Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot General

Voxalot General Voxalot discussion, tips, tricks and suggestions. Talk about them here.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-20-2008, 06:27 PM   #1
alykas236
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
alykas236 is on a distinguished road
Default Vonage & Voxalot

I signed up to the premium service and am having a nightmare getting vonage to work. Here is my setup:

1 justvoip line - works fine for outgoing

1 Vonage SoftPhone Line - works fine for outgoing, but when dialling my Vonage DDI, i get a message saying THE NUMBER YOU HAVE CALLED COULD NOT BE CONNECTED

I have set Call Connection to send all calls to my voxalot number.

Echo test works fine and i can use sipbrokers ezidial to call my voxalot number and it works fine.

I connect to voxalot using eyebeam 1.5 and eyebeam can connect no problem to vonage and receive incoming calls.

I have of course disabled the vonage account in eyebeam prior to setting it up in voxalot, so that there aren't two registrations.

Can anybody help???
alykas236 is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2008, 02:14 AM   #2
emoci
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,422
Thanks: 123
Thanked 369 Times in 282 Posts
emoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to allemoci is a name known to all
Default

Quote:
Originally Posted by alykas236 View Post
I signed up to the premium service and am having a nightmare getting vonage to work. Here is my setup:

1 justvoip line - works fine for outgoing

1 Vonage SoftPhone Line - works fine for outgoing, but when dialling my Vonage DDI, i get a message saying THE NUMBER YOU HAVE CALLED COULD NOT BE CONNECTED

I have set Call Connection to send all calls to my voxalot number.

Echo test works fine and i can use sipbrokers ezidial to call my voxalot number and it works fine.

I connect to voxalot using eyebeam 1.5 and eyebeam can connect no problem to vonage and receive incoming calls.

I have of course disabled the vonage account in eyebeam prior to setting it up in voxalot, so that there aren't two registrations.

Can anybody help???
What is likely happening is the following:

VoXalot is registering with Vonage,and asking them to send all calls to:
<Your 6 Digit VoXalot Number>@64.34.173.199 (this is the IP for the VoXalot US server)

Vonage is accepting the registration, but instead sending calls to:
<Your Vonage Number>@64.34.173.199

VoXalot does not recognize the Vonage number, which is likely longer than 6 digits, hence it replies with "THE NUMBER YOU HAVE CALLED COULD NOT BE CONNECTED"

There are a few providers that behave this way, so far that list includes:
Netvoip.ch
VoipMais
BroadVoice
megafone.hu
Oriunde.com
VBuzzer

All of the above providers, including Vonage, will work fine for outgoing calls, but not for incoming calls, unfortunately.

You have two alternatives:

1. PBXes.com offers a free account, where among others you can setup Inbound Routing by matching your username rather than your trunk name, and hence you can have calls sent to VoXalot that way, while keeping Vonage set up in VoXalot for outgoing only

2. Set up an account at MySipSwitch with the same username as the one you use for your Vonage registration, and then use MSS to register eith Vonage and deliver those calls to VoXalot...

For more background on this issue:
Quote:
5. Instances of Registered Providers sending traffic to the wrong destination
http://forum.voxalot.com/voxalot-sup...html#post15134
http://forum.voxalot.com/voxalot-sup...ease-help.html
http://forum.voxalot.com/voxalot-sup...d-calling.html

As such the following providers cannot be used to correctly receive incoming calls (these are the known ones):
Netvoip.ch
VoipMais
BroadVoice
megafone.hu
Oriunde.com

Last edited by emoci; 08-21-2008 at 02:17 AM.
emoci is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
VoXaLot not working with PBXes (VoXaLot as an extension of PBXes) wilsonhlacerda Voxalot Support 31 12-09-2007 02:30 PM
Does Vonage Softphone work with Voxalot Benjamin Voxalot Support 1 07-23-2007 01:56 AM
Provider Registrations and Call Forwarding - is VoXaLot support really needed? v164 Voxalot Support 2 07-07-2007 05:25 AM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.