Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-24-2009, 01:13 AM   #1
doctorh
Member
 
doctorh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 40
Thanks: 11
Thanked 5 Times in 4 Posts
doctorh is on a distinguished road
Default Audio problems calling *500

I have some friends with ATA's connected to Voxalot, and many have called me today that they do not have audio return when calling via Internet calls.

They are heard by the called party, but no audio from them to the calling party.

Now, when I ask them to test *500, almost 1/2 of the calls would not connect with Voxalot's voicemail.

Nothing has changed on their setup, but many are saying the same. This seemed to have started on Friday or Saturday.

My conclusion is that something has changed at Voxalot that makes 50% of the calls to *500 have no audio, when it was working 100% OK before.

Can you confirm whether anything has been changed that would cause this behaviour? Or suggest what the problem could be?

Again, all ATAs where working OK until this weekend, and now several are experiencing the same problem.

Thanks
DoctorH
doctorh is offline   Reply With Quote
Unread 02-24-2009, 04:09 PM   #2
gurlinux
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
gurlinux is on a distinguished road
Exclamation Same problem here

No audio whatsoever when calling *500

Furthermore, it is a one-way audio problem, as when calling other destinations I can't hear anything but the called party can hear me.

I have not changed anything in the ATA configuration, it just stopped working yesterday (23/Feb/09).
gurlinux is offline   Reply With Quote
Unread 02-26-2009, 12:55 PM   #3
doctorh
Member
 
doctorh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 40
Thanks: 11
Thanked 5 Times in 4 Posts
doctorh is on a distinguished road
Default Problem is not with the ATA, is with the service

Dear Voxalot people,

Please, take a look into these threads. Something happened last weekend that ruined Voxalot's service and users experience.

I'd hate to have to look for another provider. I've helped way many friends setting up ATAs and connecting to voxalot, and now everybody is calling me with the same problem. They cannot use the service anymore, and most of them would not even know how to post a thread.

It worked greatly until last Friday/Saturday.

Any help would be appreciated.

DoctorH
doctorh is offline   Reply With Quote
Unread 02-26-2009, 01:04 PM   #4
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Nothing has changed except the DNS (i.e. SRV records). However, just to be safe we have restarted the RTP proxies on all servers. Can you please confirm if this has addressed your problem?
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to martin For This Useful Post:
doctorh (02-26-2009)
Unread 02-26-2009, 01:09 PM   #5
doctorh
Member
 
doctorh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 40
Thanks: 11
Thanked 5 Times in 4 Posts
doctorh is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
Nothing has changed. However, just to be safe we have restarted the RTP proxies on all servers. Can you please confirm if this has addressed your problem?
Thanks Martin. I've changed my proxy from us.voxalot.com to eu.voxalot.com and worked 10 out of 10.

I'll change back to us.voxalot.com and let you know in some minutes.
doctorh is offline   Reply With Quote
Unread 02-26-2009, 01:12 PM   #6
doctorh
Member
 
doctorh's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 40
Thanks: 11
Thanked 5 Times in 4 Posts
doctorh is on a distinguished road
Talking Thanks Martin! It works now.

Quote:
Originally Posted by doctorh View Post
Thanks Martin. I've changed my proxy from us.voxalot.com to eu.voxalot.com and worked 10 out of 10.

I'll change back to us.voxalot.com and let you know in some minutes.


10 out of 10 with 2way audio now when calling *500.
It did fix it!

Thanks again,

DoctorH
doctorh is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to doctorh For This Useful Post:
gurlinux (02-26-2009), martin (02-26-2009)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Free DID Numbers, Free Voip Calls, & more Voip Info amroe Voxalot General 54 01-13-2014 09:11 AM
NO SOUND for Incoming Calls andrerio Voxalot Support 4 06-09-2011 09:28 PM
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
How about Voxalot working with calling cards ? shezad Voxalot Support 4 10-28-2007 08:48 PM


All times are GMT. The time now is 08:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.