Voxalot / SIP Broker Support Forums

Voxalot / SIP Broker Support Forums (http://forum.sipbroker.com/index.php)
-   Polski Support Voxalot (http://forum.sipbroker.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   [Inni operatorzy]Działajace nastawienia (http://forum.sipbroker.com/showthread.php?t=1660)

Andy534 06-04-2007 07:23 AM

[Inni operatorzy]Działajace nastawienia
 
Dzialajace konfiguracje operatorów pod VoXaLot w Advanced Mode:

Description - VoipDiscount
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - 194.221.62.198
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - 194.221.62.198
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes


Description - FreeConet
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - sip.freeconet.pl
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - sip.freeconet.pl
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

Description - Actio
From User - 4889674xxxx
From Domain - actio.pl
Username - 4889674xxxx
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - sip.actio.pl
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

Description - HaloSwiat
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - 213.218.118.232
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - 213.218.118.232
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

kornick 06-04-2007 03:07 PM

przychodzace
 
Mam konto w VoipDiscount i Freeconet wraz z numerem.
Wychodzące chyba potrafię ustawić ale przychodzące nie mam pojęcia gdzie się ustawia. Moża prosić o dwa słowa na ten temat.
Pozdr

Andy534 06-04-2007 04:52 PM

W zasadzie na wszystkie numery ktore masz podlaczone do Voxalota i Freeconetu beda dzwonic urzadzenia ktore sa zalogowane na Voxalot. W moim przypadku to sa jednoczesnie telefon IP i analogowy telefon podlaczony do bramki.
Niewiem jak zachowa sie klon Betamaxu na rozmowy przychodzace.
Jeszcze nieprobowalem jak by to bylo w przypadku ze by ktos dzwonil z komunikatorka albo po loginie.

mariusz6791 07-25-2007 08:15 PM

Tlenofon
 
Mam numer prepaid w tlenofonie (wybralem ze wzgledu na duży wybór numerów kierunkowych).
Samo konto z tlenofonu na softphonie X-lite dziala bez problemu (nie przez voxalot).
Po (poprawnym) zarejestrowaniu konta (jest aktywne) na voxalot rozmowy nie sa przekierowywane. Jak ktos dzwoni na moj numer to slychac tylko ze numer jest zajety.
Ustawienia na voxalot:

Description - Tlenofon
From User - nazwa uzytkownika
From Domain - sip.tlenofon.pl
Username - nazwa uzytkownika
Codecs - g729;ilbc;gsm;ulaw;alaw
SIP Proxy - sip.tlenofon.pl
SIP Port - 5060
Active - yes
SIP Register - yes

Uzywam telefonu Siemens C450. Ale to chyba nie ma znaczenia...

Andy534 07-26-2007 05:42 AM

Mariusz jest mi przykro ale od 16 lipca weszly nowe zasady korzytania z VoXaLoTa.
Dobre czasy juz sa za nami, mysle ze wyczerpujaca odpowiedz znajdziesz w innym watku:
http://forum.voxalot.com/polski-supp...ca-2007-a.html

tomek 07-26-2007 12:15 PM

To piersza sprawa. A druga - to nawet za najlepszych czasów, nie wiem czemu mi też tlenofon (w odróżnieniu od innych operatorów) nie chciał działać na Voxalocie (z tego co pamiętam nie chciał się rejestrować).

artlon 07-26-2007 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by tomek (Post 10881)
To piersza sprawa. A druga - to nawet za najlepszych czasów, nie wiem czemu mi też tlenofon (w odróżnieniu od innych operatorów) nie chciał działać na Voxalocie (z tego co pamiętam nie chciał się rejestrować).

Postaram się to sprawdzić do końca weekendu. Jeśli rzeczywiście nie działa to dam znać "wyżej".


All times are GMT. The time now is 08:06 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.