Click Here To Visit SIP Broker  

Go Back   Voxalot / SIP Broker Support Forums > Voxalot Forums > Voxalot Support

Voxalot Support Support for the Voxalot service.

 
 
Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-18-2007, 03:51 AM   #1
7iron
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
7iron is on a distinguished road
Default New to Voxalot some feedback - what does provider status "-" mean ??

So I'm trying to register providers and the status is "-".

Would be useful if the bottom of the add provider page had some info on what the status meant. Also tried the FAQ and tutorials. And did a search here.

Its just a simple thing I'm sure I'll work out if that means I am registered or not and then totally forget that I ever had the question.


Cheers
7iron is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2007, 10:15 AM   #2
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Hi,

The status field on a provider is used when "SIP Register" is set to "Yes". Otherwise it is not relevant which is why the "-" value is used.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2007, 05:56 PM   #3
voxod
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 15
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
voxod is on a distinguished road
Default

So there are two registrations? One is register (setting up a provider and getting it to say "active") and the other is SIP register? Or maybe it's just unclear and the category called "status" is unclear. The category status should be changed to say what it means because we all think there's a status on every provider we've added whether we answered "yes" to "SIP Register" or not. I'm not trying to complain but the semantics of the words used just don't really register!

Last edited by voxod; 03-18-2007 at 06:09 PM.
voxod is offline   Reply With Quote
Unread 03-19-2007, 12:32 AM   #4
affinity
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 799
Thanks: 66
Thanked 61 Times in 44 Posts
affinity will become famous soon enough
Default

Set to "Active" means that the provider can be used for outgoing calls via your dial plan.

Setting SIP Register to "Yes" means that you can receive incoming calls from this provider -- however if the provider offers SIP URI forwarding features, then you should not have to set SIP Register to "Yes", instead you set the SIP URI forward to your voxalot account -- ala sip:123123@voxalot.com

The other caveat is that some providers require an account to be registered so that outgoing calls can be made. If your provider doesn't have this limitation and incoming calls from the provider are not required, then settings SIP Register to "No" is the best setting to use.
affinity is offline   Reply With Quote
Unread 03-19-2007, 09:17 AM   #5
poyner
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
poyner is on a distinguished road
Default

Maybe the "-" could be changed to "N/A" or "Not Registered" or something similar?
poyner is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to poyner For This Useful Post:
martin (03-19-2007)
Unread 03-19-2007, 11:26 AM   #6
martin
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,930
Thanks: 528
Thanked 646 Times in 340 Posts
martin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the roughmartin is a jewel in the rough
Default

Good suggestions. We have made a note of the concerns and will address them in the next release.
__________________
Martin

Please post support questions on the forum. Do not send PMs unless requested.
martin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voxalot and Sipura/ATA Tutorial: A Comprehensive Walkthrough ctylor Voxalot General 5 04-28-2010 12:52 AM
Can't get voice packets to bypass VoXaLot v164 Voxalot Support 35 08-23-2009 10:25 PM
Using same provider in two Voxalot accounts clundestad Voxalot Support 1 04-20-2007 11:32 AM
Forwarding out-bound calls to Voxalot and then dialing a VoIP provider rybshik Voxalot Support 1 02-22-2007 09:46 PM
Newbie - but please be nice Mallycat Voxalot Support 21 04-15-2006 07:50 AM


All times are GMT. The time now is 10:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.