,call delay 554118 Voxalot Support 5 05-31-2006 08:51 PM


All times are GMT. The time now is 12:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.