Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-20-2007, 01:54 AM   #1
shezad
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 162
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
shezad is on a distinguished road
Default Voxalot port ?

Hi Martin

At my university in Norway they have blocked the ip port 5060, but they are allowing skype and port 80.

Is it possible to make voxalot work with differint port like 80 ? Im also using a Nokia N80 internet edition that works fine with voxalot, but when im at university i cant connect to it because its blocked
shezad is offline   Reply With Quote
Unread 02-03-2007, 11:23 AM   #2
179799
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
179799 is on a distinguished road
Default

My ISP blocked port 5060 too,
But every other ports is avaible.

A service like www.pbxes.com made ports 80-5060-5061 avaible to connect, and a lot of people use it only for this reason.
And i'm able to connect on port 5061 with my sip phone without any problem.

Voxalot is easier to use, is very fast but i cannot communicate with it, so is possible to open another port here at Voxalot....only one port and all my voip problem with my isp would be resolved.
179799 is offline   Reply With Quote
Unread 02-20-2007, 11:18 PM   #3
rybshik
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
Posts: 67
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
rybshik is on a distinguished road
Default

I have exactly the same request.

Martin, please make port 80 available for user's ATA registration with Voxalot !!!

Thanks a lot!
rybshik is offline   Reply With Quote
Unread 02-21-2007, 12:46 AM   #4
Jorge
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 36
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Jorge is on a distinguished road
Default

Quote:
A service like www.pbxes.com made ports 80-5060-5061 avaible to connect
I have had strange episodes of blocking during weekends. Last time it happened, I remembered what was written here. I tried pbxes first and since that actually worked, I tried changing Voxalot port and started working as well, like magic.
Jorge is offline   Reply With Quote
Unread 02-21-2007, 02:04 AM   #5
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

We are considering port redirects for:

4060
3060
2060

I dont think we will redirect port 80. Would the above be useful to most people in this situation?

Edit: We are now also re-directing port 80
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-21-2007, 03:16 AM   #6
ctylor
 
ctylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, BC
Posts: 296
Thanks: 94
Thanked 53 Times in 27 Posts
ctylor will become famous soon enough
Default

I think we should study what exactly the ISP or the University is doing when it is trying to block SIP. Is it only inbound 5060 being blocked, or outbound too? Doesn't the NAT port-shuffle tend to obfuscate the ports used anyway on the WAN side? Can't end users change their ATAs and IP phones from 5060 on the SIP port to something else? It would seem best to know how exactly universities and some ridiculous ISPs are blocking SIP before we can come up with effective workarounds.
ctylor is offline   Reply With Quote
Unread 02-21-2007, 09:19 PM   #7
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

We've seen this kind of blocking before. Essentially they block both inbound and outbound on 5060.

Changing the port settings within the ATA will help the inbound side of things, however VoXaLot and most providers listen on 5060 and if they are blocking outbound 5060, this affects registrations etc.

It is quite any easy change for us to redirect other ports, however we don't just want to open up a massive range. Members that are interested in this change please let us know whether my above post will cater for your needs.

Thanks.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2007, 07:52 AM   #8
shezad
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 162
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
shezad is on a distinguished road
Default

Im sitting at the University right now, and i cant get eyebeam software connected with voxalot.

This is my setting :

Display name: (voxalot account number)
User name : voxalot account number
Password : voxalot password
Authorizon user name : voxalot account number
Domain: us.voxalot.com

And it is hooked on register with domain

Sip listen port is on 5060

It would not registered

I got my voipbuster softphone innstalled on my machine and that is registered with my University and i can make calls out, but still wondering why i cant registered with voxalot ? Anyone got a clue ?

I tried with 4060, 3060 and 2060 nothing...... Are these port active or are going to be active ?
shezad is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2007, 08:56 AM   #9
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Quote:
Originally Posted by shezad View Post
Are these port active or are going to be active ?
No they are not active. My post was asking a question and we have not received any answer.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 02-23-2007, 12:10 PM   #10
shezad
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 162
Thanks: 9
Thanked 1 Time in 1 Post
shezad is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by martin View Post
We are considering port redirects for:

4060
3060
2060

I dont think we will redirect port 80. Would the above be useful to most people in this situation?
If this is no problemo for voxalot it would be nice to try these ports out, i wanted to test to see if it would work. I have also a Nokia N80 internet edition phone that would be nice to get active with voxalot from the University maybe the port open for 4060,3060 or 2060 will do the trick
shezad is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
Using a 2 port ATA with Voxalot jenalcom Voxalot Support 16 02-03-2007 06:37 AM
Outbound functionality without direct registration to Voxalot BJ_Abbott Voxalot Support 0 12-15-2006 04:10 PM


All times are GMT. The time now is 12:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.